Annonce
Melfar Posten

Dennis prøvesover sengene: - Ellers kan jeg jo ikke vide, hvad jeg taler om

43-årige Dennis Colbæk startede i lære i bolighuset for 25 år siden, og han blev så glad for jobbet, at han blev hængende. Nu er han afdelingsleder for Bolighuset Werenbergs sengeafdeling. Foto: Mia Harm Madsen
Dennis Colbæk har lige haft jubilæum i Bolighuset Werenberg. I 25 år har han solgt møbler, og i de fleste af dem udelukkende senge. Han er en mand, der ved, hvad han taler om, for når der kommer en ny seng i sortimentet, tager han én med hjem og sover i den. Sådan kan han bedst rådgive kunderne, synes han.
Annonce

Brenderup: Det var lidt en tilfældighed, at han havnede her, men nu har han altså været her i 25 år.

1. juni havde Dennis Colbæk 25-års jubilæum i Bolighuset Werenberg. Her trådte han for 25 år siden ind ad døren som elev, der netop havde færdiggjort sit første år på handelsskolen.

- Det var lidt tilfældigt. Min søster var herinde for at købe en seng, og så spurgte hun, om de ikke manglede en ung mand, fortæller Dennis Colbæk.

Det gjorde de, og efter at have solgt både tæpper og møbler, kom han ind i sengeafdelingen, og siden er han ikke taget herfra.

- Jeg synes, at senge var spændende, for det er vigtigt med en seng. Man skal ligge ordentligt, og det er et privilegium at hjælpe folk med at vælge rigtigt, og jeg sætter en ære i at finde, hvad der passer til den enkelte, siger han.

Balloner og flag er der sat op i hele sengeafdelingen for at fejre Dennis Colbæks sølvbryllup med Werenberg. En rigtig reception bliver nødt til at vente til forsamlingsforbuddet er ophævet. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce

Vender tilbage

I den store sengeafdeling er der 100 forskellige senge at vælge imellem. Både de dyre og de billigere.

Alle kan de hver noget, og Dennis Colbæk har helt tjek på hvad.

- Det er ikke bare at sælge en seng. Hvis jeg laver en fejl, så ser vi ikke kunden mere, siger senge-afdelingslederen, der ønsker sig, at kunderne vil blive ved med at vende tilbage til bolighuset i Brenderup igen og igen. Det er der også flere, der gør, og selv om der kan gå mange år imellem, at man køber en ny seng, så er der alligevel kunder, der ringer ind til Werenberg og spørger specifikt efter, om Dennis Colbæk er på arbejde, for de vil gerne betjenes af ham igen.

Annonce

Prøvesover

Senge har udviklet sig meget de sidste 25 år, og det har Dennis Colbæks egne valg om sengeindkøb også.

- Da jeg kom ind i sengeverdenen, skiftede jeg seng. Jeg havde selv en simpel boksmadras, da jeg var ung, men jeg fik megen viden om at ligge ordentligt, fortæller Dennis Colbæk, der i dag sover i en seng af mærket Wonderbed.

I Werenberg kan man få senge i alle prisklasser, og også det eksklusive mærke, Hästens, har fundet vej til Brenderup. Mærket laver senge helt op til tre millioner kroner, men i Brenderup er de dyreste, der er solgt, oppe i 250.000 kroner. Dem er der solgt to af.

Dennis Colbæk prøvesover altid nye senge, når bolighuset får nye mærker hjem.

- Ellers kan jeg jo ikke vide, hvad jeg taler om, siger sengesælgeren, der lover, at han kan finde en seng, der passer til ethvert budget, når man kommer ind og spørger efter hans ekspertise.

Annonce

Fejring må vente

Så hvornår skal man så egentlig have en ny seng?

Det korte svar fra Dennis Colbæk er, at det skulle man have haft for tre til fem år siden.

- Når man begynder at snakke om at få en ny seng, så er det, fordi man ikke ligger ordentligt længere. Så har man i lang tid vænnet sig til at ligge forkert, og så skal kroppen rettes ud og vænnes til at ligge ordentligt, siger han om den oplevelse, det kan være at købe en ny seng, hvor den nye seng føles hård, og som om den ikke passer til én.

- En seng begynder at hænge på midten, og kroppen vænner sig til det. Så når man køber en ny seng, skulle man have gjort det for tre til fem år siden, siger han.

Hos Bolighuset Werenberg fejrer man i disse dage Dennis Colbæks første 25 år i firmaet med flag, balloner og tilbud. En egentlig fejring med reception får lov at vente, til forsamlingsforbuddet er ophævet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tip fra bib: Dejlige Danmark

Annonce