Annonce
Melfar Posten

Kommentar: En avis der spænder bredt

Fra påskeæg og sværd til sexorgier. Denne avis rummer det hele. Foto: Rikke Kring

Kære læser

Endnu en avis ligger klar til dig. Det er en spraglet én af slagsen. Lidt for enhver smag.

Denne avis er lavet færdig i fredags. Presset af påske-deadlines har vi fundet det bedste frem, vi havde at byde på, inden trykkeriet satte i gang fredag formiddag.

Lad mig her slå et slag for en lille konkurrence, vi udskriver i anledningen af påsken. På side 22 kan ungerne være med i avisens tegne-konkurrence, hvor man kan designe sit eget påskeæg. Den idé, der er flottest, og som samtidig kan udføres i chokolade, vil blive belønnet med et stort påskeæg, som laves af konditor Rikke Kring. Det er en idé, vi før har ført ud i livet, og nu kom ånden over os igen. Jeg håber, at rigtig mange børn har lyst til at deltage i konkurrencen om et stort, håndlavet påskeæg.

I den anden ende af skalaen har vi sexorgierne i Staurby Skov. Det er ikke nogen nyhed, det ved vi godt. Men det er nyt, at mtb-cyklister nu støder på folk, der har sex i skoven. Et nyåbnet spor på mountainbikeruterne i skoven fører nu igennem det område, hvor andre brugere af skoven i årtier har mødt hinanden.

Dilemmaet består i, at alle mennesker har ret til at bruge de kommunale skove. Uanset formålet. Man må lige så gerne cykle i skoven, som man må dyrke sex i den.

På side 18 og 19 kan du læse mere om den sag.

På side otte har vi et historisk indslag fra lokalhistoriker Peter Storm, der med stor grundighed fortæller os om jordemoder Marie Jacobine Krogh, der for 200 år siden blev født i Middelfart for i sit voksne liv at hjælpe nye middelfartere til verden.

Så er der historien om sværdet fra Håre på side 10. Det smukke og fuldstændig fantastisk velbevarede sværd, som indtil for kun en måned siden lå gemt i gruset og ikke havde set dagens lys i 3000 år. Den historie er der andre end danskerne og vestfynboerne, der er interesserede i. Store dele af verden har vist interesse for sværdet. Ja, så langt væk som Kina og Australien har de læst om det vestfynske sværd.

Endelig har vi historien om arkitekten Axel Høyer, hvis fascination af den Ny Lillebæltsbro resulterede i, at han fotograferede den hyppigt i de år, den blev bygget. Den historie finder du på side 16 og 17.

Nok snak for nu. Nu får du lov at nyde din avis, der altså i denne uge spænder bredt.

God fornøjelse og god påske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Nyt vaccinationssted i Middelfart er kun for de hurtigste: - Nu har jeg ventet i 13 måneder, så lad mig vente et par uger eller tre mere

Annonce