Annonce
Melfar Posten

Borgmester og erhvervsrådsformand jubler: Timingen er perfekt med det store antal iværksættere i området

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) og og erhvervsrådsformand Kim Svaneborg Pedersen er enige om, at der er et stort behov for et iværksætterhus som det, Vagn Orry Knudsen nu opfører ved siden af Middelfart Station. Illustration: KCR Tegnestue
- Fantastisk at få sådan et hus på et tidspunkt, hvor det boomer med nye iværksættere i Middelfart Kommune, lyder det fra Johannes Lundsfryd (S) og Kim Svaneborg Pedersen.

Middelfart:  Erhvervsrådsformand Kim Svaneborg Pedersen og borgmester Johannes Lundsfryd (S) har begge svært ved at få armene ned over det 2000 kvadratmeter store iværksætterhus, der næste forår står klar ved siden af Middelfart Station.

- En ny opgørelse viser, at der målt på cvr-numre i 2020 blev stiftet 344 nye virksomheder Middelfart. Det er 20 procent flere end året før og den største vækst blandt de fynske kommuner og en tredjeplads på landsplan. Timingen kunne derfor ikke være bedre, siger borgmester Johannes Lundsfryd.

Han er samtidig taknemmelig for den veneration, Vagn Orry Knudsen viser sin hjemegn ved at bruge 25 millioner kroner af sin formue på projektet.

Middelfart Kommune købte grundstykket af Banedanmark for nogle år siden.

Tanken var i første omgang at opfylde de unges ønsker om containerboliger på arealet, men det viste sig at være umuligt på grund af støj fra togene. Forvaltningen er derfor nu i færd med at lede efter et andet egnet areal til de unges boliger.


Der har da også været flere projekter under opsejling i Middelfart. Men det er hver gang strandet på økonomien.

Kim Svaneborg Pedersen, erhvervsrådsformand


Grunden blev i stedet udbudt til salg til en fast pris med kriterier som anvendelse, bæredygtighed og arkitektur som afgørende for valg af køber.

Borgmesteren fortæller, at kommunen har været i dialog med andre, som overvejede boliger eller liberalt erhverv. Men kun Vagn Orry Knudsen endte med at byde ind med sit iværksætterhus.

Annonce

Andre projekter er kuldsejlet

Kim Svaneborg Pedersen fortæller, at erhvervsrådet i lang tid har arbejdet på at få et lokalt iværksætterhus, fordi mange lokale iværksættere blandt andet er flyttet til Videnpark Trekantområdet i Frederica.

- Der har da også været flere projekter under opsejling i Middelfart. Men det er hver gang strandet på økonomien, fordi de pågældende investorer på forhånd ville være sikre på et afkast og ville have halvdelen af lejerne på plads, inden de gik i jorden.

- Derfor er det også fantastisk, at Vagn Orry Knudsen nu nærmest forærer Middelfart sådan et non-profithus. Det er jo en ufattelig flot gestus, lyder det fra erhvervsrådsformanden

Han fremhæver blandt andet konceptet og placeringen.

- Det er godt tænkt, at der både bliver noget for hovedet og for hænderne. Det ser man ikke ret mange andre steder. Adressen ved siden af stationen betyder, at det også er nemt for iværksættere i Kolding, Vejle og Fredericia at benytte stedet.

- Samtidig ligger det kun få hundrede meter væk fra erhvervscentret og Brobygning Middelfart i Nygade, som også står klar med gratis rådgivning til nye selvstændige, siger Kim Svaneborg Pedersen, der også nævner tidspunktet.

- Hvor erhvervscentret for fem år siden havde svært ved at fylde sine iværksætterkurser, er alle fuldt booket for tiden, og vi må oprette nye. Så der er virkelig gang i iværksætteriet i kommunen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Nyt vaccinationssted i Middelfart er kun for de hurtigste: - Nu har jeg ventet i 13 måneder, så lad mig vente et par uger eller tre mere

Annonce