Annonce
Melfar Posten

En læser får svar om aktivering: Lige nu ringer kommunen til 250 borgere

Per Rasmussen understreger her over for en læser, at Middelfart Kommune følger retningslinjerne fra Beskæftigelsesministeriet og ikke udstikker deres egne. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Beskæftigelsesministeriet sendte torsdag middag nye retningslinjer ud til jobcentrene, hvilket gav travlhed hos Middelfart Kommune lige op til juleferien.
Annonce

Nordvestfyn: Ansatte i Middelfart Kommune fik pludselig travlt ved telefonerne torsdag middag, da der fra Beskæftigelsesministeriet blev udsendt nye retningslinjer vedrørende jobcentrets jobprøvninger og praktikforløb.

Noget som en af Fyens Stiftstidendes læsere, Jan Nielsen, har stillet et spørgsmål til avisen om.

- Middelfart Kommune udtaler til Fyens.dk, at alle offentlige medarbejdere, der ikke varetager samfundskritiske funktioner, skal arbejde hjemmefra. Mener Middelfart kommune, at folk i jobprøvning varetager samfundskritiske funktioner, og derfor skal møde?, skriver Jan Nielsen.

Svaret på spørgsmålet er ”nej”, fortæller Middelfart Kommunes jobcenterchef, Per Rasmussen.

- Vi følger Beskæftigelsesministeriet retningslinjer og udstikker ikke vores egne, pointerer han.

Annonce

Ringer til 250 borgere

Netop retningslinjer modtag han og sine medarbejdere nye af torsdag middag, hvori det fremgår, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har besluttet, at ledige hverken kan sendes ud i nyttejob, nye virksomhedspraktikker eller nye løntilskud. Og at alle nuværende nyttejob bliver helt lukket ned, og kun igangværende praktikker og løntilskud kan forsætte, hvis den ledige selv ønsker det.

Med de nye retningslinjer i hånden fik Middelfart Kommune pludselig travlt.

- Derfor er vi lige nu ved at ringe rundt til alle borgerne, vi har i praktik, og fortælle dem, at de har muligheden for at sige fra, hvis de ikke ønsker det. Desuden kommunikerede vi ud via vores hjemmeside i sidste uge, at ingen skulle gå og være utrygge, og at de i stedet skulle kontakte os, hvorefter vi vil stoppe praktikken.

- Vi har 250 borgere, som vores konsulenter ringer rundt til. Vi vil gerne illustrere, at vi følger retningslinjerne, og når det skal gå hurtigt, gør det også det, siger Per Rasmussen.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Melfar Posten

Borgerne hører lige nu til den sidste gruppe: Middelfart gør klar til at kunne vaccinere på bosteder før end ventet

Annonce