Annonce
Melfar Posten

Band fik aflyst sommerens koncerter: I stedet overraskede de udviklingshæmmede på bosted

Jonas Larsen og de andre beboere på bostedet Fælleshåb i byen Kustrup grillede pølser og nød en forfriskning til tonerne af bandet The Mumes.
Bandet The Mumes holdt gratis koncert på bostedet Fælleshåb, hvor beboere dansede og klappede af glæde.
Annonce
Kustrup: Græsplænen foran bostedet Fælleshåb blev onsdag eftermiddag forvandlet til et dansegulv, hvor 30 voksne beboere med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne boltrede sig og klappede og dansede.
Fra terrassen spillede kopibandet The Mumes numre som Kim Larsens "Rabalderstræde” og ”Den Dejligste Morgen” med Gnags. Egentlig skulle bandet have spillet foran et stort publikum til Sølund Festival, der er en stor musikfestival for udviklingshæmmede, men koncerten er som så mange andre blevet aflyst. Dermed kan publikum ikke komme til bandet, hvorfor bandet har besluttet at komme til publikum.
Og det vækker stor glæde hos Jonas Larsen, der bor på Fælleshåb.
- Det er for fedt og et rigtig godt arrangement. Alle hygger sig, og det er en god løsning, når vi ikke må komme til festival, siger Jonas Larsen.
Normalt holdes en række festivaler hver sommer for udviklingshæmmede, og de har stor betydning, fortæller Jesper Gadegaard, der er leder af Musik & Medieværkstedet i Aarhus, som de fire musikere i The Mumes er en del af.
- Det er til festivalerne, de har mulighed for at møde nye mennesker, få nye venner og måske møde en kæreste, siger han.
Bandet The Mumes består af trommeslager Jon Toft helt til venstre, derefter Winnie Nielsen, bassist Sonni Blom og Guitarist Danny Nielsen.
Annonce

Vokser under ansvar

Siden 1989 har Danny Nielsen spillet guitar i bandet, og han har dermed været med siden stiftelsen.
Han og tre andre udviklingshæmmede klarer sig selv i egen bolig. De klarer også musikken selv, som de optræder med til festivaler, bryllupper og meget andet.
- De er så svinedygtige, at jeg når dem ikke til sokkeholderne, indrømmer Jesper Gadegaard.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tip fra bib: Dejlige Danmark

Annonce