Annonce
Melfar Posten

Fodterapeut er rykket ind i det gamle posthus i Brenderup

Heidi Holm Olesen har rykket sin klinik til Brenderup. Foto: Mia Harm Madsen
Fodterapeut Heidi Holm Olesen har rykket sin klinik fra Båring Bakke til Brenderup og fik et ydernummer med på vejen. Nu iler patienterne til.

Brenderup: Fodterapeuten Heidi Holm Olesen er rykket fra Båring Bakke til det tidligere posthus i Brenderup.

Det er kun knap et år siden, hun startede klinikken på Båring Bakke op, men hurtigt kunne hun se, at de lejede lokaler ikke opfyldte det formål, hun ønskede.

- Jeg forsøgte at søge et ydernummer, altså retten til at få henvisningspatienter fra Region Syddanmark, men jeg kunne ikke blive godkendt, mens jeg var på bakken. Underlaget i indkørslen var af perlesten, og jeg får nogle gange patienter, der mangler et ben, og der var ikke gode nok handicapfaciliteter, som gør sig gældende, hvis man skal have et ydernummer, fortæller fodterapeuten, der begyndte at kigge sig om efter et andet sted med bedre adgang for alle slags patienter.

- Så kom jeg til at tænke på, at min store datter har gået i ungdomsklub i det gamle posthus i Brenderup, fortæller Heidi Holm Olesen, der efter nogle rundringninger til Middelfart Kommune fik i stand, at hun kunne leje lokalerne, der ligger helt centralt i byen.

Og faktisk er lejekontrakten skruet sådan sammen, at hun kan blive i lokalerne de næste 12 år som minimum.

- Og det passer helt perfekt. Mine børn går i skole her, og min mindste går i børnehaven lige inde ved siden af, så det kunne ikke være nemmere, siger fodterapeuten, der flyttede ind i de nye lokaler i slutningen af januar sammen med sit nye ydernummer.

Mangel på fodterapeuter

Tilgangen af patienter er røget gevaldigt i vejret bare på den første måned i den nye klinik.

- Bare i løbet af den første måned er jeg steget 30 procent, og jeg har ikke annonceret nogen steder med, at jeg har fået et ydernummer, siger hun.

Der er ifølge Heidi Holm Olesen stor mangel på autoriserede fodterapeuter på Fyn. Foto: Mia Harm Madsen

Den store tilgang af patienter hos Heidi Holm Olesen afspejler i virkeligheden meget godt den store mangel, der er på autoriserede fodterapeuter med ydernummer på Fyn. Der er nemlig ikke ret mange af Heidi Holm Olesens slags, og dem, der er, tager ofte ikke flere patienter ind, for kalenderen er allerede fuldt booket, fortæller hun.

- Jeg snakkede med en mand, der havde ringet rundt i et år for at finde en plads hos en autoriseret fodterapeut uden at finde en plads. Det er sådan, at man ikke kan få tilskud til behandlingen fra regionen, hvis ikke man finder en autoriseret fodterapeut med et ydernummer, fortæller fodterapeuten, der anbefaler, at for eksempel diabetespatienter kommer til en autoriseret fodterapeut en gang om året for at få set fødderne efter.

- Mange tror, de kan gå til en fodplejer, men der er stor forskel på en fodplejer og en fodterapeut. Det er bedst at få en årlig fodstatus og komme i behandling hos en fodterapeut, hvis der er sår, siger hun.

Annonce

Plads til én mere

Ifølge Heidi Holm Olesen er manglen på fodterapeuter på Fyn stor, fordi uddannelsesstederne ligger så langt væk.

- Skolerne ligger i Randers og København. Det er langt at tage for at komme på uddannelse, men det gør, at der er mangel på fodterapeuter, og at ventelisterne er lange. Hvis man er arbejdsløs, så er der masser at lave i vores fag, siger hun.


Hvis man er arbejdsløs, så er der masser at lave i vores fag.

Heidi Holm Olesen


Faktisk er Heidi Holm Olesen selv gået ind i kampen for kortere ventelister for fodpatienterne, for hun har allerede nu lavet en aftale med en kommende fodterapeut om, at vedkommende efter endt uddannelse skal have plads i den nu ret store klinik i det gamle posthus i Brenderup.

Godt nok går der to år, før den nye fodterapeut er færdiguddannet, men indtil da vil Heidi Holm Olesen fylde kalenderen så godt, hun kan.

- Jeg ser det lige lidt an, for jeg vil heller ikke booke mig selv med mere, end jeg reelt kan nå, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Socialt udsatte kaster sig ud i stor udfordring i Middelfart: Værestedet Broen for livet er om to uger vært for DM i petanque for socialt udsatte

Melfar Posten

Efter flere års lukning står Strib Bibliotek endelig klar: - Det har været langstrakt, men vi har taget det med tålmodig venten

Melfar Posten

Klassisk koncert med unge talenter

Annonce