Annonce
Melfar Posten

Der findes kun to på Fyn: Vestfynsk strand får fornemt kvalitetsstempel af Friluftsrådet

Selv om turen til Sønder Åby Strand går ad grusvej, er belønningen forenden i den grad til at tage at føle på. Stranden har nu fået Friluftsrådets kvalitetsstempel "Badepunkt" som et af kun to badesteder på Fyn. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce

Sønder Åby: Det er skæppeskønt at bade på stranden ved Sønder Åby. Det har der aldrig været nogen tvivl om. Faktisk er det så herligt, at stranden forenden af grusvejen nu er blevet kvalitetsstemplet som "Badepunkt" af Friluftsrådet.

Det stempel har kun to badesteder på hele Fyn fået, og foruden stranden i Sønder Åby kan også Davinde Sø bryste sig af at være et af Friluftsrådets i alt 39 badepunkter i 2020.

En strand bliver mærket som badepunkt, hvis man udover både rent badevand og god sikkerhed også kan finde særlige friluftsmuligheder og kultur- eller naturoplevelser ved vandet. Mærket bruges i de nordiske lande til mærkning af særligt gode strande og badesteder.

Stranden ved Sønder Åby skiller sig foruden badevandets kvalitet ud på grund af den fantastiske udsigt til både Bågø, Jylland og ned langs den fynske vestkyst.

Stranden har de samme kvaliteter som ved de strande, der har et blåt flag - dog er der ikke nødvendigvis helt de samme faciliteter i form af affaldssortering, førstehjælpskasse og lignende.

Er man i travehumør, kan man gå en tur mod øst og se det særlige fænomen: To odder ved Bredningen, syd for Sønder Åby, der arbejder sig mod henholdsvis øst og mod nord. De mødes aldrig, fordi Brænde Å og andre mindre vandløb løber ud i Bredningen og i Emtekær Nor og holder passagen åben.

I Sønder Åby er der både gode parkerings- og opholdsarealer og et handicaptoilet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tip fra bib: Dejlige Danmark

Annonce