Annonce
Melfar Posten

Blomster til formanden: Jens hyldes for sit arbejde for seniorerne i Brenderup

Jens Jensen har været formand for Brenderup Seniorer i syv år. Forleden overraskede Melfar Posten ham med en buket blomster. Foto: Sofie Secher Karlsen
Melfar Posten overraskede formand for Brenderup Seniorer Jens Jensen med Ugens Buket, som medlem Birthe Skyttegaard slet ikke var i tvivl om, han skulle have. - Han har gjort rigtig meget og betydet meget for mig, fortæller hun.

Brenderup: Det var en intetanende formand for Brenderup Seniorer, der onsdag lidt i ti mødte op foran Dagli'Brugsen, ligesom han plejer. Denne gang skulle den ugentlige gåtur, som op mod 50 seniorer fra byen deltager i hver eneste uge, skydes i gang på en lidt anden måde.

For Jens Jensen fortjente at blive anerkendt for det arbejde, han de seneste syv år har gjort som formand for foreningen, og derfor skrev Birthe Skyttegaard til avisen og indstillede ham til Ugens Buket.

- Min mand døde af kræft for halvandet år siden, og efter at have haft en mand at følges med i 40 år, stod jeg pludselig der mutters alene. Jeg ville hanke op i mig selv og og blev anbefalet at melde mig ind i seniorklubben, og jeg er dybt imponeret over Jens' arbejde, fortæller hun.

Annonce

Derfor var hun ikke i tvivl, da hun læste, at avisen hver uge uddeler en flot buket blomster til en person, som fortjener den.

- Han gør et utrætteligt arbejde for os seniorer i Brenderup. Han er en person med ildhu og stort engagement, der får tingene til at ske og i den grad beriger lokalområdet, skrev Birthe Skyttegaard blandt andet i sin indstilling, som onsdag blev læst op for en noget fåmælt formand foran de mange medlemmer, som var mødt op til dagens gåtur.

Birte Skyttegaard kunne ikke selv være med onsdag, men hun fortæller til avisen, at formanden med blomsterne skulle vide, at de er en masse, der sætter stor pris på hans hårde arbejde.

- Og tænk, at selv om vi er så mange, kan han overskue, hvem vi er. Det er en klasse for sig, siger hun og fortæller, at da hun kontaktede ham for at melde sig ind, gik der en halv time, så stod Jens Jensen foran hendes dør og var klar til at hjælpe hende godt i gang.

Det ene tog det andet

- Det er altid dejligt, at nogen sætter pris på det, man gør, siger den 71-årige formand, som for syv år siden rykkede med konen fra Morud og ud i sommerhuset i Varbjerg på fuld tid.

- Jeg var medlem i tre dage, da jeg fik armene vredet rundt og blev spurgt, om jeg ville være en del af bestyrelsen. Jeg var tilflytter, og jeg anede ikke en skid om, hvordan det var at være med i bestyrelsen - ingen kendte mig og omvendt, fortæller han med et smil i stemmen.

Og sådan tog det ene det andet, og formanden har siden med stor succes arrangeret alt fra fællesspisninger, madhold og gåture med små skarpe til udlandsrejser.

- Vi er efterhånden så mange, at vi ikke har et sted at være herude (i Brenderup, red.). Vi har fået ni nye medlemmer siden nytår. Forleden ringede en mand fra Otterup og ville være medlem, fordi der ikke sker så meget i hans egen by, fortæller Jens Jensen.

Men det gør der i Brenderup, og meget af det står Jens Jensen bag. Hver onsdag - uanset vejret - mødes omkring 50 af medlemmerne til en gåtur med start fra Brugsen. Så går turen ellers gennem skoven og ud til spejderhytten, hvor deltagerne skiftes til at medbringe to flasker bitter, som nydes før turen går hjem igen. Og dem, der af den ene eller anden årsag ikke kan gå derud, møder holdet på destinationen.

Ugens buket

Hver uge uddeler Melfar Posten en flot buket blomster til en særlig person, der har fortjent den.

Én, der er særlig, og som har gjort en særlig indsats for et andet menneske.

Kender du sådan et menneske?  Så send en indstilling til redaktion@melfarposten.dk med en begrundelse for, hvorfor vedkommende fortjener en buket. Ud over din indstilling har vi brug for dit navn og kontaktoplysninger, så vi eventuelt kan få uddybet din indstilling. Og så kigger Melfar Posten måske forbi med blomster.

I skrivende stund har Brenderup Seniorer 283 medlemmer, og et par af medlemmerne kommer helt fra Fredericia, Føns, Middelfart og nu også Otterup.

Annonce

Dybt imponeret

En af de ting, som indstiller Birthe Skyttegaard fremhæver som særligt fantastisk ved seniorklubben er turene sydpå.

- Jeg var med i Harzen, og til maj skal vi til Algarve. Det er så dejligt at komme afsted med nogle, man kender. Det er helt anderledes, end når man melder sig til en tur og skal mødes i lufthavnen. Her starter turen i Brenderup, fortæller hun og tilføjer:

- Jeg er dybt imponeret over de ting, der bliver arrangeret.

Og det er Jens Jensen glad for, at hun er. Han bruger tre-firer timer om dagen på arbejdet i seniorklubben. Bankospil og foredrag er stort set droppet til fordel for gåture, udflugter og madhold. Det er det, pensionisterne vil have nu om dage, fortæller han.

- Det hører de rigtig gamle til, siger de. Så vi laver de andre ting i stedet, for det vil de unge pensionister gerne. De vil ud og se landet og verden.

Derfor bruger Jens Jensen også en del tid på fondsansøgninger, og det arbejde er godt givet ud. Sidste år fik Brenderup Seniorer over 100.000 kroner, og der er ifølge formanden stadig lidt tilbage på kistebunden.

Det var en overrasket formand for Brenderup Seniorer, der forleden fik overrakt en buket blomster af Melfar Posten foran Dagli'Brugsen. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce
Melfar Posten

Ejby manglede en tradition - nu står frivillige sammen om at skabe den

Annonce
Melfar Posten

Strømmen melder klar til 'Fænø Rundt'

Annonce
Melfar Posten

Vind et kunstværk i byens gallerier

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Klumme: Ude af sin comfort-zone til Lillebælt Halvmaraton.

Melfar Posten

Californiske himmelstrøg i Galleri Engholm

Melfar Posten

Grundlovsmøde for alle ved Grimmermosehuset

Melfar Posten

Tip fra Bib: Pia Tafdrup – en dansk digter fylder 70

Melfar Posten

Samlede 3500 cigaretskod på to timer: Forening holder gaderne rene - og det er utroligt, hvad folk smider

Melfar Posten

Danselærer satser på stationsbygning som ny danseskole: - Jeg håber, jeg kan få nogle nye med

Melfar Posten

Vil have Middelfart med på populær bølge: Lars står bag ny turistattraktion

Melfar Posten

30 mand skal sorterere gæsternes skrald: Festival går langt for at blive mere bæredygtig

Melfar Posten

Pral af din by: Uenighederne er den største styrke

Annonce