Annonce
Melfar Posten

Blandt nisser og turister: Mona og Michael lukker fremmede ind i deres bindingsværksdrøm

Kroghøjgård i Røjle har gennemgået noget af en forvandling, siden parret Mona Lockdahl og Michael Hansen overtog den i januar. Foto: Daniel Kofoed.
Parret Mona Lockdahl og Michael Hansen har hænderne fulde på gården på Røjle Møllevej, som de har omdannet til et mindre paradis, hvor de hellere end gerne lukker fremmede ind.
Annonce

Røjle: I januar regnede det ned gennem taget på den gamle bindingsværksgård, Kroghøjgård, fra 1799, da parret Mona Lockdahl, 51 år, og Michael Hansen, 54 år, overtog den.

Gården var tom og forladt, og al el og gas var afbrudt.

Men parret faldt for stedet og satte sig som mål at genskabe det liv og glade dage, som de havde set på billeder fra ejendomsmægleren.

I dag - ni måneder senere - er et nyt stråtag kommet på, som holder regnen ude, og hovedhuset har gennemgået en total forvandling. Og målet om at skabe liv må i dén grad siges at være indfriet.

Lørdag blev der afholdt julemarked på Kroghøjgård med spillemand, grillpølser, flæskestegsburger, vafler, hjemmebag og jul i forskellige afskygninger med stadeholdere fra nær og fjern, der tog opstilling i længerne.

- Vi vil gerne skabe en masse gode traditioner herude, så udover grillaftener og diverse hygge med gæsterne på stedet, vil vi også gerne lave noget, hvor alle gamle som nye gæster, naboer, familie og folk, der bare elsker hygge er velkomne, og så er et julemarked jo oplagt, forklarer Mona Lockdahl.

Mona Lockdahl med flæskestegen i køkkenet, hvor hun får hjælp af mor - og oldemor - Margit. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce

Et helt familieprojekt

Det er Kroghøjgårds bed and breakfast, Mona Lockdahl henviser til. Der var to værelser, da parret købte ejendommen, og de fik den store omgang.

- Gulvtæpper og sengetøj var vådt og groet til. Vi fik ryddet op og gik i gang med nye køkkener og badeværelser, og vi fik indrettet de to lejligheder, fortæller hun.

Mona Lockdahl og Michael Hansen kommer fra et nyrenoveret byhus på 59 kvadratmeter i Middelfarts gamle bydel, så Kroghøjgård er noget af en omvæltning.

Men det har ifølge Mona Lockdahl altid været en drøm, og de slog til, da gården kom ned i en pris, så de i dag har gode muligheder for at modernisere de gamle bygninger.

- Vi var heldige at købe det for 1,2 millioner kroner, og vores hus i den gamle bydel har været en god investering, så vi sidder ikke særlig dyrt i det. Så vi har mulighed for at udvide lidt, og jeg kunne godt tænke mig, at vi fik fire lejligheder mere, forklarer Mona Lockdahl.

Hun arbejder til dagligt som speciallærer og har med udsatte børn i Middelfart Kommune at gøre, mens manden er lastbilchauffør. Gården er blevet et helt familieprojekt og samlingssted, hvor Monas mor og far på 75 og 81 år tit og ofte kører fra Middelfart for at give en hånd.

Også parrets søn på 26 og datter på 24 samt deres to børnebørn kommer jævnligt på besøg.

Annonce

- Der er folk hele tiden

Turisterne er også hyppige gæster, hvor nogle af de første kom helt fra Taiwan, mens tyskere, nordmænd og svenskere ofte lægger vejen forbi.

- Der er folk hele tiden - også juleaften og nytårsaften. Der kommer rigtig mange fra Sverige, der drejer fra ved motorvejen. Vi har ikke satset på børnefamilier, så det er sådan nogle halvgamle mennesker som os selv, siger Mona Lockdahl, der inviterer deres nye bekendtskaber på en kop kaffe i det store køkken - det er også her, at morgenmaden bliver serveret.

- Det er sådan nogle glade og hyggelige mennesker. Vi har et stort verdenskort over spisebordet, og det gør, at man kan komme i gang med snakken, uanset hvor man er fra, indskyder Mona Lockdahl, der tilføjer, at man også gerne må have sin hund med på overnatning i en af de to lejligheder.

Michael Hansen er i fuld sving med grillpølserne. Foto: Daniel Kofoed.
Der var stadeholdere fra nær og fjern til Kroghøjgårds første julemarked lørdag. Foto: Daniel Kofoed.
Der er kommet nyt stråtag på hovedhuset og gårdspladsen er ryddet gevaldigt op, siden parret overtog stedet. Foto: Daniel Kofoed.
Jul i diverse afskygninger var at finde til markedet. Foto: Daniel Kofoed.
Mona og Margit Lockdahl får sig en tiltrængt kaffepause i køkkenet. Foto: Daniel Kofoed.
Forskellige stadeholdere havde taget opstilling. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tip fra bib: Dejlige Danmark

Annonce