Annonce
Melfar Posten

Birthe fra Nørre Aaby bruger mange frivillige timer hver uge: - Hvis nogen har behov for hjælp, så hjælper man jo

- Jeg er glad for, at du blev overrasket. Du skulle i hvert fald vide, at vi sætter pris på akt det, du går og laver her, siger Susanne Hilding (tv) og Anny Nielsen (th) til Birthe Skov Jacobsen. Foto: Mille Tindal Thomsen
- Hun knokler virkelig for at gøre en forskel og for at få ting igennem. Uden personer som hende var der mange ting, der ikke blev gjort, siger Susanne Hilding om sin genbo Birthe Skov Jacobsen.

Nørre Aaby: Susanne Hilding og Anny Nielsen er på vej mod Birthe Skov Jacobsens rækkehus på Solvænget i Nørre Aaby.

Birthe tror, at de tre kvinder, der tilsammen udgør bestyrelsen for Boligforeningen Lillebælts afdeling 1, skal holde et møde. Men i virkeligheden har Susanne Hilding og Anny Nielsen indstillet Birthe til månedens buket, som de nu skal hen for at overrække.

- Birthe er meget hjælpsom, og hun engagerer sig i rigtig mange ting. Hvis hun bliver spurgt, om hun kan hjælpe, så siger hun ikke nej. Hun er virkelig en ildsjæl. Hun bruger mange timer hver dag, og det er ganske frivilligt. Hun knokler virkelig for at gøre en forskel og for at få ting igennem. Uden personer som hende var der mange ting, der ikke blev gjort, siger Susanne Hilding.

Annonce

Månedens buket

Hver måned uddeler Melfar Posten i samarbejde med lokale blomsterhandlere en buket blomster til en særlig person, der har fortjent den.

Én, der er særlig, eller som har gjort en særlig indsats for et andet menneske.

Kender du sådan et menneske? Så send en indstilling til redaktion@melfarposten.dk med en begrundelse for, hvorfor vedkommende fortjener en buket. Ud over din indstilling har vi brug for dit navn og kontaktoplysninger, så vi eventuelt kan få uddybet din indstilling. Og så kigger Melfar Posten måske forbi med blomster.

- Hun fortjener en buket, simpelthen fordi jeg ikke synes, at man værdsætter det nok. Og jeg er sikker på, hun bliver overrasket, for hun er ikke vant til, at man sådan takker for noget.

Susanne Hilding forsøger at gemme buketten fra Blomsterhuset i Ejby bag ryggen, i tilfælde af at Birthe står i vinduet og kigger efter dem, men hendes ryg er slet ikke bred nok til at dække for den store buket. Efter nogle lange sekunder bliver døren åbnet.

- Jamen så kom dog ind, udbryder Birthe Skov Jacobsen, idet hun åbner døren, for bestyrelsesfællerne plejer ikke sådan at ringe på dørklokken. Men hun bliver ganske stum, da hun ser blomsterbuketten og avisens udsendte journalist.

- Vi har indstillet dig til månedens buket, siger Susanne Hilding, der staks modtager et stort kram.

- Jeg havde ellers linet op til bestyrelsesmøde, jeg troede, vi skulle tale om carporte, griner Birthe Skov Jacobsen med blanke øjne og røde kinder.

Et bedre sted at bo

72-årige Birthe Skov Jacobsen bruger hun en stor del af pensionisttilværelsen på frivilligt arbejde. For som hun selv siger:

- Jeg er så heldig at bo i et land, hvor man får folkepension, og selvom det nogle gange kan være svært at få den til at slå til, betyder det, at jeg har masser af tid.

Tid til at gøre noget godt.

Birthe Skov Jacobsen har i fem uger været med til at dele mad ud til ukrainske flygtninge fra fælleshuset i boligforeningen. De sidste sidste 12 paller med tørvarer blev kørt til Ukraine langfredag, og Birthe har set billeder af soldaterne, der modtager de mange paller med kaffe og kammerjunker. - Det er dejligt, at vi kunne hjælpe på den måde, siger hun. Foto: Mille Tindal Thomsen

Birthe er blandt andet formand for bestyrelsen i Boligforeningen Lillebælts afdeling 1. Her holder hun øje med afdelingens 129 boliger og er bestemt ikke bleg for at ringe og holde boligforeningen op på de ting, der skal laves, så alle beboerne har noget godt at bo i.

Hun har blandt andet været med til at sikre, at der er kommet et fælleshus i boligforeningen, som hele byen kan bruge. Birthe er tovholder, administrerer udlejningen og farer frem og tilbage for at sørge for, at der er rent og ryddeligt.

Derudover bruger Birthe Skov Jacobsen en del tid på også at gøre Nørre Aaby til et bedre sted at bo. Hun er med i en arbejdsgruppe for forskønnelse af byen og er aktiv deltager i "onsdagsklubben", som er en gruppe borgere, der mødes på stationen hver onsdag, for at drikke en øl, tale om byens tilstand og engang imellem sende et brev til byrådet - for eksempel for at minde om, at der også er fortove i Nørre Aaby, der skal vedligeholdes.

Annonce

Hjælper flygtninge

I de seneste otte år har Birthe Skov Jacobsen desuden været frivillig mentor for flygtninge. Hun har været mentor for syriske flygtninge, og senest har hun hjulpet med at dele mad ud til ukrainske flygtninge.

I en periode har hun tilmed haft forældremyndighed over en uledsaget flygtningedreng fra Syrien.

- Han trængte til, at nogen tog sig af ham Og det var en fornøjelse at have ham. Vi ringer stadig sammen, siger Birthe Skov Jacobsen og fortæller, at drengen i dag er blevet en ung mand på 20 år. Han bor i Holland, hvor det er lykkedes hans familie at flygte til. Til sommer er det planen at han skal besøge Birthe i Nørre Aaby sammen med sin familie, og det er Birthe meget spændt på.

- Jeg synes det er vigtigt at engagere sig i det samfund, man bor i, siger Birthe Skov Jacobsen om baggrunden for det frivillige arbejde, hun laver til fordel for byen og boligforeningen. Foto: Mille Tindal Thomsen

- Det beriger jo ens eget liv, at man kender folk fra andre steder i verden. Man lærer at lave en masse lækker mad, og så lærer man jo at se verden på den anden måde, siger hun.

Adspurgt, hvorfor hun bruger så meget tid på frivilligt arbejde, svarer Birthe Skov Jacobsen kort:

- Hvis nogen har behov for hjælp, så hjælper man jo.

- Det er jo ikke alle, der tænker sådan, indskyder Susanne Hilding og rejser champagneglasset til en skål for Birthe.

- Tak for det I to. Jeg blev meget forbavset. Hvordan kunne I da finde på det, siger Birthe Skov Jacobsen og griner hjerteligt.

Annonce
Melfar Posten

Kæmper fortsat for salg af værtshus: - Interessen har været meget begrænset

Annonce
Melfar Posten

Fortiden kigger frem under kommende boligkvarter: Her finder arkæologerne en manglende brik

Annonce
Melfar Posten

Knud fik hjertestop i armene på sin far, da han var to måneder gammel - var død i 16 minutter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mindehøjtidelighed på Gals Klint

Melfar Posten

Sved på panden og dansetrin gav penge til kræftramte børn

Melfar Posten

Udflugt til Kerteminde

Melfar Posten

Kom til åben træning i Nørre Aaby Cykelklub

Melfar Posten

Skal du cykle med i Cykelløbet Fyen Rundt?

Melfar Posten

Livfuld pause i Udby Kirke

Melfar Posten

Vestfyns Kunstguide 2022 -2023 er lige på trapperne

Annonce