Annonce
Melfar Posten

Butikker bruger nedlukning til at bygge om: Se deres store forvandling her

Hos Skoringen Middelfart håber Dörte Tofte, som mange andre, at det igen bliver forsvarligt at lade butikker som denne åbne igen. Sker det ikke, risikeres forårets mode at måtte lade livet til fordel for sommerens.  Foto: Søren Gylling
Nogle af butikkerne, som er tvunget til at holde lukket, har besluttet at kaste sig ud i større ombygninger, som under normale forhold ikke ville være muligt. Her kan du se, hvad Skoringen Middelfart og Bennike El har kastet sig ud i.
Annonce

Middelfart: Coronanedlukning og vinter har sat sit præg på Middelfarts bymidte.

For mange af butikkerne giver det ikke mening at sætte skiltene ud og åbne dørene, da restriktionerne ikke tillader dem at tage imod kunder. Alligevel kan man flere steder spotte aktivitet gennem butiksruderne.

Nedlukningen har nemlig fået flere butikker til at foretage store ombygninger, som de normalt ikke ville have tid til med de sædvanlige åbningstider. Denne særlige mulighed har butikker som Skoringen Middelfart og Bennike El valgt at udnytte.

Hos sidstnævnte begyndte man i første del af nedlukningen at flytte lidt rundt og pynte om. Da nedlukningen så blev forlænget, gik de skridtet videre, fortæller Majbritt Hansen fra Bennike El.

Annonce

Stort arbejde

- Vi er ved at lægge nyt gulv, hvilket er lidt svært at lave, når man har åbent, da man skal have lamperne ned. Lige nu er hele butikken nærmest pillet ned.

- Det gulv, vi havde i forvejen, var krakeleret og ikke ret pænt. Så det har vi gerne villet udskifte i rigtig lang tid. Der har bare ikke været tid til det. Det er et stort arbejde at flytte 140 kvadratmeters lamper, standere og podier. Det hele skal pilles ned, flyttes og rykkes tilbage igen, forklarer hun.

Majbritt Hansen støvsuger det nye gulv, som hun virker ret tilfreds med, da det giver en helt anden glød end det nu tidligere gulv. Foto: Søren Gylling

Butikken har valgt at få lagt et sildebensparketgulv, der onsdag næsten er lagt færdigt, selvom den slags håndværk tager tid.

- Nu er det blevet rigtig flot, til når vi forhåbentligt for lov at åbne i begyndelsen af marts, lyder det håbefuldt.

I første del af nedlukningen pyntede Majbritt Hansen og kollegaerne om, hvilket viste sig at være spildt, da man besluttede at give butikken den helt store tur, da nedlukningen blev forlænget. Foto: Søren Gylling
Annonce

Komplet ombygning

Et andet sted i bymidten har Skoringen Middelfart også kastet sig ud i en større ombygning. Lige siden butikschef Dörte Tofte begyndte for tre år siden, har hun haft et ønske om en større forvandling af butikken, hvilket nu må siges at være opfyldt. Alt er nemlig mere eller mindre blevet lavet om, og nu mangler de sidste sko blot at sættes på hylderne.

- Vi har for eksempel haft et meget gammelt gulvtæppe, som nu er væk. Der er nye møbler. Det hele er meget mere lyst med spots over det hele, og vores loft er blevet hævet. Der er meget mere plads, og butikken er meget mere indbydende, synes jeg. Det er simpelthen så flot, siger hun.

Den store renovering er med til at give Dörte Tofte en større følelse af at være værtinde for sine besøgende kunder. Foto: Søren Gylling

Har man besøgt butikken før, vil man straks opdage, hvor meget der er rykket rundt.

- Vi har eksempelvis flyttet vores disk. Den stod helt nede for enden, men står nu i midten af butikken, så vi kan se alle vores kunder, og de kan se os. Nu, hvor der er mere plads, er det også nemmere for os at pakke gaver ind. Desuden har vi en lounge til vores helt nye herreafdeling.

Annonce

Tommel op og kaffe

Forvandlingen har været i gang siden midt i januar, og snart er den sidste sko sat på hylden.

- Mange af vores kunder går forbi butikken og kigger ind ad ruderne og sender os tommel op. De kan se, at der er sket ufattelig meget. Butikken har været mørk og presset, og nu har vi lavet om, så vi kun har tre par sko i hver størrelse stående. Det vil sige, at det hele bliver meget mere åbent og ikke så presset og proppet, vurderer Dörte Tofte.

Ligesom hos Bennike El glæder Dörte Tofte sig utrolig meget til igen at måtte åbne butikken. Og når det bliver muligt, vil hun og kollegaerne som noget nyt kunne byde på en kop kaffe brygget på butikkens nye kaffemaskine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce