Annonce
Melfar Posten

Flere unge vil være med: For Stine og Henrijette er lokalrevy noget, man er med i

Henrijette Jakobsen (tv) og Stine Holton (med ryggen til) er to af de fire unge, som har fået øjnene op for Fjelsted-Harndrup Revyen. De tager sig af hjemmeside, sociale medier og rekvisitter. Ingen af dem afviser at spille med i revyen i fremtiden. Foto: Sofie Secher Karlsen
- Det følger med, når man er herfra, lyder forklaringen fra de unge.
Annonce

Fjelsted/Harndrup: - Vi tager det nummer for nummer. Er der noget, der skal rettes, tager vi det mellem numrene.

Folkene bag Fjelsted-Harndrup Revyen 2020 er i fuld gang med at øve på det, der fredag 31. januar gerne skal være en kærlig og vittig gennemgang af året, der gik i lokalområdet. For sådan har det været i mere end 30 år.

- Eddie skal have en stor, sort paraply, siger instruktør Ida Skytte Jakobsen henvendt til Henrijette Jakobsen, som sidder med blok og bærbar computer foran rækken af skuespillere.

Henrijette Jakobsen er 25 år og dermed en af revy-holdets yngste, og på den måde er hun faktisk en del af noget, man kan næsten kan kalde en helt lokal tendens. Flere af byens unge vil nemlig være med i revyen. I år er de fire, som hjælper med alt fra sociale medier til lys og video.

Henrijette Jakobsen er med i Fjelsted-Harndrup Revyen for første gang i år. Hun arbejder til daglig som frisør, men i revysammenhænge er hun regissør og har dermed ansvaret for, at karakteren Eddie får sin sorte paraply.

Her spiller de også revy

Fjelsted-Harndrup Revyen spiller i år 31. januar og 1. februar, men de er ikke de eneste i kommunen, der inviterer indenfor til ultralokal underholdning.

Husby Tanderup Borgerforening præsenterer i år en vinterrevy i Husby Forsamlingshus. Det sker med en generalprøve 29. januar og derudover to spilledage - nemlig 31. januar og 1. februar.

Derudover inviterer Middelfart Amatørteater hvert år til revy på Lillebæltsværftet. Årets forestilling har fået navnet "Gamle kendinge i nye klæder", og revyen spilles 12. og 13. juni.

Annonce

Et familieforetagende

Når man bliver en del af revyholdet, er man det med al sandsynlighed i rigtig mange år. Sådan er det for den 'gamle' del af holdet, og Henrijette Jakobsen har da også planer om at holde ved.

Det samme har veninden Stine Holton. Hun er med for tredje år i træk, selv om hun i dag er flyttet fra området og bor i Munkebo. Stine Holton er maleruddannet, men interesserer sig for blandt andet grafisk design, og derfor har hun fået ansvaret for alt, hvad der hedder sociale medier og hjemmeside.

- Det følger med, når man er herfra, forklarer hun.

Henrijette Jakobsen og Stine Holton er vokset op sammen og har været bedste veninder, siden de var små. I en travl hverdag giver revyen de to mulighed for at mødes lidt oftere, end det ellers ville kunne lade sig gøre. I begges tilfælde er revyen blevet lidt af et familieforetagende, da både Stine og Henrijettes mor er forfattere på revyen.

- Det er et fedt arrangement at være en del af, og forfatterne formår virkelig at lave tekster, man griner af - uanset, hvor gammel man er, fortæller Stine Holton.

Hverken Stine Holton eller Henrijette Jakobsen afviser, at man i fremtiden kommer til at se dem stå på scenen, når revyen opføres.

Annonce

Fjelsted-Harndrup på landkortet

I både Fjelsted og Harndrup er der ifølge de to piger ret langt mellem deres jævnaldrende. De oplever, at langt de fleste flytter væk for at tage en uddannelse, men at mange vender snuden hjem igen, når de skal stifte familie. Derfor tror de også på, at revyen nok skal overleve. Det handler bare om at få hevet nogle af dem med til revy.

Fjelsted-Harndrup Revyen har mere end 30 år på bagen, og i år spilles den 31. januar og 1. februar. Billetter til forestillingerne kan købes ved kassen i Dagli'Brugsen i Harndrup. Der er to forestillinger med spisning og én uden.

Der er hvert år et gennemgående tema i revyen, og uden at afsløre for meget, er formålet i år at få området tilbage på landkortet - og den sag involverer både grisetryner, en Morten-Weiss-maske og en sort paraply.

Henrijette Jakobsen (th) er 25 år og dermed en af Fjelsted-Harndrup Revyens yngste frivillige. Hun er med for første gang, mens hendes mor Therese Jakobsen har været med en del længere. Foto: Sofie Secher Karlsen
Normalt øver skuespillerne i forsamlingshuset i Harndrup, men når det er optaget, rykker de ind på Fjelsted Harndrup Skole. Foto: Sofie Secher Karlsen
De første gange den nye revy øves, er det uden kostumer og rekvisitter. Der skal lige helt styr på, hvad de forskellige karakterer skal bruge. Fra venstre: Therese Jacobsen (med ryggen til), Lykke Schaldemose, Christina Holton, Frederik Sørensen, Lene Glesner, Poul Erik Brandt.
Fra venstre: Lykke Schaldemose, Frederik Sørensen, Poul Erik Brandt, Ida Skytte Jakobsen og John Henry Hansen.
Tættest på kameraet: Lykke Schaldemose, Henrijette Jakobsen (sidder gemt, men agerede stand in for syg Jacob Olesen), Christina Holton, Frederik Sørensen, Lene Glesner (sidder gemt bag Frederik), Poul Erik Brandt, Ida Skytte Jakobsen og John Henry Hansen.
Frederik Sørensen, Lene Glesner og Poul Erik Brandt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce