Annonce
Melfar Posten

Foredrag med Mogens Pedersen og Ole Sønnichsen

Arkivfoto: Birgit Mau
Annonce

Opdatering: Foredraget er aflyst på grund af covid-19-situationen.

Middelfart: Da Saddam Hussein i 1990 invaderede Kuwait, udløste det en international krise, der førte til Golfkrigen, hvor over 100 danskere blev fanget i den lille arabiske oliestat.

Det lykkedes dog at få de fleste danske gidsler hjem, og til sidst holdt irakerne kun ét gidsel fanget: Den danske diplomat, Mogens Pedersen, der nu er bosat i Middelfart.

Med udgangspunkt i bogen 'Det sidste gidsel', som udkom sidste år, bliver Mogens Pedersen denne aften interviewet af Ole Sønnichsen, som er en af forfatterne bag. Efter 30 års tavshed fortæller Mogens Pedersen om en dramatisk gidseltagning og livsfarlig flugt, om at blive fanget på den forkerte side i en international storkonflikt, og om at finde håb om overlevelse midt i uvisheden.

Foredraget afholdes i Middelfartsalen torsdag den 14. januar klokken 19-21. Aftenen er arrangeret af Middelfart Kultur & Bibliotek i samarbejde med FOF Odense-Fredericia-Middelfart. Billetter koster 80 kroner og kan købes på www.middelfartbibliotek.dk.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Melfar Posten

Borgerne hører lige nu til den sidste gruppe: Middelfart gør klar til at kunne vaccinere på bosteder før end ventet

Annonce