Annonce
Melfar Posten

Byens Bedste-jury: Sidsel vil se Middelfart fra et ungt perspektiv

Sidsel Due blev student denne sommer. Inden længe vil hun se noget andet end Middelfart, men indtil nu har hun boet har hele sit liv - minus et år på efterskole. Og da hun vendte tilbage fra netop dét år, var det til et helt nyt torv med butikker og caféer. Foto: Jan Bonde
Sidsel Due er nybagt student fra Middelfart Gymnasium, og hun glæder sig til at sætte et ungt præg på nomineringerne til Byens Bedste-kampagnen, hvor hun er ét af fem jurymedlemmer.
Annonce

Nordvestfyn: Når forhåbentlig rigtig mange indstillinger dumper ind i mailboksen til Byens Bedste Middelfart 2020, så vil de blive mødt af mindst ét par kritiske øjne, der vil kigge dem igennem med et helt særligt udgangspunkt.

- Jeg kommer til at se på hele den her kampagne fra et ungt synspunkt. Det er fedt, at der også bliver kigget på de unges Middelfart.


Jeg kommer til at se på hele den her kampagne fra et ungt synspunkt. Det er fedt, at der også bliver kigget på de unges Middelfart.

Sidsel Due


Sådan siger Sidsel Due. Hun er 20 år, nybagt student fra Middelfart Gymnasium og egentlig på vej ud i verden for at se helt andre steder end den by, hvor hun er "born and raised", som hun selv udtrykker det.

Annonce

Indstillede selv sidste år

Men inden det kommer så vidt, så er Sidsel Due ét af fem jurymedlemmer i Byens Bedste-kampagnen, der har til formål at hylde det lokale handels- og kulturliv.

Og hun glæder sig.

Genbrugsbutikker, kædebutikker, caféer og restauranter. Sidsel Due holder af det meste i Middelfart, og hun glæder sig til at være en del af juryen i Byens Bedste-kampagnen. Foto: Jan Bonde

- Sidste år var jeg selv med til at indstille kandidater, og jeg kunne endda se, at musicalen vandt en pris. Det var én af dem, jeg indstillede. Nu bliver det spændende at sidde med ved bordet og skulle vælge nominerede. Jeg vil kigge efter de gode oplevelser fra læserne. Noget, der vækker glæde. For det tror jeg er det vigtigste, siger hun.

Sidsel Due

20 år

Født og opvokset i Middelfart

Student fra Middelfart Gymnasium

En del af bandet Kalaset, hvor hun spiller keyboard

Jurymedlem i Byens Bedste Middelfart 2020

Når hun skal sætte ord på, hvad en by skal kunne for hende, så er det "muligheder", der først dukker op.

Annonce

Sket meget med byen

- For mig har det været fantastisk, at jeg har kunnet komme i Middelfart Musikskole og spille musical. Og Ungdomshuset Walker er vigtigt. Men jeg bruger også selve byen til shopping og til at gå ud på café. Der er sket meget med Middelfart de senere år. Da jeg kom hjem fra efterskole, stod der pludselig et Nytorv med store kædebutikker. Der var dukket mange flere caféer op, og jeg kan godt mærke, at det meget ofte er her i byen, jeg mødes med mine venner, og det er da fordi, udvalget af caféer er blevet større, siger hun og tilføjer, at såvel genbrugsbutikker som de klassiske tøjbutikker bliver flittigt benyttet.


Der er sket meget med Middelfart de senere år. Da jeg kom hjem fra efterskole, stod der pludselig et Nytorv med store kædebutikker. Der var dukket mange flere caféer op, og jeg kan godt mærke, at det meget ofte er her i byen, jeg mødes med mine venner, og det er da fordi, udvalget af caféer er blevet større.

Sidsel Due


Men en by som Odense trækker også i unge, og her er Sidsel Due stødt på et sted, som hun ville ønske også fandtes i hendes egen by.

-Studenterhuset, hvor man kan sidde og lave lektier med en kop kaffe om eftermiddagen. Og høre musik og drikke en øl om aftenen - det ville være fantastisk i Middelfart. Og hvorfor skulle det ikke kunne løbe rundt her? Og som ung mangler jeg simpelthen også en klub, hvor man kan feste og give den gas. Guldkronen er et godt sted, men det er ikke en dansebar, og på Kolibrien er aldersgrænsen sat op til 21 år. Så nogle gange vælger vi Odense til af den grund, siger Sidsel Due.

Annonce

Skal lære opland at kende

Mens den indfødte middelfarter altså kender sin egen by indgående og hilser til højre og venstre på en tur gennem gågaden, så kniber det mere, når snakken falder på resten af kommunen.

- Jeg har venner i Nørre Aaby og Båring, og jeg har også spillet håndbold i Ejby. Men jeg kender slet ikke de andre byer i kommunen så indgående, og jeg glæder mig da til at lære gode steder bedre at kende gennem de indstillinger, der kommer til Byens Bedste, siger hun.

Annonce

En fremtid med musik i

Fremtidsplanerne for Sidsel Due handler om musik. Hun er på vej mod et sabbatår, inden hun vil beslutte sig for, hvor hun uddannelsesmæssigt bevæger sig hen. Lige nu planlægger hun at slå sig ned i et kollektiv sammen med resten af medlemmerne i bandet Kalaset, hvor hun spiller keyboard - et sted i Jylland.

Men gået på klingen i forhold til, om hun kunne finde på at vende tilbage til Middelfart og slå sig ned, når den tid engang kommer, så smiler hun.

- Jeg er ikke meget for at indrømme det. Men det kunne jeg nok godt. Her er jo rart at være, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce