Annonce
Melfar Posten

En stork har lagt vejen forbi Ejby: Sad på toppen af en lygtepæl

En stork er både fredag eftermiddag og lørdag morgen blevet set i Ejby. Privatfotos: Heidi Martinussen og Louise Junker
Fredag aften og lørdag morgen har flere personer i Ejby set en stork finde orm på marker og holde udkig fra toppen af en lygtepæl.

Ejby/Balslev: Heidi Martinussen og familien havde lagt an til rigtig fredagshygge.

Børn og forældre havde fundet sig til rette i stuen. Tv-programmet Lego Masters skulle lige til at begynde. Men så sprang et af børnene op. Der sad en stork uden for vinduet. Tronende på toppen af en lygtepæl i Algade i Ejby.

- Så var det bare frem med kameraerne, fortæller Heidi Martinussen.

Storken blev siddende i nogle minutter, indtil den fløj af sted igen, da et par biler kom kørende ned ad gaden. Men for Heidi Martinussen og familien var det lidt af en oplevelse.

- Vi synes jo, det var super sjovt og vi var vældig optagede af det. Vi har ikke oplevet at se en stork inde i midtbyen før, siger hun.

Heidi Martinussen lagde fotoet af storken på Facebook-gruppen "Hjælpsom i Ejby". Her har flere siden da meldt ind, at de har observeret storken i området fredag aften og lørdag morgen.


Jeg tænkte, at det var da ret fantastisk. Jeg har ikke set en i virkeligheden før. Så jeg var nødt til lige at google for en sikkerheds skyld.

Louise Junker, Ejby


En af dem er Louise Junker, der bor ved Fluebjerg mellem Ejby og Balslev. Hun og familien fik storken at se fredag eftermiddag ved 16-tiden. Her kunne de sidde i et shelter, de har bygget i haven, og observere storken i flere timer, mens den gik på marken og øjensynligt mæskede sig i orm.

- Jeg tænkte, at det var da ret fantastisk. Jeg har ikke set en i virkeligheden før. Så jeg var nødt til lige at google for en sikkerheds skyld, griner hun.

- Den virkede meget rolig. Den var ikke bange. Der var ellers meget larm herude i går, lyder det fra Louise Junker, der også kan fortælle, at der for mellem seks og otte uger siden også var en stork forbi, der dengang gik rundt ude i deres have.

Sjælden gæst

Det har i skrivende stund ikke været muligt for avisen at klarlægge, hvorvidt den observerede stork har slået sig ned i den storkerede, der er i Ejby Mose, eller om den blot er i området for en kort periode. Eller hvorvidt der er tale om en enkelt stork eller flere.

Dette var synet, der mødte Heidi Martinussen og familien fredag aften i Algade i Ejby. Privatfoto: Heidi Martinussen

Storken - eller den hvide stork, som den retteligt hedder - er ifølge Dansk Ornitologisk Forening en meget sjælden ynglefugl i Danmark. Det er en trækfugl, der overvintrer sydpå, og som flyver nordpå i foråret. Foreningen vurderer, at der om sommeren observeres op til nogle hundrede enlige storke i Danmark, mens det er langt sjældnere, at storkepar slår sig i Danmark.

I 2020 var der fem ynglende par i Jylland og to på Sjælland. Det vardet højeste antal siden 1993. Bestanden er dog i bedring på de nordlige ynglepladser syd for Danmark.

I Ejby har der været observeret storke både i 2010 og i 2014, og det er kun få dage siden, at storke er blevet set ved Søndersø. Det er dog ikke sket siden 1964, at et storkepar har ynglet på Fyn, har storkeekspert Hans Skov tidligere fortalt til Fyens Stiftstidende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Socialt udsatte kaster sig ud i stor udfordring i Middelfart: Værestedet Broen for livet er om to uger vært for DM i petanque for socialt udsatte

Melfar Posten

Efter flere års lukning står Strib Bibliotek endelig klar: - Det har været langstrakt, men vi har taget det med tålmodig venten

Melfar Posten

Klassisk koncert med unge talenter

Annonce