Annonce
Melfar Posten

Coronarestriktioner har ramt hårdt: Lillebælt Sport og Kultur afskediger fem medarbejdere

Lillebælt Sport og Kultur skal spare to millioner i budgettet for 2021, og det koster nu medarbejdere. Arkivfoto
Omfattende aflysninger af blandt andet idrætsarrangementer, julefrokoster og koncerter grundet corona får nu konsekvenser for Lillebælt Sport og Kultur.
Annonce

Nordvestfyn: Et coronaår med talrige restriktioner har ramt Lillebælt Sport og Kultur så hårdt på økonomien, at ledelsen har set sig nødsaget til at afskedige fem medarbejdere.

Det fortæller direktør John Jessen.

Coronapandemien, der først ramte i foråret og nu er blusset op igen, har betydet, at idrætsarrangementer, selskaber, julefrokoster og koncerter er blevet aflyst på stribe med et underskud til følge, siger direktøren.

- Og så kigger vi ind i 2021 i forbindelse med en budgetlægning, og der kan vi se, at ud fra det, vi ved nu, er vi nødt til at spare cirka to millioner kroner for at få omkostningerne til at stemme nogenlunde overens med den omsætningsnedgang på i omegnen af 30 procent, vi må imødese, siger John Jessen.

- Det er mange penge i en butik som vores, siger direktøren og understreger, at han er ked af situationen.

Ordrebøgerne er ifølge John Jessen allerede tømt langt ind i næste år, og usikkerheden omkring coronasituationen gør, at afskedigelserne har været den eneste mulighed.

- Vi håber på, at tingene retter sig til. Men vi er nødt til at tage de realistiske briller på. Vi er nødt til at være ansvarlige, siger han.

Annonce

Omstrukturering på vej

Lillebælt Sport og Kultur er en fusion mellem Lillebæltshallerne, Strib Svømmehal, Strib Fritids- og Aktivitetscenter samt King Pin Bowl & Diner. Den selvejende institution har 27 ansatte.

John Jessen fortæller, at de afskedigede medarbejdere er fra alle lag i organisationen.

- Det er både på lederniveau, det er på vores halservice og caféområde, som er ramt rigtig hårdt. Der har vi været nødt til at skære kraftigt ind og omstrukturere. Og så en lille smule på rengøringsdelen, siger John Jessen.


Vi håber på at tingene retter sig til. Men vi er nødt til at tage de realistiske briller på. Vi er nødt til at være ansvarlige.

John Jessen, direktør


Omstuktureringen, John Jessen taler om, betyder, at ledelsen forsøger at afsøge muligheder for, at medarbejderne kan "arbejde ind over hinandens grænser":

- Så dem i halregi om aftenen også er behjælpelige med den rengøring, der foregår om morgenen. Vi prøver at effektivere os ud af en del af de timer, der forsvinder, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

KulturØen hylder Nat King Cole

Melfar Posten

Mød The Potmaster på Clay

Annonce