Annonce
Melfar Posten

Er det dig? Danmarks grønneste iværksætter skal findes i Middelfart

Tommy Ahlers, der har en fortid som såvel minister og som "løve" i iværksætterprogrammet Løvens Hule, er med i panelet, der skal finde Danmarks grønneste iværksætter på Klimafolkemødet i Middelfart. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Erhvervshus Fyn går nu sammen med landets fem andre erhvervshuse på jagt efter Danmarks mest lovende grønne iværksætter via konkurrencen "KlimaBoost 2020". Vinderen bliver fundet på Klimafolkemødet i Middelfart i starten af september og løber med en pris på 250.000 kroner sponsoreret af Middelfart Sparekasse.
Annonce

Middelfart: Den grønne omstilling er allerede i fuld gang, og klimavenlige og bæredygtige
forretningsideer fylder meget i den spirende underskov af iværksætter-virksomheder landet over. Men hvilken grøn iværksætteridé er landets mest lovende?

Det bliver afgjort i konkurrencen "KlimaBoost 2020", som landets seks erhvervshuse nu sætter i søen sammen med Middelfart Sparekasse. Vinderen bliver fundet på Klimafolkemødet i
Middelfart i starten af september. For fynske iværksættere går vejen ind i konkurrencen via Erhvervshus Fyn. Hvert af landets seks erhvervshuse indstiller tre til fem kandidater fra deres region, og de bliver derefter screenet af en faglig jury.

Annonce

Seks kandidater til finalen

På finaledagen vil der være seks kandidater tilbage, én fra hvert erhvervshus. Her vil et stærkt panel med brede kompetencer inden for forretningsudvikling og bæredygtighed
bedømme de seks virksomheders forretningsidé, når de i et ”Løvens Hule”-setup præsenterer deres virksomhed for ”løverne”. I sidste ende er det panelet, der afgør, hvem af de seks, der skal have præmien på 250.000 kroner, som uddeles af Middelfart Sparekasse.

- Vi ser den grønne omstilling som en af de vigtigste løftestænger for vækst og står klar til hjælpe de fynske virksomheder på vej, når det gælder arbejde med deres klimaaftryk
og bæredygtighed i mere bred forstand, siger chef for bæredygtighed i Erhvervshus Fyn Christina Melvang.

Annonce

Har ikke bidt sig fast

- Vores nyligt gennemførte bæredygtighedsbarometer viser, at arbejdet med bæredygtige forretningsmodeller endnu ikke har bidt sig fast hos to tredjedele af de fynske virksomheder, så med "KlimaBoost 2020" vil vi gerne være med til at sætte fokus på de nystartede virksomheder, for hvem økonomisk og miljømæssig bæredygtighed helt naturligt går hånd i hånd. Vi ved, at noget af det, der virkelig rykker ude i virksomhederne er inspiration fra andre virksomheder, og det er Klimaboost med til at understøtte, siger Christina Melvang.

Annonce

Et godt sted at dele penge ud

For Middelfart Sparekasse er det naturligt at uddele prisen i forbindelse med det nationale klimafolkemøde i Middelfart - i år desværre med et begrænset antal gæster i
byen - på grund af corona-krisen.


- Vi havde drømt om at finde vinderen på den store scene midt i byen. Det må vente til næste år. I år holder vi arrangementet i Middelfart Sparekasse for et mindre antal gæster. Til gengæld sender vi live fra begivenheden, så alle kan følge med i det.

Martin Baltser, direktør, Middelfart Sparekasse


- Vi havde drømt om at finde vinderen på den store scene midt i byen. Det må vente til næste år. I år holder vi arrangementet i Middelfart Sparekasse for et mindre antal gæster. Til gengæld sender vi live fra begivenheden, så alle kan følge med i det, der forhåbentlig bliver en både inspirerende og underholdende eftermiddag, siger administrerende direktør i Middelfart Sparekasse, Martin Baltser.

Klima Boost-panelet:

Det panel, som skal vælge vinderen af KlimaBoost, er sammensat med brede kompetencer inden for ledelse, forretningsudvikling, iværksætteri og bæredygtighed.

Signe Wenneberg, journalist og forfatter og klimaaktivist

Steen Hildebrandt, professor emeritus i organisations- og ledelsesteori, formand for 2030-panelet, der understøtter Folketingets tværpolitiske netværk for FN’s Verdensmål

Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark, Ph.d. i forbrugeradfærd.

Tommy Ahlers, klimaordfører (V), fhv. uddannelses- og forskningsminister, iværksætter og investor

Peter Kofler, formand for Dansk Iværksætter Forening og sekretariatschef hos Ivækst.dk

Fynske virksomheder, der ser sig selv kandidere til prisen, er velkomne til at kontakte Erhvervshus Fyn for yderligere oplysninger om, hvordan de kan komme med i kapløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Sådan får du dit budskab ud: Avisen inviterer igen til skrivekursus i byrådssalen - nu med en nyhed

Annonce