Annonce
Melfar Posten

Baner vejen for de største internationale navne: Clay udvider med ny topsikret sal for 20 millioner

Clay Keramikmuseum udvider for 20 millioner og baner dermed vejen for at tiltrække de allerstørste kunstnere fra hele verden. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Clay Keramikmuseum vil med den 350 kvadratmeter store udvidelse også løfte museets sikringsniveau, så det fremover vil være muligt at udstille kunstnere fra den allerøverste internationale hylde.

Middelfart: Det har længe været Clay Keramikmuseums ambition at løfte museet til nye, internationale højder. Det bliver muligt med den udvidelse for 20 millioner kroner, som museet nu kan annoncere.

Der er tale om endnu en underjordisk udstillingssal på 250 kvadratmeter samt en udvidelse af magasinet på 100 kvadratmeter. Den nye udstillingssal bliver topsikret efter internationale museumsstandarder, ligesom også de eksisterende udstillinger får et sikringsløft.

Det fortæller Clays direktør Pia Wirnfeldt.

Annonce

- Det er et vigtigt og stort skridt for museets udvikling med henblik på vores vision om at sætte dansk keramik i et internationalt perspektiv, siger hun.

Baner vejen

Når det er så stort et skridt for museet at få en topsikret udstillingssal, hænger det sammen med, hvilke kunstnere man kan tiltrække. I museumsverdenen arbejder man nemlig med forskellige niveauer af sikkerhed kaldet international indemnity. Mange af de helt store internationale kunstnernavne kræver et langt højere sikkerhedsniveau, end Clay i dag kan tilbyde, forklarer Pia Wirnfeldt.

- Vi har igennem de seneste seks år arbejdet målrettet hen mod en international positionering af dansk keramik og af det her museum. Og det har vi allerede faciliteret ad flere omgange med nogle samtidskeramikere og kunstnere. Men når vi skal op og være formidler for de her keramikerkunstere fra allerøverste hylde, kræver det et andet sikkerhedsniveau. Det er det, vi åbner op for mulighederne for med den her udvidelse, siger Pia Wirnfeldt, der af gode grunde ikke vil komme nærmere ind på, hvilke sikkerhedsforanstaltninger, der er tale om.

Clay-direktør Pia Wirnfeldt ser udvidelsen og løftet af sikkerheden som et stort og vigtigt skridt for museet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Fyens Stiftstidendes kulturredaktør Klaus Knakkergaard ser udvidelsen med den opgraderede sikkerhed som den naturlige videreudvikling af Clay og bruger en fodboldsammenligning for at sætte det i perspektiv.

- Nu får vi mulighed for at spille Champions League-kampe (europæisk turnering, red.), fordi vi har et godkendt stadion, siger han og vurderer, at det vil kunne løfte museet til nye højder.

- Hvis man tænker over, hvor meget keramik hitter lige i øjeblikket, så tror jeg, at det kan have en værdi, der rækker langt ud over de 20 millioner for Middelfart, Fyn og hele Danmark. Jeg er sikker på, at Clay kan udnytte det til at trække noget kunst til Danmark, som vi ikke har set før, lyder det fra kulturredaktøren.

Annonce

Fonde finansierer

Clay keramikmuseum åbnede dørene første gang i 1994 - dengang under navnet Grimmerhus. I 2015 blev museet udvidet med 1500 kvadratmeters underjordiske udstillingssale til en samlet pris på 60 millioner kroner. Det førte til en eksplosion i antallet af besøgende i takt med, at museet blev kendt i udlandet. Allerede det første år tredoblede museet besøgstallet.

Den kommende udstillingssal skal stå klar i foråret 2023. Den kommer til at ligge i forbindelse med de eksisterende underjordiske udstillingssale. Salene, der blev indviet i 2015, var tegnet af arkitektfirmaet, Kjær og Richter, og det er også dem, der skal tegne den kommende udvidelse.

- Det bliver i tråd med den eksisterende arkitektur. Det vil skabe en meget sammenhængende museumsoplevelse, siger Clay-direktør Pia Wirnfeldt.

Udvidelsen er delvist finansieret af A.P. Møller Fonden med 10 millioner og Augustinus Fonden med fem millioner. Begge fonde, der bidrog til udvidelsen i 2015 og løbende med særudstillinger.


Hvis man tænker over, hvor meget keramik hitter lige i øjeblikket, så tror jeg, at det kan have en værdi, der rækker langt ud over de 20 millioner for Middelfart, Fyn og hele Danmark.

Klaus Knakkergaard, kulturredaktør, Fyens Stiftstidende


Annonce
Annonce
Melfar Posten

Læser undrer sig over, at turister vises hen til Middelfart Sparekasse: - Hvor er der skilte til de andre pengeinstitutter?

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Sluttede med udstilling: Små elever havde biodiversitet på skemaet

Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Læsere er trætte af 'møg-indkørsel' ved butikscenter: Både kommunen og ejeren peger på hinanden

Melfar Posten

Med diverse kunstnere: Åbent hus på Lillebæltværftet

Melfar Posten

Blomsterbondens gør-det-selv-råd: Sådan binder du din egen buket

Melfar Posten

Regitze dyrker langsomme buketter ved Gelsted: En blomst tager den tid, en blomst tager

Melfar Posten

Efter rådhusdrama: Borgerservice rykker tilbage til Nytorv

Melfar Posten

Dennis har solgt vin i Middelfart i 20 år: - Den her by kommer jeg nok aldrig fra

Melfar Posten

Med internationale dansere: Verdensballetten kommer til Hindsgavl Slot

Melfar Posten

Skudfarlig herre kapret af Middelfart - angriberen Marcus De Claville skifter fra Næsby mod vest

Melfar Posten

For alle aldre: Kom til strandgudstjeneste i Føns

Melfar Posten

Endnu en havkajaktur ved Båring Vig

Melfar Posten

Med det tørre vejr stiger brandfare ved ukrudtafbrænding: Her er indsatslederens råd

Melfar Posten

Dyp dine egne stearinlys

Melfar Posten

Som barn hjalp Christine hjælpeløse ænder - nu bruger hun sin sommerferie som plejefamilie for kattekillinger: - Det er simpelthen så skønt

Melfar Posten

Brandfolk var på 'en af de pudsige' opgaver på marinaen: Folk blev overraskede over eksplosioner

Melfar Posten

Badning frarådes med jævne mellemrum: Sådan fungerer systemet

Melfar Posten

Kæmpe tun blev revet væk på tre timer: - Jeg kunne næsten ikke følge med

Melfar Posten

Workshops på Clay for børn og voksne: Få fingrene i leret

Melfar Posten

Som den ene af to byer: Stort Flying Superkids-event kommer til Middelfart

Melfar Posten

Må holde åbent til 2: Så i aften vender karaoke tilbage til Kolibrien

Melfar Posten

Med musik, mad og præmieoverrækkelse: Store sejlskibe kommer til Middelfart

Melfar Posten

Undervandsengen blomstrer

Annonce