Annonce
Melfar Posten

Brugsuddeler Lone har 25 års jubilæum: - Fra første dag jeg var her, blev jeg budt velkommen med åbne arme

45-årige Lone Haugsted har været en del af Nørre Aaby Brugsforening i 25 år. De seneste 15 har hun tilbragt som brugsuddeler i Dagli'Brugsen i Asperup. Foto: Sofie Secher Karlsen
Selv om de seneste år har været hårde for Dagli'Brugsen i Asperup, glæder brugsuddeler Lone Haugsted sig til at komme på arbejde hver eneste dag. - Jeg brænder virkelig for det, siger hun, selv om hun de seneste 15 år har knoklet meget mere end 37 timer om ugen i butikken, hun elsker så højt. Søndag kan hun fejre 25 års jubilæum som en del af Nørre Aaby Brugsforening, som butikken hører under.
Annonce

Asperup: Lone Haugsted er typen, der altid stiller op. Både når kollegerne har brug for hende, og når der skal tages tilbudsbilleder til Dagli'Brugsen Asperups Facebook-side. Om det er billige chips, VR-briller eller kilotunge flæskestege, er hun altid på pletten.

1. marts kunne hun fejre 25 år som en del af Nørre Aaby Brugsforening. 15 af dem har hun tilbragt som brugsuddeler i Asperup, og derfor måtte hun igen træde ind foran kameraet. Denne gang for at posere for avisen.

Lone Haugsted lægger ikke skjul på, at hun prioriterer brugsen højt. Af og til højere end familien.

- Jeg elsker mit arbejde. Jeg kan næsten ikke slippe det, når jeg får fri om eftermiddagen, fortæller hun og afslører, at selv om hun holder ferie, er hun i kontakt med kollegerne i butikken.

Lone Haugsted

Lone Haugsted er 45 år og bor i Nørre Aaby med sin mand og datter.

Hun er udlært i Dagli'Brugsen i Harndrup, har været barselsvikar og souschef i SuperBrugsen i Nørre Aaby.

Siden 2005 har hun været brugsuddeler i Dagli'Brugsen i Båring/Asperup.

1. marts 2020 havde Lone Haugsted været fastansat i Coop i 25 år.

Fritiden tilbringer uddeleren med sin familie og på crossfit bootcamp.

Annonce

Lokalt er socialt

At være brugsuddeler i en lille butik, som den i Asperup, er ifølge Lone Haugsted en udfordring. For de mindre dagligvarerbutikker har det svært. Derfor handler det om at tænke ud af boksen. Ellers forsvinder kunderne, er Lone Haugsted ikke i tvivl om.

Derfor gør hun en dyd ud af at betyde noget for lokalsamfundet. Når hun inviterer til halloween, dukker over 100 mennesker op. I december hænger 250 børns julesokker ned fra loftet i butikken, og når hele Båring/Asperup fejrer sankthans på den gamle efterskole, er brugsen altid med og sælger pølser og sodavand.

- Markedet er megasvært. Vi er for mange om buddet. Derfor skal vi prioritere det lokale og vores service, fortæller Lone Haugsted.

Brugsen i Asperup har åbent alle årets dage - inklusiv juledagene, påskedagene og alle de andre helligdage. For det er når de store butikker har lukket, at kunderne virkelig flokkes om butikken i Asperup, som også nyder godt af sommerturisterne i Båring Vig.

Annonce

Én stor familie

Brugsuddeleren kan navnene på alle sine kunder, og prioriterer, at der er tid til en sludder.

- Fra første dag jeg var her, blev jeg budt velkommen med åbne arme. Så bliver man bare én stor familie. Og jeg kan ikke se mig selv andre steder nu. Det er mit liv. Jeg brænder virkelig for det.

At både kunder og den 18-mand store medarbejderstab har det godt, ser Lone Haugsted som en af sine vigtigste opgaver:

- Jeg er meget menneskelig. Alle skal have det godt, og jeg elsker at hjælpe andre, fortæller hun.

Derfor har hun ofte praktikanter i butikken, og hun har flere gange været mentor for unge, der har det svært.

Den 45-årige brugsuddeler i Asperup ved, hvad kunderne vil have og er ikke bleg for at stille op til billeder til brugsens Facebook-side. Uanset om det er chips, VR-briller eller kilotunge flæskestege, der skal sælges.
Annonce

Fejrer jubilæet søndag

At der er gået 15 år siden, hun første gang trådte ind ad dørene i Dagli'Brugsen i Asperup, har Lone Haugsted svært ved at forstå. Tiden er fløjet afsted og har været fyldt med oplevelser - gode som mindre gode.

- Vi har altid haft positiv drift, men vi har haft nogle hårde år, efter efterskolen gik konkurs.

Brugsen i Asperup har været udsat for røverier hele tre gange, og derfor skred Lone Haugsted til handling efter sidste gang. Butikken har fået dna-spray. Hvis en røver forsøger at forlade butikken, bliver vedkommende sprayet med en særlig mærkningsvæske, som først forsvinder efter flere uger. Samtidig har sprayen en præventiv effekt.

- Alle små butikker er sårbare. Men mit personale skal føle sig trygge. Det er det vigtigste, understreger hun.

Søndag 8. marts fejrer Lone Haugsted og resten af brugsen i Asperup jubilæet og inviterer på en bid mad og lidt til ganen. Samtidig vil der fra 11 til 14 være 25 procent på varerne i butikken.

At være brugsuddeler i en lille butik, som den i Asperup, er ifølge Lone Haugsted en udfordring. For de mindre dagligvarerbutikker har det svært. Derfor handler det om at tænke ud af boksen. Ellers forsvinder kunderne, er Lone Haugsted ikke i tvivl om. Foto: Sofie Secher Karlsen
- Jeg elsker mit arbejde. Jeg kan næsten ikke slippe det, når jeg får fri om eftermiddagen, fortæller brugsuddeler Lone Haugsted og afslører, at selv om hun holder ferie, er hun i kontakt med kollegerne i butikken. Foto: Sofie Secher Karlsen
- Fra første dag jeg var her, blev jeg budt velkommen med åbne arme. Så bliver man bare én stor familie. Og jeg kan ikke se mig selv andre steder nu. Det er mit liv. Jeg brænder virkelig for det, siger Lone Haugsted. Foto: Sofie Secher Karlsen
At være brugsuddeler i en lille butik, som den i Asperup, er ifølge Lone Haugsted en udfordring. For de mindre dagligvarerbutikker har det svært. Derfor handler det om at tænke ud af boksen. Ellers forsvinder kunderne, er Lone Haugsted ikke i tvivl om. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce