Annonce
Melfar Posten

Der er langt mellem hjertestarterne på landet, men Kitt har hængt én op på sin gårdbutik

Kitt Funk Vase har investeret i en hjertestarter ved sin butik, der ligger i landzonen ved Nørre Aaby. Hun håber, der aldrig bliver brug for den, men der kommer ret mange mennesker i området, der også huser en vandresti, og skulle uheldet være ude, er der hjælp at hente ved butikken Kitt og Ko, der forhandler dyrefoder. Foto: Mia Harm Madsen
Kitt Funk Vase synes, der er langt til Nørre Aaby, hvis man får brug for en hjertestarter. Selv bor hun mellem Viby og Nørre Aaby, og nu har hun hængt en hjertestarter op på sin væg.

Viby: Der kan være langt til en hjertestarter, når man bor på landet. Det har Kitt Funk Vase gjort noget ved. På sin landejendom mellem Viby og Nørre Aaby har hun netop fået opsat en hjertestarter.

For ni måneder siden åbnede hun sin egen butik, der sælger dyrefoder, og her synes hun godt, der kunne blive plads til en hjertestarter. Dels fordi der er langt til Nørre Aaby, og dels fordi der kommer mange mennesker på de idylliske kanter. Mange for at købe dyrefoder og mange på vandrestien ikke så langt fra huset. Skulle uheldet være ude, ja så er der måske hjælp at hente på bagsiden af gården, hvor hjertestarteren netop er blevet sat op.

Men Kitt Funk Vase har også sin egen historie, som knytter sig til hjerter.

Annonce

Vi bor herude, vi kan ikke råbe om hjælp. Skulle vi selv eller en af kunderne falde om, så betyder det noget, at der er en hjertestarter tæt på.

Kitt Funk Vase, indehaver af Kitt og Ko

- For mange år siden døde min far af dårligt hjerte. Han fik en blodprop om året cirka, men den 13. blodprop døde han af. Så jeg er verdensmester i at ringe efter ambulancen, siger hun.

Hendes egen far kunne ikke have været reddet af en hjertestarter, men derfor er det alligevel en hjertesag for hende, at hun gerne vil kunne hjælpe et andet menneske, og derfor var det oplagt at få en hjertestarter op på muren.

Hjertestarteren hænger på bagsiden af staldbygningen, hvor alle kan komme til den døgnet rundt. Foto: Mia Harm Madsen

- Vi bor herude, vi kan ikke råbe om hjælp. Skulle vi selv eller en af kunderne falde om, så betyder det noget, at der er en hjertestarter tæt på. Der er en del hjertestartere i Nørre Aaby, men det er langt herfra, siger hun og peger ud over marken, hvor den velbesøgte vandresti ligger lige bag.

At der skulle hænge en hjertestarter på væggen, begyndte Kitt Funk Vase at overveje, allerede da hun begyndte at tænke på at åbne en butik i bygningen, der hører med til det hus, hun har boet i i 18 år.

- Den er rar at have, for man kan løbe herned fra stien af. Vi kan også selv falde om, men jeg håber da ikke, at den nogensinde skal i brug.

Hjertestarteren hos Kitt og Ko

Hjertestarteren hos Kitt Funk Vase hænger på adressen Vibyvej 27 b. Huset ligger ned ad en grusvej, og du finder hjertestarteren på væggen af den bygning, der ligger akkurat, hvor vejen standser.

Kitt Funk Vase har givet et engangsbeløb på 15.000 kroner for hjertestarteren og dertil et abonnement på 1000 kroner om året for service og eftersyn.

Red hjertet med Melfar Posten - logo
Annonce
Melfar Posten

Kæmper fortsat for salg af værtshus: - Interessen har været meget begrænset

Annonce
Melfar Posten

Fortiden kigger frem under kommende boligkvarter: Her finder arkæologerne en manglende brik

Annonce
Melfar Posten

Knud fik hjertestop i armene på sin far, da han var to måneder gammel - var død i 16 minutter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mindehøjtidelighed på Gals Klint

Melfar Posten

Sved på panden og dansetrin gav penge til kræftramte børn

Melfar Posten

Udflugt til Kerteminde

Melfar Posten

Kom til åben træning i Nørre Aaby Cykelklub

Melfar Posten

Skal du cykle med i Cykelløbet Fyen Rundt?

Melfar Posten

Livfuld pause i Udby Kirke

Melfar Posten

Vestfyns Kunstguide 2022 -2023 er lige på trapperne

Annonce