Annonce
Melfar Posten

Byens Bedste-vinder: Fantastisk at få sådan et skulderlap efter bare fire måneder i byen

En stolt Tanja Brinck Bentzon (t.v.) med statuetten, som fortæller, at hun fik specialprisen som Byens Bedste Brobygger. Ved siden af Katrine Østergaard Genz, der passer galleriet om fredagen, og frisørelev Anna Friis. Foto: Søren Gylling
Tanja Brinck Bentzon har en måned efter, hun blev kåret til Byens Bedste Brobygger stadig svært ved at få armene ned.

Middelfart: - Jeg er vokset op i en familie, hvor ros ikke var en del af dagligdagen, så jeg er fortsat meget rørt over, at få sådan et skulderklap, siger Tanja Brinck Bentzon, der 3. oktober blev kåret til Byens Bedste Brobygger.

Anerkendelsen kommer blot fire måneder efter, hun slog dørene op for Brinck Bentzon Studio i det gamle apotek i Middelfarts gågade.

Chefen for Brobygning Middelfart Lene Lawaetz lagde i sin motivationstale vægt på den evne til at byde ind med nyt og bygge bro til andre af byens erhvervsdrivende, som Tanja Brinck Bentzon har taget med sig til Middelfart fra Fanø, hvor hun i 12 år har drevet salon.

Annonce

Nytænkning er i den grad også, hvad der præger hendes nye forretning, som for alvor har skabt liv i den smukke apotekerejendom, som har ligget tom i flere år.

Brinck Bentzon Studio er nemlig mere end blot en flot salon. Forretningen er ligeså meget et eventhus og galleri med skiftende anerkendte kunstnere. I øjeblikket kan gæsterne opleve skulpturer af israeleren Doran Silberberg og farverige værker af Esbjergmaleren Stine Tobiesen.

Doran Silberberg, der i dag bor i København, faldt for de særlige rammer, da han spiste i Café Apotekerhaven, som Brinck Bentzon Studio har direkte adgang til.

- Og det endte med, at jeg selv sammensatte udstillingen Face to Face med værker af de to kunstnere, der begge arbejder med ansigter i deres udtryk, fortæller Tanja Brinck Bentzon og tilføjer stolt, at flere af de udstillede malerier og skulpturer, hvis priser svinger fra 1200 til 44.000 kroner, allerede er solgt.

Det kan kun gå fremad

Denne sommer har ikke just været det mest optimale tidspunkt at åbne en ny forretning på med de forskellige coronarestriktionerne. Bedre er det ikke blevet med myndighedernes  seneste stramninger. Men kendetegnende for Tanja Brinck Bentzons optimisme og gåpåmod, slår hun fast, at det kun kan gå fremad.

- Hvis du kan overleve i en krisesituation som denne, kan det kun blive bedre fremover, når vi forhåbentlig inden alt for længe får kontrol over coronasmitten og forsamlingsforbuddet løsnes. Og det er heldigvis gået godt indtil videre. Når jeg tænker på omstændighederne, kan jeg kun være tilfreds med, at jeg har holdt mine budgetter, fortæller den nybagte butiksejer.

Hun lægger dog ikke skjul på, at de seneste stramninger har stukket en kæp i hjulet på nogle af hendes planlagte begivenheder.

- Når hele idéen er at skabe en levende og åben forretning, som folk strømmer ind og ud af, så er coronakrisen selvfølgelig ikke lige det bedste. Og jeg må nu aflyse vores planlagte juletræstænding og forskellige konkurrencer for børn og højtlæsning med en professionel skuespiller, fortæller Tanja Brinck Bentzon.

Annonce

Imponeret over byens sammenhold

Det var ikke uden en vis skepsis, at hun solgte sin salon på Fanø og åbnede i Middelfart. Ville det være muligt at finde et handelsliv med ligeså godt sammenhold som på den lille ø, hun forlod?

- Det var det. For hold nu op, hvor er jeg blevet godt modtaget.

Og det siger hun ikke kun på grund af Brobyggerprisen.

- Allerede fra den dag sidste år, hvor jeg begyndte at kikke efter et lokale, har jeg følt en utrolig opbakning fra Brobygning Middelfart og Middelfart Handel. Den er fortsat efter, jeg er åbnet, hvor også de andre gågadebutikker har været utroligt imødekomne, fortæller Tanja Brinck Bentzon, der selv er et åbent menneske og nu har taget initiativ til en fælles julefrokost med nabobutikkerne.

Ikke blot modtagelsen men også sammenholdet i byen imponerer tilflytteren.

- På Fanø har man altid stået tæt sammen og kæmpet for hinanden under mottoet "sammen bliver man stærke". Det har vist sig at være samme stil i Middelfart. Det har glædet mig utrolig meget, for det er den eneste måde, vi kan overleve på som handelsby, siger Tanja Brinck Bentzon, der nu appellerer om lokal opbakning under den kommende julehandel.

- Mange butikker er ved at være møre efter over et halvt år under pres fra coronarestriktioner. Derfor er kundernes opbakning under julehandelen altafgørende. Lokalbefolkningen har støttet os flot hidtil, og jeg håber virkelig, at den skruer ned for nethandelen og køber julegaverne lokalt, lyder opfordringen fra Byens Bedste Brobygger.

Blå bog

37-årige Tanja Brinck Bentzon er født på Fanø, hvor hun boede indtil hun var seks år.

Det er ikke tilfældigt, at hun har et anker tatoveret på sin højre arm, det er til minde om sin far, der gik ned med sin fiskekutter, da hun var to år.

Efter Fanø gik turen med moderen og hendes nye mand til Endrup i Bramming Kommune, hvor hun er vokset op. Efter to år på efterskole i Skjern begyndte hun for egen regning på beklædningsfagskolen i Odense for at dygtiggøre sig til den svære optagelsesprøve på Designskolen i Kolding.

Af forskellige årsager endte hun dog aldrig på designskolen, men vendte efter nogle år som turistguide i Spanien retur til Fanø og kom i lære som frisør. Efter endt læretid overtog hun sin læremesters salon og ændrede efter et par år navnet til Tanja Brinck - hair and beauty style.

Kærligheden bragte hende til Middelfart for syv år siden. Hun valgte dog at beholde salonen på Fanø og drive den sammen med en nye salon i privaten på Havevej i Middelfart.

Pendleriet forsatte selv,  da Tanja Brinck og hendes mand Mark Bentzon i 2017 fik tvillinger. Det blev dog for meget til sidst, og hun valgte i begyndelsen af dette år at sælge sin forretning og ejendom på Fanø og i stedet åbne Brinck Bentzon Studio i det gamle apotek i Middelfart. Med den har hun fået sin gamle drøm om både at arbejde med mennesker, kunst og kreativitet opfyldt.

For Brinck Bentzon Studio meget mere end kun en salon, det er også et galleri med skiftende anerkendte kunstnere samt unikt kunsthåndværk fra især Fanø.

Kendetegnende for Tanja Brinck Bentzon har gennem hele livet været, at hun har klaret sig selv med stædighed og en enorm arbejdsindsats. Således også med den nye butik i Middelfart, som hun har finansieret med midlerne fra den ejendom, hun solgte på Fanø.

Brinck Bentzon Studio er ikke bare en frisør men også et eventhus og galleri med skiftende udstillinger med anerkendte kunstnere. Foto: Søren Gylling
Tanja Brink Benzon og hendes forretning, frisør mm, Brink Benzon Studio blev kåret til Byens Bedste. Foto: Søren Gylling


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Melfar Posten

Jublende restaurantejer sælger mere end 100 schnitzler om dagen på Nørre Aaby Station: - Det har været totalt overvældende

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce