Annonce
Melfar Posten

Fra Baghjulet til atelieret: Cykelentusiaster udstiller sammen på Asperupgaard

Hver søndag i maj og juni kan man som gæst opleve kunstværker i form af billeder, keramik og meget mere på Asperupgaard. Værkerne er lavet af 20 forskellige kunstnere. Foto Sofie Secher Karlsen
Seks mænd fra cykelklubben Baghjulet har fundet sammen i et kunstnerfællesskab, og deres værker kan lige nu opleves på Asperupgaard.
Annonce

Båring/Asperup: Søndag var der fernisering på Asperupgaard, hvor 20 kunstnere de kommende to måneder udstiller deres arbejde. Den mulighed havde seks mænd fra cykelklubben Baghjulet valgt at gribe for at udstille det, de har arbejdet på i løbet af vinteren. Et helt lokale på gården er de kommende to måneder fyldt med cykelentusiasternes kunst. Nogle af værkerne inspireret af den fælles passion, andre ikke.

At de seks mænd skulle ende i en slags kunstklub sammen, havde ingen af dem forudset. Det skete sådan lidt tilfældigt, fortæller de.

- Vi kan lide hinanden. Nogle gange har jeg været afsted i tre timer uden at have malet noget, men vi har haft det sjovt sammen, fortæller Jørgen Rostgaard.

Annonce

Ikke uvenner endnu

Når cykelsæsonen går på hæld i oktober, mødes de seks kunstnere inden døre i et kulturhus i Børkop og maler, og sådan har det været i tre år nu. Hver fredag formiddag er helliget malerierne - og kaffe, kage og gode snakke, naturligvis.

- Vi mødes og beundrer hinandens billeder og kommer med kritik. Vi er ikke blevet uvenner endnu, forsikrer Kaj Viby.

Alle seks har enten tegnet eller malet før, og de har alle, hver deres stil.

Ifølge Jørgen Rostgaard har cykling og maling ikke meget med hinanden at gøre, som som han siger - når man cykler, så cykler man bare. Sådan er det bestemt ikke, når man maler.

- Det kræver 90 procent hårdt arbejde og 10 procent talent at male, siger han.

Annonce

Hver søndag i maj og juni

Siden 2006 har der i sommermånederne været udstillinger på Asperupgaard. I år er første gang, en gruppe udstiller på gården. Det fortæller haveejer Bjarne Dinesen.

- Det svinger mellem 12 og 16 udstillere. Vi har lavet en slags bestyrelse, der om vinteren bestemmer, hvem der skal være med på udstillingen til næste sommer, siger han.

Der er udstilling og åben have på Asperupgaard alle søndage i maj og juni.

Haveejer Bjarne Dinesen bød velkommen til de mange fremmødte ved søndagens fernisering. Der var sørget for både vin, lidt salt og musik i dagens anledning. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce