Annonce
Melfar Posten

Borger har fået afslag på bøn om nye gadelamper: Kommunen forklarer - sådan afgør vi, om gadelys skal skiftes

Til venstre ses de nuværende gadelamper på Tværgade i Middelfart. Til højre ses gadelamperne på de omkringliggende veje. Foto: Søren Gottwald
En beboer på Tværgade i Middelfart mener, at vejens gadelys trænger til at blive skiftet, når nu de er blevet det på de omkringliggende veje.
Annonce

Middelfart: Tværgade i Middelfart er en lille vej. Den er få hundrede meter lang, og så er den udstyret med fem gadelygter, som en af vejens beboere, 53-årige Søren Thrane, ikke ser det store lys i.

De fem gadelygter er af den traditionelle slags. Grå mast og et hoved, der ifølge Søren Thrane ser "forældet" ud.

- Hvis man bruger industriområdeudtryk, er man ikke langt fra, siger han.

Disse gadelamper finder man ikke på de omkringliggende veje Gl. Banegårdsvej, Odensevej og Rosenvænget. Her er de nemlig blevet skiftet ud med en mere moderne, grøn variant med et kuppelformet hoved.


Vi har ikke penge til at gå ud og skifte. Vi synes heller ikke, at det er fornuftigt at skifte velfungere anlæg ud, før de ikke kan mere.

Uffe Høybye, vej- og trafikchef


Søren Thrane har undret sig over, at kommunen ikke har skiftet gadelygterne på Tværgade ud, når nu man har gjort det på de andre veje. To gange har han henvendt sig skriftligt til kommunen. Han har fået at vide, at der ikke er blevet prioriteret penge til udskiftningen. Søren Thrane siger også, at han har fået at vide, at en udskiftning af de fem på Tværgade ville koste 100.000 kroner.

Nu har han henvendt sig til avisen for at få et uddybende svar fra kommunen.

- Vi kan se, at i alle omkringliggende områder, har man lavet ændringen. Men lige netop på vores 200 meter lange vej, har man valgt ikke at gøre det. Og det er underligt, synes jeg. Særligt når jeg har fundet ud af, hvad det koster. Det er relativt beskedent, selvom jeg godt ved, at penge er penge, siger Søren Thrane.

Annonce

Gadelys udtjenes

Når der ikke er blevet prioriteret penge til udskiftningen af gadelygterne på Tværgade, handler det om kommunens praksis for at investere i ny gadebelysning, fortæller vej- og trafikchef i Middelfart Kommune Uffe Høybye.

- Vi har ikke penge til at gå ud og skifte. Vi synes heller ikke, at det er fornuftigt at skifte velfungere anlæg ud, før de ikke kan mere. Både økonomisk, klimamæssigt og resursemæssigt. Vi skifter dem først, når de ikke kan mere. Eller hvis der er et økonomisk incitament, og det er der ikke på dem der, siger han.

Et økonomisk incitament kan eksempelvis være, hvis der er strøm at spare ved at skifte, oplyser vej- og trafikchefen. Han oplyser også, at gadelygterne på Tværgade kan holde i hvert fald til 2028 og formentlig længere.

Når gadelygterne på de omkringliggende veje allerede er blevet skiftet, skyldes det ifølge Uffe Høybye netop, at de førværende var udtjente.

- Vi skifter ikke ud af arkitektoniske årsager, lyder det fra Uffe Høybye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce