Annonce
Melfar Posten

Formand for Middelfart Handel er fortrøstningsfuld: - Mundbind burde ikke være noget problem

Formanden for Middelfart Handelsstandsforening Marie-Louise Veber Paustian mener ikke, at kunderne i Middelfart vil blive skræmt væk af krav om mundbind i butikker. Foto: Mia Harm Madsen.
Statsminister Mette Frederiksen oplyste ved pressemødet i fredags, at fra den 29. oktober er det et landsdækkende krav at bære mundbind i butikker. Det har ikke den store betydning for handelslivet i Middelfart, mener formand for Middelfart Handelsstandsforening Marie-Louise Veber Paustian.
Annonce

Middelfart: På trods af det kommende krav om mundbind i alle indendørs offentlige steder har formanden for Middelfart Handelsstandsforening, Marie-Louise Veber Paustian, ikke sved på panden.

- Jeg er ikke bekymret på handelslivets vegne. Jeg har fuld tiltro til butikkerne og kunderne, siger Marie-Louise Veber Paustian.

Formanden henviser til caféerne i Middelfart, som har været underlagt kravet om mundbind siden september, hvilket i formandens optik har foregået gnidningsfrit og uden store klager - hverken fra butikker eller kunder.

Annonce

Skræmmende enkelt

Formanden udtaler sig dog, at hun godt kan forstå, hvis folk umiddelbart tænker, at butikkernes kunder vil blive forskrækket over kravet og derfor blive væk. Men kravet er super enkelt at efterleve, mener hun.

- Tidligere på året var jeg i London, hvor det var et krav at bære mundbind i butikker. Og hverken jeg eller de andre i butikken havde problemer med det. Det er bare, at tage mundbindet på, når man er butikken. Og så tage det af, når man går ud. Når man tænker over det, er det faktisk et skræmmende nemt krav at overholde, griner Marie-Louise Veber Paustian.

- Man skal selvfølgelig vende sig til det, fordi det ikke er det, vi plejer at gøre. Men lige nu er 'plejer' død. Nu skal vi finde en ny måde at leve og handle på, tilføjer hun.

Annonce

Mundbind skaber muligvis tryghed

Marie-Louise Veber Paustian mener, at kravet om mundbind muligvis kan have en lille positiv effekt. Formanden for Middelfart Handel kunne godt forestille sig, at en del mennesker ville føle sig trykkere ved at handle, når alle andre også har mundbind på.

Derfor er Middelfart Handelsstandsforening ikke gået i tænkeboksen for at finde nye tiltag, som skal give handlen et ekstra skub.

- Vi skal sørge for, at Middelfart stadig er en god og tryg by at handle i. Og det tænker vi sagtens kan lade sig gøre under de nye restriktioner og krav, afslutter Marie-Louise Veber Paustian.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Forkert navn på skribenten

Melfar Posten

Hvad må man samle i skoven?

Melfar Posten

Viby Kirke og hvad deraf fulgte

Melfar Posten

Forældreorganisation hylder børneområdet i Facebook-konkurrence: - De, som passer på vores børn, har brug for et skulderklap

Annonce