Annonce
Melfar Posten

Børns rettigheder og Etiopien kommer på skemaet på Vestre Skole

Eleverne på Vestre Skole i Middelfart har fået Etiopien og børnerettigheder på skoleskemaet. Foto: UNICEF / Martha Tadesse
Eleverne arbejder sammen med Børnenes U-landskalender, som i år støtter et uddannelsesprojekt i Etiopien.

Middelfart: Eleverne på Vestre Skole i Middelfart har fået børnerettigheder på skoleskemaet. Eleverne arbejder nemlig sammen med Børnenes U-landskalender, som i år støtter et uddannelsesprojekt i Etiopien.

Som en del af undervisningen får børnene på Vestre Skole besøg af Sarah Jørgensen og Sanne Lund fra Spejderne, som skal holde en workshop om Etiopien og børns rettigheder i uge 47.

- Før børn kan bruge deres rettigheder aktivt, skal de først lære, at de overhovedet har nogen, fortæller spejderen Sarah Lund i en pressemeddelelse om, hvad hun håber, børnene på Vestre Skole får ud af workshoppen.

Annonce

Workshoppen kommer til at være bygget op om fysiske øvelser, hvor eleverne lærer om børns rettigheder spundet ind i en fortælling om, hvordan kaffen blev opdaget i Etiopien.


Før børn kan bruge deres rettigheder aktivt, skal de først lære, at de overhovedet har nogen.

Sarah Lund, workshop-repræsentant


Udover Vestre Skole skal spejderne også forbi 124 andre skoler for at lære børn om Etiopien og børnerettigheder.

Støtte til 70.000 børn i Etiopien

Og det er ikke helt tilfældigt, at elevernes arbejde tager udgangspunkt i Etiopien, fremgår det af en pressemeddelelse fra UNICEF Danmark. Med overskuddet fra salget af Børnenes U-landskalender 2020 kan UNICEF Danmark nemlig støtte mere end 70.000 børn og unge i Etiopiens ørkenregion Afar - i denne region er det mindre end hver tredje elev, der stadig er på skolebænken, når de starter i 6. klasse.

- Vi har en mulighed for at sætte børns rettigheder på skoleskemaet på en aktiv og deltagende måde. Børnekonventionen er byggestenene for et godt børneliv, og de giver alle verdens børn mulighed for at kæmpe for deres drømme. Årets Børnenes U-landskalender skaber en unik forbindelse mellem danske børn og børn i Etiopien, som lever under nogle helt andre forhold, siger UNICEF Danmarks generalsekretær Karen Hækkerup i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Socialt udsatte kaster sig ud i stor udfordring i Middelfart: Værestedet Broen for livet er om to uger vært for DM i petanque for socialt udsatte

Melfar Posten

Klassisk koncert med unge talenter

Annonce