Annonce
Melfar Posten

Fokus på forskning og fiskebørnehaver: Peter Storm er ny formand for Naturpark Lillebælt

Medlem af byrådet i Middelfart Peter Storm (S) er ny formand for Naturpark Lillebælt. Posten går på skift mellem de tre kommuner Kolding, Fredericia og Middelfart. Foto: Victoria Mørk Madsen
Peter Storm skal forsætte naturparkens arbejde med at forbedre Lillebælts havmiljø og med at skabe samarbejdsaftaler med områdets erhvervsdrivende.

Nordvestfyn: Med hjælp fra kommuner på begge sider af bæltet skal området i og omkring Lillebælt i bedre balance. Og det arbejde skal socialdemokratisk byrådsmedlem i Middelfart Peter Storm stå i spidsen for i 2020.

Peter Storm overtog officielt formandsposten fra kollegaen Christian Bro (S) i Fredericia torsdag ved parkens nytårskur på Clay i Middelfart.

Fordi naturparken er et samarbejde mellem de tre kommuner Kolding, Fredericia og Middelfart, går formandsposten på tur, og i 2020 ligger den i Middelfart.

- Vi har et fantastisk samarbejde i de tre kommuner, og idéen om at skifte formandsposten hvert år, så vi skiftes til at sætte dagsordenen, synes jeg virker fortrinligt. Det giver ejerskab og indsigt i alle kommuner i samarbejdet om at være Danmarks største naturpark, forklarer Peter Storm.

Forbedringer og forskning

Peter Storm er en mand med mange kasketter i Middelfart, og i 2020 har han altså fået endnu en. Han forklarer, at valget faldt på ham som Middelfarts repræsentant, fordi han tidligere har siddet i et rådgivende udvalg i forbindelse med udviklingen af Staurby Skov, ligesom han er formand for et rådgivende naturudvalg i kommunen.

- Jeg er meget optaget af både natur og klimaspørgsmål. Emnet ligger mig meget på sinde. Det er en personlig sag, som efterhånden også er blevet et politisk virke, fortæller han.

Selv oplever Peter Storm helst Lillebælt fra land, men han har i sit arbejde opdaget, at vandsiden også har sin charme.

- Jeg er blevet opdraget til at se på hav og vand fra landsiden, men jeg er blevet mere og mere opmærksom på det kæmpe liv, der leves under vandet. Og også landsiden tager sig helt anderledes ud fra vandsiden.

Peter Storm fortæller, at naturparken i 2020 fortsætter sit arbejde med at finde samarbejdspartnere i erhvervslivet, ligesom arbejdet med at søge fonde til projektet "Bælt i balance" fortsætter.

Kort fortalt skal projektet forbedre havmiljøet i Lillebælt - blandt andet i form af stenrev, biohuts (fiskebørnehaver, red.), frivillige fredninger og mindre støj i havet. Derudover skal projektet bidrage med viden om forbedringernes effekt, og den viden skal efterfølgende formidles videre til de besøgende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Stærk kvinde fylder 80 år

Annonce