Annonce
Melfar Posten

Efter flere års lukning står Strib Bibliotek endelig klar: - Det har været langstrakt, men vi har taget det med tålmodig venten

Sådan ser det nyrenoverede Strib Bibliotek i Vestergade ud. Det slår dørene op onsdag. PR-foto
Kun mødelokalerne på førstesalen mangler den sidste indretning, så også foreningerne, der normalt holder til på biblioteket, kan tage dem i brug på ny.

Strib: Først hed det 2019, så 2021 og så 2020, fordi kommunen rykkede en række anlægsinvesteringer frem for at sætte gang i hjulene under pandemien.

Og så igen 2021, idet det alligevel ikke lykkedes at få planlægningen til at gå op.

Men nu kan det spritnye Strib Bibliotek onsdag endelig slå dørene op oven på den noget kaotiske renoveringsproces. Og det får Gunnar Jensen, der gennem en årrække har kæmpet for bibliotekets overlevelse og rolle som kulturhus og samlingssted i byen som formand for foreningen Bevar Strib Bibliotek, til at klappe i hænderne.

Annonce

- Det er jo glædeligt. Det har vi ventet på og glædet os meget til, siger han.

Han begrunder begejstringen med, at mange af borgerne i Strib ikke har haft lige så nemt ved at komme til lånebøger i den periode, det lokale bibliotek har været lukket ned, fordi der for nogle kan være langt til Kulturøen i Middelfart.

- Mange har savnet at komme der i to et halvt år, så det er rigtig godt, at det er blevet åbnet igen, og så glæder vi os ikke mindst til, at førstesalen bliver klar, så vi kan tage den i brug til arrangementer, siger Gunnar Jensen, der dog ikke kender datoen for det.

Strib Bibliotek har under renoveringen fået nyt tag, nye vinduer og en helt ny, hvid facade. Indvendig er der blevet shinet op og indrettet på ny, og selve biblioteksrummet er blevet udvidet med mere plads i børneafdelingen. Samtidig er førstesalen, som Gunnar Jensen henviser til, blevet udstyret med nye mødelokaler, som det bliver muligt at booke.

Biblioteket har fået nye reoler og mere plads til arrangementer, både i selve biblioteksrummet og ovenpå. PR-foto

Han er alt i alt ganske tilfreds med resultatet af ombygningen.

- Jeg synes, det er flot. Det er dejligt, at der er kommet noget mere plads i stueetagen, siger han og fortæller, at han heller ikke har taget det så tungt, at processen har trukket ud.

- Den har jo været utrolig langstrakt, men i foreningen har vi taget det med tålmodig venten, og så har vi kunnet lave vores sociale og kulturelle arrangementer andre steder, siger Gunnar Jensen og tilføjer, at coronaen alligevel har bremset mange af aktiviteterne i det seneste år.

Også Charlotte Pedersen, som er kultur- og biblioteksleder i Middelfart Kommune, glæder sig over, at snoren nu kan blive klippet til biblioteket i Vestergade.

- Vi er rigtig glade for, at vi er kommet til det her punkt. Der har jo været noget modvind både med corona og med at få bevillingerne på plads. Så det er rigtig dejligt, at vi kan slå dørene op igen, siger hun og forklarer, at især den velkendte corona-travlhed blandt håndværkerne var noget af det, som var med til at forsinke i 2020.

- Håndværkerne havde mere travlt end nogensinde før, og det ramte også det her projekt, for lige pludselig skulle alle have renoveret det ene og det andet.

Det var dog nogle ændringer i bygningens facadeudtryk og en misforståelse mellem kommunen og de lokale foreninger, der førte til forsinkelserne fra 2019 til 2021.

Selvom kommunen havde givet udtryk for det i flere pressemeddelelser, var der nemlig ingen penge til at lave førstesalen, og de måtte findes i budgettet for 2021.

Inden længe kan foreningerne, der normalt bruger biblioteket, igen holde arrangementer i nye rammer på førstesalen. PR-foto

Charlotte Pedersen fortæller i øvrigt, at førstesalen efter planen skal stå klar i løbet af den næste måned, hvor forsamlingsloftet også står til at blive hævet.

Genåbningen af Strib Bibliotek markeres onsdag med en mindre seance for en række inviterede på grund af coronarestriktionerne, mens den større åbningsfest må vente, lyder det fra Middelfart Kultur og Bibliotek i en pressemeddelelse.

Biblioteket kommer foreløbig - på grund af corona - til at have åbent med betjening mandag 13-17 og torsdag 10-15. Det betyder, at man vil kunne låne bøger fra og med torsdag 6. maj.

For at bruge biblioteket skal man vise et gyldigt coronapas og ID og bære mundbind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Stærk kvinde fylder 80 år

Annonce