Annonce
Melfar Posten

Røde Kors i Nørre Aaby hjælper med at gøre julen sød

Til venstre er det Lone Kjærsig Lauridsen og til højre Lisbeth Kristensen. Foto: Privat
Julen er hjerternes fest, og Røde Kors i Nørre Aaby står klar til at hjælpe de familier, der har brug for en håndsrækning for at kunne gøre julen sød.
Annonce

Nørre Aaby: Julen er ikke altid en sød tid – især hvis man ikke har råd til den. Derfor hjælper Røde Kors i Nørre Aaby udvalgte familier økonomisk, så de har mulighed for at købe ind til julen.

I Røde Kors i Nørre Aaby kan man søge julehjælp, og det har man kunnet siden år 2016.

-Vi starter med at give dem, som enten ikke har en fast indkomst, eller som er på sociale ydelser, integrationsydelse og dagpenge. Det er jo så nogle, som man kan betegne som sociale udsatte. Så kigger vi på, om der er mere end én indtægt i familien. Hvis du er eneforsørger, så kommer de først, siger Lone Kjærsig Lauridsen, der er formand for Røde Kors.

Man søger julehjælpen via et ansøgningsskema, som man kan få udleveret i butikken, eller man kan få ansøgningsskemaet tilsendt. I ansøgningen skal man svare på, om man har søgt julehjælp hos andre organisationer.

- Jeg vil ikke sige nej til en familie, der har det rigtig svært. De kunne jo sagtens modtage en pose med mad fra en og 800 kroner fra os og så have en fed juleaften. Det ene udelukker ikke det andet. Der skal også gaver til børn, siger hun.

Annonce

Julehjælp til 50

Selve midlerne til julehjælpen bliver samlet sammen af Røde Kors' landskontor, og midlerne bliver uddelt af de lokale afdelinger.

- Inde på landskontoret sidder der nogle, der har til hovedopgave at organisere julehjælpen, forklarer Lone Kjærsig Lauridsen.

Herfra kan hver enkelt Røde Kors-afdeling søge om at få noget julehjælp, som de kan give til familier, som har brug for en ekstra hånd.

– Vi regner med at give julehjælp til 50 familier. Det er det, vi har basis for, siger Lone Kjærsig Lauridsen.

Når en Røde Kors har bestilt julehjælp, er de sikre på at kunne give julehjælp til dette antal familier.

-Hvis man føler, man har brug for at søge julehjælpen, så er det ikke vores ansvar at finde ud af, hvad de bruger pengene på, siger Lone Kjærsig Lauridsen.

Annonce

Gaver til de mindste

Når man modtager julehjælpen, får man et gavekort på 800 kroner til Coop, og man kan helt selv bestemme, hvad man køber for pengene.

Gennem et samarbejde med blandt andet Lego er der sørget for, at også familiens yngste har noget at pakke op juleaften. Foto: Privat

Hvis der er børn i familien, modtager de også en gave. I den gave kan der være Lego, for Røde Kors i Nørre Aaby har modtaget flere Lego-æsker igennem LEGO Charity.

Det kan også være, at børnene får en sød bamse fra Wild Republic i Middelfart, da de også har et samarbejde med dem. Gaverne giver familiens yngste en mulighed for at have en gave, der kan åbnes den 24. december. Det er Lisbeth Lindvig Kristensen og Lone Kjærsig Lauridsen, der sørger for at matche hvert barn med den helt rigtige gave.

-Når de kommer hen til skolen, kan de også fortælle, at de har fået julegaver, siger Lisbeth Lindvig Kristensen, der er aktivitetsleder for julehjælpen.

Julehjælpen skal hjælpe familier, så børnene kan have det godt, og ingen føler sig uden for. Julehjælpen er også en anledning til at få folk til at deltage i et familienetværk, hvor man kan få et socialt samvær, og man kan søge penge til aktiviteter i løbet af hele året. Det kan både være penge til fødselsdage, fritidsaktiviteter og ture. Familienetværket er særlig vigtigt.

- Tit er det folk, som ikke har en særlig stor kontaktflade, siger Lone Kjærsig Lauridsen.

Røde Kors i Nørre Aaby hjælper familier, der har brug for lidt ekstra i julen. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mindeord over Arne Pedersen

Melfar Posten

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce