Annonce
Melfar Posten

Byens Bedste-jury: Engagement og udvikling er nøgleord for mig

Charlotte Nyeng - aktiv del af lokalsamfundet i Båring og jurymedlem i Byens Bedste Middelfart 2020-kampagnen. Foto: Jan Bonde
Charlotte Nyeng er et aktivt medlem af sit eget lokalsamfund i Båring. Men hun har et skarpt blik rettet mod resten af lokalområdet og glæder sig til sidde i juryen for Byens Bedste - en kampagne, som hun tror på kan flytte mentale barrierer i forhold til, hvordan vi ser på hinanden indenfor kommunegrænsen.

Nordvestfyn: Et gammelt mundheld påstår, at græsset altid er grønnere på den anden side. Men boldbanerne, der omkranser det hyggelige klubhus hos Båring GF på Kærbyvej, emmer af sol, saft og livsglæde. Og for bestyrelsesmedlem Charlotte Nyeng er farven helt rigtig, for hun har med sin familie slået sig ned i et område, hvor engagement, virketrang og lokal stolthed går hånd i hånd.

Den 46-årige salgsleder er én blandt fem medlemmer i juryen til Byens Bedste Middelfart 2020, og det er en opgave, hun omfavner med stor forventning.

- For mig er engagement og udvikling nøgleord. Det er det, jeg vil kigge efter i indstillingerne, siger hun.

Annonce

Kan flytte noget

Det er andet år, Melfar Posten lægger platform til en hyldest af det lokale handels- og kulturliv, og sidste års debut gik ikke upåagtet hen i Charlotte Nyengs lokalområde.

- Vi er simpelthen så stolte af Båringskov Fiskerestaurant, der vandt prisen som "Bedste Restaurant". Jeg stemte selv i vildskab, og generelt er kampagnen god for mange ting. De nominerede var dygtige til at gøre opmærksom på dem selv, og det er jo noget af formålet. Og så tror jeg også, at den dér følelse af at være underprioriteret bliver mindre, når sådan noget sker, siger hun.

Charlotte Nyeng pendler dagligt til Horsens. Tidligere arbejdede hun indenfor kommunegrænsen, og hun glæder sig derfor til en gensyn med lokale tiltag, når hun senere på sommeren får indstillingerne til Byens Bedste i hænderne. Foto: Jan Bonde

Og sætter følgende ord på forholdet mellem hovedbyen Middelfart og sit eget lokalsamfund.

- Er det ikke tit sådan, at de større byer, hvor de fleste mennesker bor, bare har meget at skulle have sagt? Sådan virker det. Men blandt andet avisens konstante fokus på alle de andre byer i vores kommune gør, at det er ved at blive til en mere samlet enhed.

Annonce

Masser af værdi

Når man spørger Charlotte Nyeng, hvad der er vigtigt for et lokalsamfund som Båring, så er hun klar i mælet.

- At vi har en skole og dagtilbud til børnene. Og at vi har Dagli'Brugsen, hvor vi kan handle ind til hverdagen. Brugsen er vigtig på flere fronter, for det er også her, mange af vores unge mennesker har et fritidsjob. Så er foreningslivet vigtigt. Det er her, vi dyrker fællesskaberne, og dem er der heldigvis mange af i Båring. Fra musikforeningen Bamok til vores legepladsudvalg, som også arbejder med de unge. Og så er vi meget imponeret af, at det er ved at lykkes for vores efterskole at komme på benene igen. Det er en stor præstation, og jeg er sikker på, at der vil dukke en hel del op til de arbejdsdage, de har indbudt til. Vi vil gerne støtte op, siger hun.

- Og så ligger Båring bare få minutter fra motorvejen, så man kan komme mange steder hen. Det er også vigtigt, for hvis jeg skal pege på noget, som et sted som Båring ikke kan, så er det at levere kultur- og caféliv til eksempelvis dem, hvor børnene er flyttet hjemmefra. Selv om vi har en fantastisk natur, som vi holder meget af, så er det ikke altid nok, siger hun.

Men udover Bårings lokale herligheder, så er Charlotte Nyeng en flittig gæst i Middelfart.

- Jeg tror, der er mange, der støtter det lokale handelsliv i butikkerne dér. Og så er der naturen omkring Hindsgavl også bare fantastisk til gåture. Der kommer vi en del.

Charlotte Nyeng

46 år

Bor i Båring

Salgsleder hos asfaltvirksomheden Colas med kontor i Horsens

Bestyrelsesmedlem i Båring GF - formand for spinningafdelingen

Gift og mor til to.

Hun glæder sig til at blive præsenteret for læsernes favoritter - og til at gå i clinch med resten af juryen for at finde de nominerede til årets stemmeseddel.


Hvis man skal skabe noget og udvikle det, så kræver det bare, at man kan differentiere sig selv en smule. Så det vil jeg også kigge efter. I Båring har vi eksempelvis fået floorball op at køre. Det findes så vidt jeg ved ikke andre steder i kommunen, så her får vi medlemmer også fra Middelfart og andre steder.

Charlotte Nyeng


- Hvis man skal skabe noget og udvikle det, så kræver det bare, at man kan differentiere sig selv en smule. Så det vil jeg også kigge efter. I Båring har vi eksempelvis fået floorball op at køre. Det findes så vidt jeg ved ikke andre steder i kommunen, så her får vi medlemmer også fra Middelfart og andre steder. En ny forretning eller forening er nødt til at være skarpe. Men det skal en 20 år gammel virksomhed jo også, siger Charlotte Nyeng - og nævner i samme moment drømmen om at få udbygget den lokale multisal ved Båring Skole - så rammerne for lokal aktivitet kan blive større end nu.

For engagement og udvikling er ikke kun begrænset til Byens Bedste-kampagnen.

Det lever og ånder hele året.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Blød, fast eller grøn: Klingenberg Ost inviterer til ostefestival

Annonce
Annonce
Melfar Posten

12-årige Carl Christian blev danmarksmester i eget farvand

Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Konditor storhitter med både chokolade og bryggeri i baglokalet: - Vi satte de første 500 øl til salg, og på en uge var alt udsolgt

Melfar Posten

Syv navne på stemmesedlen: Radikale præsenterer listen af kandidater til kommunalvalget

Elbobladet

Tidligere bankmand vender hjem: Vil spare de lokale for penge med uvildig, økonomisk rådgivning

Melfar Posten

Kendt butikskæde udvider med spritnyt koncept: Nu kan man købe vin med en sms

Melfar Posten

Betina fandt både en død sæl og et dødt marsvin inden for 100 meter: Derfor fjerner kommunen ikke altid døde dyr på stranden

Melfar Posten

- Ingen drømte om at nogen kunne finde på det: 80 dannebrogsflag var pludselig pist væk

Melfar Posten

Sparekassen hylder klimaiværksættere: Fynske piger får kvart million til udvikling af bæredygtigt hygiejnebind

Melfar Posten

Foredrag om støtteprojekt til skole i Gambia

Melfar Posten

Tip fra Bib sylter og konserverer på glas og flasker

Melfar Posten

Kring løb med prisen for Byens Bedste Specialbutik: Det har styrket sammenholdet i butikken

Melfar Posten

Foredrag om det danske møbelboom

Melfar Posten

Byens Bedste Middelfart 2021: Stem, stem, stem

Melfar Posten

Trafikchef kommer til borgermøde i Brenderup: Skal diskutere uheldsramt vejkryds med de lokale

Melfar Posten

Genbrugsbutik slog rekord i stor stil: Tjente styrtende med penge i juli

Melfar Posten

Her har både boet stenaldermennesker og vikinger: Nu mangler arkæologerne en brik i puslespillet

Melfar Posten

Lokalredaktør: Husk at afgive din stemme ved Byens Bedste Middelfart 2021

Melfar Posten

Nu er den gal igen: Flere biler har fået en på siden

Melfar Posten

Vendte om på motorvejen for at redde panisk marsvinunge: - Den havde ligget og pebet og prustet i et døgn

Melfar Posten

Historiefortællinger på Hindsgavl: Guidet tur i slotsparken

Melfar Posten

Lørdagsmatiné med Lunau & Sund

Melfar Posten

Kom til DM i drejning på Clay

Annonce