Annonce
Melfar Posten

Byens Bedste-jury: Middelfart har fundet opskriften

Torben Foged er oprindeligt fra Kolding. Men han flyttede til Middelfart fra Nordsjælland for 13 år siden for at drive sin virksomhed. Det har han ikke fortrudt, og for ham repræsenterer broerne over Lillebælt udsynet. Han har mange internationale opgaver i sit arbejde. Og lokalt dyrker han triatlon i Fredericia. Så for ham er Middelfart et godt udgangspunkt for muligheder. Foto: Jan Bonde
Torben Foged ejer virksomheden Forbrugerlab og har Middelfart som sit klare udgangspunkt. Han glæder sig til at blive klogere på hele kommunen, når han skal kigge indstillingerne til Byens Bedste igennem. Og hans blik stiller skarpt på den gode service.
Annonce

Middelfart: Det er en mand i skræmmende god form, der gør sig klar til at tage imod læsernes mange indstillinger til kampagnen om Byens Bedste Middelfart 2020.

51-årige Torben Foged, der ejer og driver virksomheden Forbrugerlab, som sikkerhedstester produkter, inden de rammer forbrugerne, er en ivrig triatlet, der træner op til seks gange ugentligt.

Han fulgte sidste års kampagne på afstand og glæder sig til i år at være en del af den jury, der skal finde fire nominerede i hver af de ni kategorier blandt forhåbentlig rigtig mange indstillinger.

- Mit udgangspunkt er Middelfart. Det er her, jeg bor og her, jeg har min virksomhed. Men nu kommer jeg til at se noget fra de byer, jeg er vant til bare at cykle igennem, og det glæder jeg mig til. Personligt tror jeg, at jeg kan få meget ud af den her proces, siger Torben Foged.

Det er 13 år siden, han rykkede virksomheden fra Nordsjælland til Middelfart. En beslutning, han ikke har fortrudt.


Middelfart har fundet opskriften på noget, der kan fungere. Der er et fokus på at udvikle og samarbejde. Der er mange, der gør noget - både fra offentlig og privat side. Og dem, der har midlerne, byder ind. Samtidig er vi som lokalområde gode til ikke at lukke os om os selv.

Torben Foged


For Middelfart klarer sig godt, mener han. Også i en tid, hvor nethandel og globalisering truer bymidten.

- Middelfart har fundet opskriften på noget, der kan fungere. Der er et fokus på at udvikle og samarbejde. Der er mange, der gør noget - både fra offentlig og privat side. Og dem, der har midlerne, byder ind. Samtidig er vi som lokalområde gode til ikke at lukke os om os selv. Vi er åbne - eksempelvis mod Fredericia. Det er jeg meget glad for, siger han.

Coronakrisen har gjort Torben Foged til en mere bevidst forbruger.

Torben Foged tror på, at kampagnen Byens Bedste kan binde butikker og forbrugere tættere sammen. Foto: Jan Bonde

- Corona har altså skabt en større bevidsthed. Ansvarlighed er måske det rigtige ord. Også hos mig selv. Det er vores by. Man skal ikke holde hånden under noget for at holde det kunstigt i live. Hvis der ikke er et behov, så nytter det ikke at holde liv i det. Når det er sagt, så må vores gågade ikke være tom. Og vi kan selv skabe behovet ved at handle lokalt. Og som virksomheder ved at støtte lokalt, siger han.

Og så er vi fremme ved noget af det, Torben Foged vil kigge ekstra meget på, når han skal læse indstillinger til Byens Bedste.

Torben Foged

51 år

Ejer af virksomheden Forbrugerlaboratoriet, der sikkerhedstester produkter, inden de rammer slutbrugeren.

Har boet i Middelfart siden 2007, men er oprindelig fra Kolding.

Dyrker triatlon i sin fritid og har blandt andet været på landsholdet i sin aldersklasse.

Jurymedlem i Byens Bedste Middelfart 2020.

- Serviceniveauet er der, hvor man kan gøre en kæmpe forskel. Der skal være åbent, man skal være interesseret i sine kunder og så skal man tro på, at dem, der kommer ind ad døren rent faktisk gerne vil handle. Jeg har oplevet situationer - også i Middelfart - hvor ekspedienterne har troet, at jeg nok bare ville kigge og så gå hjem og handle på nettet. Den mistro må ikke opstå mellem os som kunder og de butiksansatte. Og der tror jeg, at Byens Bedste kan være vigtig. Det er en symbiose mellem forbrugere, butikker og foreningsliv som gør, at her bliver interessant at være, siger han.

Passion for sporten

- Sport er min passion, og her kan man sige, at lokalområdet yder gode muligheder. Udover en fantastisk natur, så kan jeg deltage i halvmaraton og kongebroløbet, og Baghjulet er en stærk motionscykelklub. Jeg dyrker triatlon, og det er de gode til i Fredericia, så der er jeg havnet.

Torben Foged. Foto: Jan Bonde

Jeg mangler ikke noget, og når man tager i betragtning, at jeg har valgt at bosætte mig i en provinsby, så er Middelfart et fantastisk sted. Det er jo ikke en by, der er gået i stå. Overhovedet ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce