Annonce
Melfar Posten

Er du til Cobra-kunst? Galleri Nørballe åbner udstilling midt i september

Stribonitten Kim Nørballe Mikkelsen vendte efter ni år som leder af Sønderborg Kommunes internationale kunstcenter Augustiana hjem og rykkede 1. november 2019 ind i Middelfarts gågade. Arkivfoto: Sofie Secher Karlsen
Annonce

Middelfart: For ti år siden døde den store Cobra-maler Corneille, og i den anledning præsenterer Galleri Nørballe i Middelfart salgsudstillingen "Corneille og venner". Det skriver galleriet i en pressemeddelelse.

Udstillingens hovedvægt er på Corneille og hans farveglade verden, som har mange danske fans. Der kan desuden opleves andre af vennerne fra Cobra-gruppen som eksempelvis Karel Appel, Eigil Jacobsen, Mogens Balle, Carl-Henning Petersen, Henry Heerup, Asger Jorn, Pierre Alechinsky og Jacques Doucet.

Udstillingen omfatter både malerier, grafiske arbejder og skulpturer.

Kim Nørballe har en lang årrække haft en forkærlighed for netop Cobra-gruppen, som blev stiftet i Danmark i 1948 og kun havde en levetid på tre-fire år. Dette til trods har gruppen sat et mærkbart aftryk på europæisk kunst og har stadig en meget stor betydning. Gruppens medlemmer tilhører nogle af de højst at betalte kunstnere i Europa.

Ferniseringen finder sted tirsdag 15. september, og udstillingen løber til 14. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Kom til Self kvindeaften

Annonce