Annonce
Melfar Posten

Efter år med fremgang: Corona slår idrætsforeningerne tilbage på medlemstal

Fra 2018 til 2019 var der fremgang i medlemstallene i Middelfarts idrætsforeningerne. Men da coronaen kom, gik det den anden vej, og siden da er medlemstallet faldet med 11,4 procent. Billedet her er fra Egebjerg Idrætsforening i Horsens. Arkivfoto: Morten Pape
I Middelfart Kommunes 92 idrætsforeninger under DIF og DGI er medlemstallet samlet set faldet med 11,4 procent det forgangne år.

Nordvestfyn: Corona har været en hård modspiller for Middelfarts idrætsforeninger.

Det seneste år har restriktioner, nedlukninger og et skiftende forsamlingsforbud budt dem  hårde kår, hvor både omklædningsrum, haller og græsplaner i lange perioder har stået ubrugte af foreningernes medlemmer. Og det kan nu ses i medlemstallene.

På landsplan har coronaen det forgangne år kostet 89.613 færre medlemmer i idrætsforeninger under Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) og Dansk Idrætsforbund (DIF).

I Middelfart Kommune har foreningerne også kunne mærke en tilbagegang i medlemstallene. Fra 2019 til 2020 er 11,4 procent af foreningsmedlemmerne under DGI og DIF i Middelfart faldet fra, og selvom det er en tydelig tilbagegang, er den ikke så stor som frygtet.

Det skriver Sekretariat-, Kultur- og Fritidschef, Peter Wamberg, i en pressemeddelelse.

- Det var forventet, at vi ville se et markant fald i medlemstal, skriver han og fortsætter:

- Derfor har vi også lavet en række tiltag for at hjælpe foreningslivet under de forskellige nedlukninger og Covid-19 restriktioner.

Nu er han spændt på at se, hvordan foreningernes tilstand er, når der begynder at komme mere normale tilstande i forlængelse af den gradvise åbning af landet.

- I vores dialog med foreningerne er det generelle indtryk, at de er fortrøstningsfulde og forventer, at mange af medlemmerne vender tilbage, når det bliver muligt at afholde aktiviteter igen, skriver han og tilføjer, at der dog sandsynligvis vil være en grupper, der skal arbejdes noget hårdere for at få tilbage.

Derfor vil han sammen med foreningerne kigge på, hvilke initiativer der kan gøres for at hjælpe "de tabte" medlemmerne tilbage i foreningerne, skriver han i pressemeddelelsen.

Ros til støttende kommuner

Trods tilbagegang er der dog noget at glæde sig over.

Hos DGI og DIF glæder man sig blandt andet over den store indsats blandt de frivillige, og at størstedelen af medlemmerne har valgt at holde fast i deres medlemskab og betale kontingent i 2020 - også selvom foreningerne det seneste år havde været lukket ned i lange perioder.

- Man kunne have frygtet en mere voldsom tilbagegang, end tilfældet har været, så stor ros til de lokale foreninger for deres indsats i forhold til at bevare kontakten til deres medlemmer, skriver DGI Fyns formand Gitte Tinning Madsen, der ligeledes vender rosen mod de kommuner, der med økonomisk støtte og andre former for hjælp har holdt hånden under foreningslivet.

- Også ros til kommunen for at have holdt hånden under foreningslivet i nedlukningsperioden. Vi ser frem til at fortsætte vores tætte samarbejde med Middelfart Kommune og bidrage til at genstarte og videreudvikle idræts- og foreningslivet og få så mange som muligt ind i fællesskaberne.

Tilbagegangen i foreningernes medlemmer kommer efter flere år med vækst i medlemstallene i DGI og DFI på landsplan. Også i Middelfart Kommune var der lagt an til vækst med en stigning på 277 medlemmer fra 2018 til 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Socialt udsatte kaster sig ud i stor udfordring i Middelfart: Værestedet Broen for livet er om to uger vært for DM i petanque for socialt udsatte

Melfar Posten

Efter flere års lukning står Strib Bibliotek endelig klar: - Det har været langstrakt, men vi har taget det med tålmodig venten

Melfar Posten

Klassisk koncert med unge talenter

Annonce