Annonce
Melfar Posten

Besøg fra Aarhus Universitet: 170 gymnasieelever lærte om videnskabelig metode

Eleverne hjalp forskerne i et forsøg, hvor de spillede en række spil og under kontrollerede forhold fik testet deres adfærd. Privatfoto
Annonce

Middelfart: Mandag lærte alle 170 elever i 3.g på Middelfart Gymnasium og HF noget om, hvordan man arbejder videnskabeligt på universitetet.

Tre forskere fra Aarhus Universitet demonstrerede og holdt foredrag om, hvordan man arbejder med videnskabelig metode. Og til sidst arbejdede eleverne i deres klasser sammen om at lave gode forskningsspørgsmål til det 3.g-projekt, som de nu skal i gang med.

Kontakten til forskergruppen er opstået gennem en af gymnasiets tidligere elever, Mirza Ramic. Han blev student i 2015 og er nu ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet, men bor stadig i Middelfart og pendler hver dag til Aarhus.

Forskergruppen brugte gymnasieeleverne til et forsøg om, hvordan mennesker reagerer over for ulighed - og til gengæld stillede forskerne altså op som vejledere for 3.g’erne i starten af deres studieretningsprojekt. Her skal gymnasieeleverne vise, at de kender til de metoder, man bruger, når man arbejder videnskabeligt.

Mirza Ramic, student fra 2015, nu ph.d.-studerende i Aarhus, bosiddende i Middelfart. Privatfoto
Lektor Carsten Bergenholtz, Aarhus Universitet, holdt foredrag for gymnasieeleverne om videnskabelig metode. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce