Annonce
Melfar Posten

Fra Algade til Nygade: Kunstner og gallerist 'genåbner' Marsvinstuen

Gitte Ladefoged luftede ideen om et galleri for de nye ejere af Holms og Marsvinstuen for et års tid siden. Siden har hun lejet sig ind og omdannet de historiske lokaler til galleri - med plads til atelier. Foto: Sofie Secher Karlsen
Med flytningen til den tidligere Marsvinstue har kunstner Gitte Ladefoged fået plads til et lille atelier.

Middelfart: Den seneste tid har den tidligere Marsvinstue undergået en større forvandling. Kunstner og gallerist Gitte Ladefoged er flyttet fra sine lokaler i Algade til Nygade, og lørdag havde hun og galleriet Arte & Vida første åbningsdag.

Med flytningen til lokalerne i Nygade har den 47-årige kunstner fået plads til et lille atelier, hvor hun kan male og tegne, når der ikke er kunder i butikken.

Endevæggen i det store lokale har Gitte Ladefoged malet sort, så det store maleri, som måtte hænge bag disken, får lov til at træde frem. Målet er, at der altid skal hænge et Ladefoged-værk - hvis kunstneren altså kan følge med efterspørgslen.

Endevæggen er malet i sort, så de malerier, der hænger på den, træder mest muligt frem. Planen er, at der altid skal hænge et værk af kunstner Gitte Ladefoged. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce

Sælger inspiration

Gitte Ladefoged elsker æstetik, og det bærer de nyindrettede lokaler præg af. Al kunsten på væggene er hendes, mens keramik og glas er nøje udvalgt blandt andre kunstnere.

- Man kan sige, at vi sælger inspiration, forklarer Gitte Ladefoged, som blandt andet har brugt de mange karme i vinduerne ud mod Nygade til at lave opstillinger, der skal inspirere kunderne.

- Vi danskere bygger rede og går op i vores hjem. Vi opholder os der meget - særligt i den årstid vi er på vej ind i. Og så skal det helst være et pænt og rart sted at være, siger hun og fortæller, at kunderne kommer til hende, når de har brug for inspiration til den personlige del af indretningen - hvad end det drejer sig om to små vaser eller et større maleri.

Foruden Gitte Ladefoged vil Bente Sehested-Blad også være at finde i galleriet til at hjælpe de besøgende med at finde frem til det, de er på udkig efter.

Fredag 8. november vil Gitte Ladefoged og Arte&Vida fejre "genåbningen" af Marsvinstuen og inviterer derfor alle til et glas vin mellem klokken 18 og 20.30.

Åbningstiderne i Arte & Vida i Nygade vil variere, og derfor henviser Gitte Ladefoged til, at man følger med på Facebook-siden Galleri Arte&Vida. I november har galleriet åbent 11-17 onsdag til fredag og 10.30 til 13.30 på lørdage.

Den nye adresse på Arte & Vida er Algade 60B, men for at finde ind i galleriet, skal man ind ad døren i Nygade.

Der er blevet plads til både malerier, tegninger, kunsthåndværk - og en lille arbejdsplads til kunstneren - i den tidligere Marsvinstue. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Nyt vaccinationssted i Middelfart er kun for de hurtigste: - Nu har jeg ventet i 13 måneder, så lad mig vente et par uger eller tre mere

Annonce