Annonce
Melfar Posten

Flyt grøftekantens farver og duft ind i dine stuer

Jette Vrængmose guider til at lave denne lette og elegante blomsterdekoration. Foto: Jette Vrængmose
I sensommeren flyder naturen over med frugter, blomster og græsser, du nemt kan lave til dekorative mesterværker
Annonce

Nørre Aaby: Sensommeren har for mig sin helt egen charme. Der er stadig varme i luften, og på de bedste dage bliver aftensmaden stadig spist på terrassen. Jeg klemmer det sidste ud af sommeren og glæder mig over det overflødighedshorn af afgrøder, naturen frembringer. Overalt bugner det med blomsterpragt og naturens frugter i form af bær, blade og bare en overdådighed af sensommer. Lige nu er det alle de gule blomster i grøftekanten, jeg frydes over.

Hvert år bryder rejnfan i blomst på denne tid og maler brakmarker og vejkanter med sin flotte farve. At rejnfan så er mere end yderst anvendelig i blomsterdekorationer, gør selvfølgelig blot, at den bringer mig ekstra glæde.

Rejnfan findes ofte i store grupper, så det er nemt hurtigt at få plukket en stor buket. Samtidig er det en blomst, der holder rigtigt længe, og faktisk tørrer den også flot op, så for en blomsterbinder har rejnfan bare rigtig mange gode kvaliteter. I dag vil jeg trin for trin vise dig, hvordan du kan lave en flot, skulpturel dekoration med rejnfan, græsser og et par dahlia. Dekorationen holder i lang tid, og du kan nemt skifte dahliaerne, som ikke er så holdbare som resten. Find en opsats. Det kan være glas, porcelæn eller hvad du har, men det giver en ekstra effekt af bruge en opsats frem for et fad. Min opsats har jeg selv lavet af beton. Gør oasis vådt, og fyld det i opsatsen, så den er helt fyldt ud til kanten. Nu skal du sætte rejnfan i. Pluk blomsterne af stænglerne, så de kun har lidt stilk. Blomsterne skal sidde helt tæt og ret lavt ind mod oasisen, så de lukker sammen, og man ikke kan se oasis mellem blomsterne. Tag også lidt af bladene fra rejnfan og sæt i kanten af opsatsen. Sæt rejnfan i, så oasis bliver helt dækket. Dog skal du efterlade et hul i blomsterfloret, så der er plads til de to dahlia. Læg en grov, kroget gren ind mellem blomsterhovederne. Det giver en flot kontrast til de små blomster. Der skal også højde, men lethed til arrangementet, og det får du ved at sætte nogle lette græsser ned mellem blomsterne. Græsserne må gerne sidde ’bagerst’ i dekorationen, så der bliver en forside. Her sætter du nemlig til sidst de to store dahlia, der danner et smukt blikfang i dekorationen. God fornøjelse.

Nyd dekorationen og det sidste af sommeren.

Start med at finde en opsats. Foto: Jette Vrængmose
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Sådan får du dit budskab ud: Avisen inviterer igen til skrivekursus i byrådssalen - nu med en nyhed

Annonce