Annonce
Melfar Posten

Fire gode råd: Sådan bør du sortere dit juleskrald

Der blev også sorteret, da avisen var på affaldsindsamling i Middelfart sammen med et hold læsere i oktober. Foto: Michael Svenningsen
Hvordan skal man mon sortere pap, gavepapir, fedtet fra anden eller en gave, man ikke lige er fan af? Affald og Genbrug kommer med fire gode råd til, hvordan dit juleaffald skal fordeles.
Annonce

Nordvestfyn: Juletiden er ofte lig med sække og kasser fyldt med affald fra julemad, gaver og andre festligheder. Derfor giver Affald og Genbrug i Middelfart Kommune dig en række gode råd, til når du skal sortere dit juleaffald på kommunens genbrugspladser.

1 Pap

Affald og Genbrug råder til, at man tømmer papkasser for flamingo, gavebånd, plastik og andet ikke-pap, inden man smider dem i papir-/pap-beholderen. Derudover anbefales det også, at man folder papkassen sammen eller klipper den i stykker, så kassen fylder mindre.

2 Andefedt

Fedtet fra juleanden skal smides til madaffald eller restaffald - men først når det er kølet af. Undgå at hælde fedt fra and, gås og flæskesteg i køkkenvaske, da fedtet klumper sig sammen og stopper afløb og spildevandsrør og giver rensningsanlæggene problemer, oplyser Affald og Genbrug. 

3 Giv til genbrug

Har man fået en gave, som ikke kan byttes - og som måske ikke lige er sagen -, så anbefaler Affald og Genbrug, at man ikke smider gaven ud, men i stedet sælger den online eller donerer den til en af genbrugsbutikkerne.

4 Gavepapir

Selvom det måske virker logisk at smide sit brugte gavepapir i papircontaineren, råder Affald og Genbrug tværtimod til, at man smider gavepapir til restaffald. Gavepapir kan nemlig være belagt med plastik, som kan drille papirfabrikkerne, der genanvender papir.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Melfar Posten

Borgerne hører lige nu til den sidste gruppe: Middelfart gør klar til at kunne vaccinere på bosteder før end ventet

Melfar Posten

Stribonit lander direktørjob

Annonce