Annonce
Melfar Posten

Flere sårbare børn kan nu få hjælp på Brohuset

Brohusets gamle murstensbygning er nu blevet bygget sammen med den nye tilbygning i træ. De to bygninger på førstesalen er forbundet med en bro. Foto: Maj Petersen
Den 28. april kunne Brohuset, en døgninstitution for børn og unge i Nørre Aaby, officielt indvie den nye tilbygning, der giver plads til ekstra otte børn samt en familiebolig.

Nørre Aaby: - Nu er der faktisk kommet en bro i Brohuset.

Ordene kommer fra Brohusets leder, Lars Mose, der i sidste uge endelig kunne klippe snoren og indvie døgninstitutionens nye tilbygning, der rigtig nok er forbundet til den gamle bygning med en bro på førstesalen. Med den nye tilføjelse får institutionen plads til otte ekstra børn i alderen seks til 18 år, der har brug for midlertidige, trygge rammer.

Den officielle betegnelse for Brohuset er egentlig en "nærmiljøinstitution", fordi det kun er børn og unge fra Middelfart Kommune, der kan bo der. Lars Mose vil dog hellere kalde det et børnehjem eller…

Annonce

- Jeg plejer at lægge trykket på børnenes hjem, siger han og uddyber:

- Det er et hjem for børn, der af en eller anden årsag ikke kan bo hjemme hos deres mor og far for en stund.


Jeg plejer at lægge trykket på børnenes hjem.

Lars Mose


Han estimerer, at et barn i gennemsnit bor på Brohuset i to år, og forklarer, at der kan være mange årsager til opholdet. Det kan eksempelvis skyldes akutte forhold som dødsfald i den nære familie. Oftest handler det dog om, at barnet oplever forhold derhjemme, der fører til omsorgssvigt og mistrivsel.

I sådanne tilfælde kan barnet have brug for nye og trygge rammer, indtil der kan findes en løsning, forklarer lederen, der glæder sig over, at Brohuset nu kan hjælpe flere børn og unge.

Midlertidigt hjem i nærområdet

Tidligere har Brohuset kun haft otte pladser, men med den nye tilbygning har de nu plads til i alt 16 børn og unge samt en familie i institutionens familielejlighed.

- Vi tror på, at vi med de her ekstra pladser er i stand til at beholde nogle af de her børn i nærmiljøet, siger Lars Mose, der før har oplevet, at der har manglet pladser til børn og unge, der i stedet har fået en plads uden for kommunens grænser.  Han besvarer samtidig et spørgsmål, avisen har fået af en læser, der har set, at der blev bygget til ved Brohuset, og gerne ville vide mere om, hvad bygningen var til.

Brohuset

Brohuset er en døgninstitution for børn og unge i alderen seks til 18 år.

Brohuset er en nærmiljøinstitution, og det er derfor kun børn og unge fra Middelfart Kommune, der kan bo der.

Brohuset har plads til 16 børn og unge og har derudover en familielejlighed.

På nuværende tidspunkt er 11 pladser i brug.

I gennemsnit bor et barn to år på Brohuset.

Under opholdet arbejdes der aktivt med barnet og dets familie med det formål, at barnet, hvis det er muligt, skal tilbage og bo med sine forældre.

Men det er bedst, hvis de kan blive i nærmiljøet, mener han. Det betyder nemlig, at barnet vil kunne fortsætte på sin skole og til sine fritidsaktiviteter, og at de vil kunne opretholde en tilknytning til deres familie, selvom de bliver anbragt midlertidigt på Brohuset.

- En del af tanken er netop at holde fast i noget af det, der stadigvæk virker, siger Lars Mose.

- Ét er at flytte på Brohuset. Noget andet er, hvis man oven i købet skal flytte til en ny skole og en ny fodboldklub. Det er svært nok i forvejen for de fleste børn.

Tanken med Brohuset er, at børnene på sigt skal flytte igen, enten hjem til deres familie eller til en plejefamilie, og derfor arbejdes der under hele opholdet sideløbende med familien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mette glæder sig til at se sine kunder uden mundbind: - Mange gange har vi skullet sige 'undskyld, hvad siger du', og så bliver de irriterede

Annonce