Annonce
Melfar Posten

Første udstilling i 2020: Polsk kunstner er med til fernisering i Middelfart

Den polske kunstner Witold Stypa vil selv være til stede ved ferniseringen i Middelfart. Foto: Kim Nørballe
Galleri Nørballes første udstilling i 2020 er med kunstneren Witold Stypa.
Annonce

Middelfart: Galleri Nørballes første udstilling i 2020 er med kunstneren Witold Stypa, der er fernisering lørdag den 8. februar fra klokken 11-14, hvor kunstneren selv vil være tilstede.

Witold Stypa er født i 1951 i Polen og er uddannet ved Kunstakademiet i Krakow, hvor han efter sin uddannelse også virkede som lærer. I 1985 rykkede Stypa teltpælene op og flyttede til Berlin, hvor han siden har boet på Prenzlauer Berg.

Stypa har slået sit navn fast som avantgardekunstner med sine stærke koloristisk-ekspressive malerier med spændende lag-på-lag teknik, objekter, installationer og skulpturer.

Witold Stypa kommer til Middelfart oven på en nylig flot udstilling med store lærreder og installationer på et af de førende kunstmuseer i Jordan.

Han har udstillet i en lang række lande uden for Polen og Tyskland, og i Berlin er han efterspurgt som udsmykkende kunstner på store indretninger af både offentlige og private virksomheder.

- Hele Stypas virke er præget af hans søgen efter det skjulte, det ukendte. Stypa er nærmest metafysiker og bevæger sig frit mellem kvantefysik og det flerdimensionelle og spirituelle. En iagttagelse af og systematisering af det, som ikke umiddelbart lader sig erkende, fortæller Kim Nørballe.

Udstillingen kan opleves frem til 19. marts hos Galleri Nørballe, Algade 49 i Middelfart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce