Annonce
Melfar Posten

Efter beboerne har fået andet vaccinestik: Nu åbnes der for besøg på alle plejehjem på nær to

Besøgene på plejecentrene i Middelfart Kommune skal dog stadig afholdes med en række forholdsregler, så som at man holder afstand og spritter af undervejs. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce

Nordvestfyn: Besøgsrestriktionerne på alle plejehjem i Middelfart Kommune, hvor beboerne har modtaget anden vaccination mod covid-19, bliver nu ophævet.

Det meddeler Styrelsen for Patientsikkerhed.

Ophævelsen betyder, at alle igen frit kan besøge Egebo, Fænøsundvænget, Gelsted, Kongshøj og Rudbækshøj Plejehjem og Friplejehjemmet Lillebælt.

Der er dog fortsat besøgsrestriktioner på Skovgade og Fænøsund Plejehjem, da det ikke er alle beboerne, der har modtaget det andet stik på grund af det tidligere smitteudbrud i januar.

Det betyder, at beboerne på Skovgade og Fænøsund Plejehjem fortsat kun kan få besøg af tre faste pårørende og kun to gæster ad gangen.

Annonce

Kom uden symptomer

Besøgende på de plejecentre, der nu er åbnet op, skal stadig tage en række hensyn for at undgå smittespredning.

Man skal være uden symptomer i 48 timer, før man kommer på besøg. Når man ankommer og forlader plejehjemmene, skal man spritte af eller vaske hænder, og man skal huske at hoste eller nyse i albuen.

Derudover skal der holdes to meters afstand, og kan det ikke lade sig gøre, skal man anvende et mundbind, man selv tager med. Kan man heller ikke undgå fysisk kontakt, skal der sprittes hænder af bagefter.

Man bedes afholde besøget i beboerens egen bolig eller stue og benytte en privat indgang, for eksempel en terrassedør, hvis det er muligt. Det er også anbefalingen, at man mødes udendørs.

Til sidst opfordres der til, at man hjælper med at lufte ud og spritte af på kontaktflader med mere efter besøget.

Pårørende vil i morgen, tirsdag, modtage et brev om de nye retningslinjer.

Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer løbende besøgsrestriktionerne på Skovgade og Fænøsund Plejehjem og vil senest revurdere dem den 1. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce