Annonce
Melfar Posten

Fem millioner tildelt: Middelfart Kommune opkvalificerer medarbejdere i hjemmeplejen

Middelfart Kommune er blevet tildelt fem millioner kroner fra Satspuljen, som skal bruges på kompetenceudvikling af medarbejderne i hjemmeplejen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Satspuljemidlerne skal bruges på kompetenceudvikling, der flugter med Velfærdsaftalen, hvor ældreplejen i Middelfart Kommune bliver sat fri af nationale reguleringer.
Annonce

Nordvestfyn: Der skal de kommende år tænkes i nye og anderledes baner i ældreplejen i Middelfart Kommune.

Det står klart med Velfærdsaftalen, der fritager Middelfart og to andre kommuners ældrepleje for nationale reguleringer. Og nu er Middelfart Kommune blevet tildelt fem millioner kroner fra Satspuljen til kompetenceudvikling af de ansatte i hjemmeplejen. Og den indsats flugter ifølge social- og sundhedsdirektør i Middelfart Kommune Irene Ravn Rossavik med Velfærdsaftalen, da pengene er øremærket til netop at nytænke måder at understøtte omsorgen og nærværet i hjemmeplejen.

- Det handler om, at vores dygtige medarbejdere får nogle nye redskaber til, hvordan de kan arbejde på nogle andre måder, så de føler, det kommer til at give værdi for dem i deres arbejde, som så gerne skulle give værdi ude ved borgerne, siger hun.

- Det kan blandt andet være noget med, hvordan vi via opkvalificering og kompetenceudvikling kan hjælpe medarbejderne til, at dokumentationspraksis ikke kommer til at fylde så meget, som det gør i dag, siger Irene Ravn Rossavik.


De her penge kan vi altid bruge, for der er atid behov. Det er et område, hvor vi har svært ved at rekruttere folk. Og det her giver os mulighed for at gøre medarbejderne dygtigere, og det er altid attraktivt.

Kaj Johansen (S), udvalgsformand


Samtlige medarbejdere i den kommunale hjemmepleje skal på kursus i 2021. Det er Marselisborgcentret i Aarhus (forskningscenter, red.), der står for forløbet og for den eksterne evaluering af projektet.

Annonce

Attraktiv udvikling

Kaj Johansen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Middelfart Kommune, hæfter sig også ved, at satspuljemidlerne lander på et godt tidspunkt.

- Det falder jo rigtig godt sammen med, at vi skal til at kigge på vores ældreområde på en ny måde. Vi skal prøve at gøre nogle ting anderledes, og det vil skulle medføre noget kompetenceudvikling til nogle faggrupper. Så det er rigtig heldigt, at vi får dem lige nu, hvor vi skal i gang med det andet projekt (velfærdsaftalen, red.), som vi som udgangspunkt ikke får så mange penge til, men får frihed, siger han.

Udvalgsformanden mener også, at opkvalificeringen af medarbejderne gør ældreplejen i Middelfart Kommune mere attraktiv som arbejdsplads. Og det er der behov for i en tid, hvor fremskrivninger viser, at ældreplejen på landsplan vil komme i mangel på personale.

- De her penge kan vi altid bruge, for der er altid behov. Det er et område, hvor vi har svært ved at rekruttere folk. Og det her giver os mulighed for at gøre medarbejderne dygtigere, og det er altid attraktivt, siger Kaj Johansen.

- Det er sådan, at kan man vælge mellem flere steder at være, så vil folk gerne være der, hvor man kan udvikle sig og lære. På den måde stiller det os skarpere i konkurrencen på området, siger han.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Melfar Posten

Borgerne hører lige nu til den sidste gruppe: Middelfart gør klar til at kunne vaccinere på bosteder før end ventet

Melfar Posten

Stribonit lander direktørjob

Annonce