Annonce
Melfar Posten

Brødre på arbejde: To skal der til på Fjelsted Skov

Morten Frandsen fortæller, at det har været et friskt og tiltrængt pust at få lillebroderen Simon Frandsen hjem som medejer af Fjelsted Skov Hotel & Konference. Foto: Mia Harm Madsen
Brødrene Morten og Simon Frandsen er glade for deres parløb efter at have overtaget Fjelsted Skov fra deres forældre, som drev stedet sammen i næsten 40 år.
Annonce

Fjelsted: To skal der til at stå i spidsen for et af Middelfarts hurtigst voksende hotel- og konferencesteder. Det viser historien.

Først var det bedsteforældrene, og derefter forældrene, som kørte parløb, idag er det Polle og Lis Frandsens to sønner, der står i spidsen for Fjelsted Skov Hotel & Konference.

- Det er bare bedst at være to om det. For så har du nogle at drøfte tingene med, og én, der kan tage over, når du har behov for en fridag eller en ferie, noget der ellers kan være svært for selvstændige at give sig selv lov til, siger Morten Frandsen. Han overtog halvdelen af stedet i 2014, mens lillebroderen Simon Frandsen ejer den anden halvdel.

Parret bruger megen tid på at snakke de store beslutninger igennem, inden de træffer dem.

- Det har vist sig at være frugtbart og gør, at man ikke har så mange spekulationer bagefter, fortæller Morten Frandsen og nævner som eksempel indkøbet af stole til hele hovedbygningen sidste år.

- Vi brugte nok et halvt år på at undersøge forskellige muligheder, inden vi valgte de stole, vi ville have. Vi er ikke i tvivl om, at det var de rigtige møbler, vi fik købt, siger Simon Frandsen.

Morten og Simon Frandsen

Morten Frandsen, 38, er uddannet kok og tjener og har blandt andet været omkring Restaurant Skoven i Odense, Skovriderkroen i Charlottenlund og en restaurant i Nyhavn, inden han i 2007 vendte hjem og blev ansat hos forældrene, Polle og Lis Frandsen.

Han blev medejer af Fjelsted Skovkro i 2014 og ejer stedet i dag sammen med sin lillebror, Simon Frandsen.

Morten Frandsen er gift med Zinaida fra Bosnien. Parret bor i Middelfart og har tre børn.

Simon Frandsen, 29, er uddannet cand. negot fra Syddansk Universitet. Han har arbejdet og studeret i Tyskland i sammenlagt to år. Efter studierne arbejdede han i Sinatur hotel-kæden som receptions- og konferencekoordinator. I 2018 overtog han halvdelen af Fjelsted Skov samtidig med, at hans forældre gik på pension.

Simon Frandsen bor i Middelfart med kæresten Silje og parrets to hunde, Otto og Svendsen.

Annonce

Rollerne er fordelt

Men er det ikke svært altid at skulle være enige. Opstår der aldrig situationer, hvor I tænker, at det var meget nemmere, hvis man var alene om det?

- Nogle gange kræver det længere snakke end andre, men vi er gode til ikke at lade følelserne løbe af med os og holde os til saglige argumenter. Så hidtil har jeg kun oplevet parløbet som en fordel, siger Simon Frandsen.

Simon Frandsen føjer i den forbindelse til, at rollefordelingen også er med til at eliminere mulige konflikter. Brødrene forsøger at gøre det, de hver især er bedst til.

- Morten står for køkkenet og restauranten. Sammen med køkkenchefen sørger han for, at vi holder en høj standard i køkkenet med den hjemmelavede mad, som gæsterne kender os for. Det er der, han har sine faglige kompetencer og erfaringen. Jeg står mere for administration med henblik på markedsføring, salg, hotelsystem og sådan nogle ting. Derudover skal det siges at meget af vores arbejdsdag bruges i gæsternes selskab - både på gulvet og i telefonen, fortæller Simon Frandsen.

Annonce

Tiltrængt spark bagi

Morten Frandsen lægger ikke skjul på, at det har været et friskt pust at få lillebroderen hjem.

- Simon har givet os et løft digitalt og på de sociale medier. Med en stærk tilstedeværelse på Facebook og målrettet brug af blandt andet Google-adwords er vi kommet i kontakt med mange nye kunder den seneste tid, hvilket kan ses på vores omsætning, siger Morten Frandsen.

Sidste år skrottede Fjelsted Skov sin gamle booking-bog, som de sidste 40 år har ligget i receptionen og er blevet opdateret med en kuglepen. I dag er det ved hjælp af et booking-program på computeren, at hotelværelser, selskaber, konferencer og tjenervagter administreres.

- Der har vi været utrolig gammeldags, men det virkede. At Simon allerede havde erfaring med netop det valgte hotelsystem hjalp meget på overgangen fra det analoge til det digitale, fortæller Morten Frandsen.

Simon Frandsen tager sig af det administrative og ikke mindst den digitale markedsføring. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce

Populær familievirksomhed

Fjelsted Skov Hotel & Konference har været en lang succeshistorie, siden Polle Frandsens forældre, Anni og Peter Frandsen i 1976 overtog en lille grill på Store Landevej 92. Så mange har udvidelserne været gennem årene, at det i dag er et hotel- og konferencested med 70.000 besøgende sidste år, de to brødre står i spidsen for. 18.000 af dem overnattede i et af de 78 værelser.

Brødrene mener, der er flere forklaringer på succesen.

- Vi har altid ligget prismæssigt under vores konkurrenter i de større byer. Og så har vi som familievirksomhed tilbudt et nærvær og en genkendelighed, som kunderne og de ansatte har sat pris på. Nogle af vores ansatte har været her i 40 år og 80 procent af dem i over 10 år. Vokseværket er i høj grad sket i form af firmaer og foreninger, som kommer igen og igen og i større og større antal, forklarer Simon Frandsen og nævner samtidig fleksibiliteten.

- Vi tillader for eksempel hunde på vores værelser, det betyder, at Dansk Kennelklub og andre landsdækkende hundeforeninger holder deres landsmøder hos os, siger Morten Frandsen, der ikke vil afvise, at endnu en udvidelse kunne være under opsejling.

Morten Frandsen har arbejdet på Fjelsted Skov siden 2007, han ejer i dag stedet sammen med sin bror. Foto: Mia Harm Madsen
- Begge brødre er glade for at have en at snakke de store beslutninger igennem med. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mød The Potmaster på Clay

Melfar Posten

KulturØen hylder Nat King Cole

Melfar Posten

Julekoncert i Gelsted Kirke

Annonce