Annonce
Melfar Posten

En shuttlebus på bæltet: Snart kan du hoppe af og på en af de første sommerattraktioner ved Hindsgavl

Fra venstre: Line Jepsen, ejer af Mira 3, Anders Baagland, citymanager, og Majbritt Chambers, turistchef. Foto: Visitmiddelfart
Middelfart Handel og Visitmiddelfart inviterer på sejlture rundt om Hindsgavlhalvøen i forbindelse med fejringen af 100-året og en længere række corona-genstartsplaner.

Middelfart: I år runder Hindsgavlhalvøen et særlig skarpt hjørne - nemlig 100-året for, at Middelfart Kommune købte det store naturområde for at gøre det til et rekreativt sted for alle.

Det vil blive markeret med en lang række aktiviteter i løbet af 2021, og et af de første sættes i søen allerede 1. maj, hvor Middelfart Handel og Visitmiddelfart tager hul på både 100-års-fejringen og årets sommerplaner ved at invitere på gratis shuttle-sejlture rundt om Hindsgavl.

- Det handler om at få fejret og brugt Hindsgavl på forskellige måder, og de her havnehop skal være med til at inspirere folk til at komme ud på halvøen og rundt på den og opleve den udefra ved at sejle rundt om, siger turistchef Majbritt Chambers.

Annonce

Båden, det hele kommer til at foregå på, er Mira 3, som vil sejle indtil 27. juni med stop i alt fire forskellige steder. Det kommer til at være gratis for alle, og pengene til projektet kommer fra kommunens corona-genstartpulje, mens Middelfart Sparekasse og Kvickly også har spædet til.

Tag på gåtur

- Vi vil rigtig gerne kickstarte sommersæsonen med en forsæson i maj og juni, hvor vi gerne vil have gæster og turister til Fyn, men tilbuddet er selvfølgelig også til borgerne, hvor mange kender Hindsgavl, men måske vil prøve at gå til området på nye måder, siger Majbritt Chambers og lægger op til, at man kombinerer sejladsen med nogle af de gåruter, der er omkring Hindsgavl, som er alt mellem 2,5 og 10 kilometer lange.

Frem mod juli vil det være muligt for alle at sejle gratis rundt om Hindsgavlhalvøen med Mira 3. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

- Der er fantastisk natur både på land og fra vandet. Vores vandside er helt unik, og vi har noget helt fantastisk rundt omkring Hindsgavl, så vi laver den her lidt anderledes shuttlebus, hvor vi bringer det bedste i spil fra både landsiden og vandsiden, tilføjer Anders Baagland, som er citymanager.

Sejlturene er første skud på stammen i den store planlægning af genstartsaktiviteter, som i øjeblikket er gang - og som i stigende grad bliver til i et samarbejde mellem byens relevante aktører.

- Det er et rigtig godt eksempel på, når vi slår kræfterne sammen kommercielt og på tværs af handel og turisme. I bund og grund handler det om at øge attraktiviteten, siger Anders Baagland.

For at komme med ombord på Mira 3 skal man reservere en gratis plads på havnehop.dk af hensyn til coronarestriktionerne. Der er mulighed for at stå på enten fra Gl. Havn eller Middelfart Marina, og der vil være ture hver lørdag og søndag i perioden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Stærk kvinde fylder 80 år

Annonce