Annonce
Melfar Posten

Dialogmøde efterlader undren

Jacob Mark erklærede, at SF ikke stemmer for en finanslov, hvor der ikke er minimumsnormeringer ved lov. Modellen skal hedde 1:3 i vuggestue, 1:6 i børnehaver, og så er det "fair nok, at det bliver med en indfasning, fordi det ikke er alle, der vil det samme som os". Foto: Dorthe Wolff
”Nu har I chancen!” skrev Maria Lund Nielsen til forældre og pædagoger forude for et møde med folketingspolitikeren Jacob Mark (SF), der kom til Middelfart mandag aften. Her var der lagt i kakkelovnen til et dialogmøde om visioner på børneområdet.

Middelfart: Maria Lund Nielsen, der i over et halvt år har kæmpet for minimumsnormeringer i Middelfart, havde håbet på, at nogle af kommunens pædagoger ville møde op i Grimmermosehuset mandag aften. Her kom folketingspolitikeren Jacob Mark (SF) nemlig på besøg for at dele hans visioner på børneområdet og for samtidig at høre på forældres og pædagogers hverdagsoplevelser og ønsker for fremtiden. Men ikke en eneste pædagog mødte op.

- Jeg synes, at det er rigtig ærgerligt og skuffende, at intet fagpersonale har grebet chancen for at forbedre deres egne arbejdsvilkår og børnenes hverdag. Nu har de haft chancen for at fortælle en folketingspolitiker - der længe har været børnenes forkæmper og som har fingeren på finanslovsforhandlingernes puls lige nu – hvad det er, de oplever. Hvad er det, der rent faktisk er galt i hverdagen? Er det normeringerne, er det ledelsen eller er det papirarbejdet, der går galt og tager tiden væk fra børnene?

Efterlader undren

13 personer mødte op mandag for at høre Jacob Marks visioner, herunder repræsentanter fra Middelfart Kommunes nye forældreforening, formand for Børn- Kultur og Fritidsudvalget Lars Vigsø (A) og Mikkel Dragmose-Hansen (F). Derudover havde et par forældre også fundet vej til mødet, og en af dem var Linda Frølund Hansen, der er mor til to børn, der har gået i daginstitution i Middelfart. Egentlig er hun uddannet lærer, men arbejder i dag i Klubcenter Strib. Og hun frygter konsekvenserne af, når børn ikke får en tryg og god hverdag i kommunens daginstitutioner.

- Jeg oplever i klubcenteret, at vi har børn, som har svært ved at høre efter, som er skrøbelige, som trækker sig og som har svært ved fællesskaber. Og det er klart min bekymring, at sådanne ting kan spores til den virkelighed, der er i daginstitutionerne i dag. Jeg har også kolleger og venner, der arbejder som pædagoger i børnehaver, og som fortæller om, at det er forfærdeligt.

Det er via BUPL’s fællestillidsrepræsentant i Middelfart, at Maria Lund Nielsen har forsøgt at opfordre kommunens pædagoger til at troppe op til dialogmødet med Jacob Mark, SF-gruppeformanden og blandt andet partiets børneordfører i Folketinget. Og det vækker undren hos Maria Lund Nielsen, at ikke en eneste pædagog mødte op.

- Det efterlader jo et spørgsmål om, hvorfor pædagogerne ikke kommer. Hvorfor dukker de ikke op til de her forsamlinger, arrangementer og foredrag, der handler om at skabe bedre forhold i daginstitutionerne? Hvad er det, der gør, at de ikke tør eller at de ikke vil?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Stærk kvinde fylder 80 år

Annonce