Annonce
Melfar Posten

Det går godt for Heidi: Ny fodterapeut udvider med skønhedsbehandlinger

Det var en stor dag for Heidi Holm Olesen, da hun fik en buket blomster og autorisationen som fodterapeut, der kickstartede et nyt arbejdsliv for hende. PR-foto
Heidi Holm Olesen er blevet en travl dame, efter hun for nylig fik sin autorisation som fodplejer og har åbnet egen fodklinik.
Annonce

Båring: En bil drejer ind på parkeringspladsen på Båring Bakke. En mand stiger ud og går med forsigtige skridt hen mod den nye fodklinik, der for kort tid siden er åbnet.

Indehaveren, Heidi Holm Olesen, er stået tidligt op for at tilse manden, der kører truck til hverdag. Noget som er blevet vanskeligere, da det konstant føles som om, at han træder på en tegnstift.

Smerten forårsages af en ligtorn, konstaterer Heidi Holm Olesen, der med det samme kan se, at problemet skyldes en rød metalsplint inde i foden, som hun straks fjerner til mandens store lettelse.

- Det er bare fedt, når man gør en forskel, siger Heidi Holm Olesen.

Hun blev for nylig statsautoriseret fodterapeut. Forinden var hun selv patient hos en, hvor det gik op for hende, at hun ville gå samme vej.

- Jeg har selv spillet fodbold i mange år og ødelagt mine negle, som er blevet nedgroet. Så fortalte fodterapeuten mig, at hvis jeg ikke vidste skulle lave, så var det stor mangel på fodterapeuter på Fyn, da skolerne kun er i Randers og København. Derfor er der lange ventetider for især diabetespatienter, fortæller Heidi Holm Olesen.


- I starten var jeg ikke så frygtelig vild med fødder.

Heidi Holm Olesen


Annonce

Ikke vild med fødder

Hidtil havde det ellers ikke været drømmen for hende, men det er det blevet.

- I starten var jeg ikke så frygtelig vild med fødder, men det er helt sikkert blevet mere spændende. Men arbejdet handler ikke kun om fødderne, det handler også om den anatomiske stilling i form af at lave indlæg i sko og så videre, siger hun.

Blå bog

Heidi Holm Olesen er 37 år og mor til tre piger.

Hendes fritidsinteresse er fodbold, som hun gerne vil spille igen, når tiden er til det.

Hun er for nylig blevet autoriseret fodterapeut og har tidligere haft arbejdet som boghandler samt på et lager, grillbar og i plejesektoren.

Nu behandler hun patienter med alt fra nedgroede negle til ligtorne, ligesom hun også laver mange skræddersyede skoindlæg til patienter henvist fra lægen eller til løbeentusiasten eller håndværkeren, der har sin hverdag på et betongulv.

- Det fede ved jobbet er at hjælpe andre. Jeg har altid arbejdet med mennesker, og jeg elsker kontakten med kunderne.

Annonce

Flere hænder til fødderne

Her i begyndelsen arbejder Heidi Holm Olesen to dage om ugen på en fodklinik i Ringe for at aflaste en medarbejder med en brækket arm. I fremtiden skulle det gerne reduceres til en enkelt dag, så hun får mere tid til sin egen klinik, hvor hun gerne vil have flere kollegaer.

Heidis gode råd til sunde fødder

Nedgroede negle kan komme af, at man bliver trådt over tæerne til eksempelvis fodbold. Men de kan også komme ved, at man får klippet sine negle lidt for korte, hvorefter de begynder at gro nedad. Så man skal passe på med neglesaksen.

Hård hud starter ofte med at skoene gnaver, hvorefter den hårde hud kommer. Det er nemlig hudens måde at beskytte sig selv ved at producere mere hud. Selvom man har været en størrelse 39 i mange år, er det ikke sikkert, at ens fødder stadigvæk er en størrelse 39.

Har man tendens til hård hud, skal man ikke ignorere det, og man skal slet ikke bruge en fodfil. Det gør nemlig huden mere glasagtig. Så er det bedre at bruge en pimpsten fra apoteket. Og så skal man holde sine fødder fugtige med creme. Fordi foden har nogen gange brug for næring, det gælder især folk med problemer med blodtrykket.

Hun vil også gerne kunne tilbyde flere skønhedsbehandlinger, hvilket hun allerede har tager hul på. Nu kan man også få lavet øjenvipper og lagt neglelak, som er et tilbud, byen har manglet, mener hun.

- Det er der behov for, når vi bor i en mindre by, hvor vi skal køre til Odense eller Fredericia for at få ordnet det, siger Heidi Holm Olesen.

Heidi Holm Olesen kører ud til de patienter, der ikke har mulighed for selv at komme til hendes klinik. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mindeord over Arne Pedersen

Melfar Posten

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Annonce