Annonce
Melfar Posten

Boye og Bjerne er ligesom Dupond og Dupont: De cykler 150 kilometer om ugen og elsker at få hjulene til at dreje rundt

Boye Andersen (tv) og Bjerne Larsen har kørt et parløb som frivillige kræfter ved Cykling Odense siden 2009. De bliver kaldt Dupond og Dupont, fordi de altid klarer alle opgaver sammen. Foto: Amalie Hermansen
Danmarks ældste cykelløb er intet uden frivillige kræfter. Derfor var 80-årige Bjerne Larsen og 77-årige Boye Andersen uundværlige cykelentusiaster, da Fyen Rundt blev skudt i gang søndag formiddag i Middelfart.

Middelfart: Solen står højt på den blå himmel over havnen i Middelfart, hvor Havnegade i søndagens anledning er forvandlet til både start- og målområde samt VIP-område for Danmarks ældste cykelløb Fyen Rundt.

Det er ikke kun nysgerrige cykelfans eller ryttere med udstyr, der søndag formiddag går og venter på, at løbet skydes i gang.

Det samme gør de mange frivillige også. Løbsleder Claus Rasmussen anslår, at han i alt har 180-190 folk med sig, når cykelløbet arrangeres. Nogle får løn, og andre gør det helt frivilligt.

Annonce

77-årige Boye Andersen og hans makker 80-årige Bjerne Larsen er to af dem, der har knoklet en vis del ud af bukserne i dagene op til søndagens store cykelløb med 25 elitehold.

- Vi er jo begge gamle cykelryttere, og det er lidt ligesom gamle cirkusheste. Så kan man ikke holde sig væk, siger Bjerne Larsen, og Boye Andersen supplerer:

- Det er med til at holde os i gang, i stedet for at vi sidder stille i en hel dag, siger han.

Cykler stadig

Og man kan ikke anklage makkerparret Bjerne og Boye for at sidde stille. De har været i gang siden torsdag for at gøre klar til det store cykelløb. Og det gør de side om side.

- De andre kalder os for Dupond og Dupont, fordi vi kører et makkerløb, når vi holder de her cykelløb, og vi laver alle opgaver sammen. Men de har dyb respekt for os, siger Bjerne Larsen.

Bjerne Larsen (tv) og Boye Andersen har forskellige opgaver, når de som frivillige for Cykling Odense hjælper til ved diverse cykelløb. Ved Fyen Rundt klargjorde de start- og målområdet og havde til opgave at spærre af på ruten. Foto: Amalie Hermansen

Både Boye Andersen og Bjerne Larsen har brugt mange timer af deres liv på en cykelsadel, og de har trænet flere børne- og ungdomshold i Cykling Odense.

Og selvom alderen er begyndt at trykke lidt hist og her, så afholder det dem ikke fra at cykle hver uge.


De andre kalder os for Dupond og Dupont, fordi vi kører et makkerløb, når vi holder de her cykelløb, og vi laver alle opgaver sammen. Men de har dyb respekt for os.

Bjerne Larsen


- Vi mødes onsdag, fredag og søndag, hvor vi cirka kører 50 kilometer hver gang. Vi har heldigvis en god indendørsbane, som vi cykler på, når det regner, siger Bjerne Larsen.

Søndag formiddag blev alle cykelholdene præsenteret på scenen ved start- og målområdet ved Middelfart Sparekasse. Starten gik klokken 9.45. Foto: Amalie Hermansen

Det er første gang, at Fyen Rundt bliver holdt i Middelfart. Til august kommer løbet igen, hvor motionister kan deltage. Normalt cykler eliteholdene og motionisterne i samme løb, men på grund af corona har man valgt at dele løbet op i år.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Mette glæder sig til at se sine kunder uden mundbind: - Mange gange har vi skullet sige 'undskyld, hvad siger du', og så bliver de irriterede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Lav selv stearinlys og brugkunst

Melfar Posten

Trine og Mette ville sælge blomster - så kom der et renseri oven i: - Vi tænkte, det her kommer vi aldrig til at fatte en hat af

Melfar Posten

Vi maler byen grøn

Annonce