Annonce
Melfar Posten

Fra byskole i Odense til børneunivers i Fjelsted: Ny skoleleder vil være tæt på det daglige arbejde

43-årige Maya Lykke Nielsen startede 1. oktober som ny fællesleder på Fjelsted Harndrup Børneunivers, efter at Else Hansen gik på pension. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Fjelsted Harndrup Børneunivers' nye leder er faldet godt til og vil blandt andet have fokus på at kommunikere ud, hvad der gør børneuniverset unikt.
Annonce

Fjelsted/Harndrup: Maya Lykke Nielsens hverdag har den seneste måneds tid set lidt anderledes ud end normalt.

1. oktober overtog hun Else Hansens sæde som fællesleder for folkeskolen og børnehaven, der tilsammen udgør Fjelsted Harndrup Børneunivers. Hun har fået længere til arbejde, og når hun møder ind, er det i nye og mindre rammer, end hun har været vant til.

- Noget af det, som slog mig allerførst, var, at det her er naturligt for børnene at sige hej og vinke. Det var noget af det første jeg bemærkede i forhold til at komme fra en byskole, hvor man som leder kan synes meget langt væk fra børnene, siger 43-årige Maya Lykke Nielsen.

Den nye skoleleder kom til Fjelsted Harndrup Børneunivers fra en stilling som viceskoleleder på Rosengårdskolen i Odense. Den skole, der ifølge Maya Lykke Nielsen, er Odenses største rent økonomisk. Derfor er kontrasten til at tage at føle på, men det var netop det, Maya Lykke Nielsen ledte efter, da hun søgte stillingen.

- Det var et bevidst valg, siger hun.

- Jeg havde det også fint i det store fællesskab, men jeg ville gerne udøve skoleledelse og samtidig være tæt på praksis. Det bildte jeg mig ind, at jeg kunne bedre på et lille sted som her. Og det synes jeg, at jeg allerede nu kan mærke, at jeg kommer til. Så det er jeg meget tilfreds med, siger Maya Lykke Nielsen og uddyber, at hun med praksis mener den daglige gang med alt hvad det indebærer af faglige drøftelser og kontakt med børn og personale.

Annonce

Overtog "veldrevet" skole

Maya Lykke Nielsen er født og opvokset i Aarhus. Hun er uddannet lærer og har gennem karrieren arbejdet sig op i ledelseslaget. Hun bor i Odense med sin mand og deres to piger på 9 og 13 og deres søn på 16.

Den nye skoleleder er bevidst om, at hendes forgænger Else Hansens sko er store at udfylde, og hun har allerede mærket, at det er med hendes egne ord "veldrevet" skole, hun har overtaget. Hun oplever en rar, nærværende stemning, et dygtigt personale og stor opbakning fra lokalområdet og forældre.

- Jeg tror på folkeskolen, siger Maya Lykke Nielsen og understreger dermed sin pointe om, at hun vil have fokus på at kommunikere til omgivelserne, hvad børneuniverset kan. Foto: Jonathan Møller Nielsen

Samarbejdet med lokalområdet er en af de ting, Maya Lykke Nielsen har tænkt sig at videreføre. Og så mener hun, at hun med sin baggrund som viceleder på tager nogle erfaringer og tilgange med sig, som kan bruges i Fjelsted Harndrup Børneunivers.

- Jeg kommer nok med en tydeligere opmærksomhed på det faglige og en tydeligere opmærksomhed på branding-perspektivet, siger hun og uddyber første halvdel af sin pointe:

- Noget af det, jeg har arbejdet meget med, er den pædagogiske udvikling af personalet med et fagligt fokus. Hvordan gør vi børnene så dygtige, vi kan? Det har været omdrejningspunktet for min ledergerning. Hvordan giver vi dem de bedste forudsætninger for at lykkes? Både fagligt og socialt, siger Maya Lykke Nielsen.

Annonce

Vil brande universet

Branding-perspektivet har hun i Odense været vant til at fokusere på. For på en byskole kæmper man om eleverne med mange andre institutioner. Der er det simpelthen nødvendigt at at kommunikere effektivt ud, hvad der er unikt ved den institution, man repræsenterer, og hvad stedet står for. Det vil hun også gøre i Fjelsted Harndrup Børneunivers.


Jeg kommer nok med en tydeligere opmærksomhed på det faglige og en tydeligere opmærksomhed på branding-perspektivet.

Maya Lykke Nielsen, skoleleder


Her kun en måned inde i jobbet er hun stadig ved at finde frem til, hvad det unikke ved Fjelsted Harndrup Børneunivers er, men fornemmer, at noget særligt er det sociale fællesskab og evnen til at inkludere alle børn.

Det er Maya Lykke Nielsens håb, at hun kan være med til at trække endnu flere børn til børneuniverset i en tidlig alder.

- Jeg tror meget på arbejdet med, at vi skal være det naturlige skolevalg, siger hun.

- Jeg vil rigtig gerne have, at børnene starter hos os i universet, så vi kan få lov at skabe et sammenhængende forløb fra senest tre-årsalderen og op til, at der er 12 år og skal et andet sted hen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

KulturØen hylder Nat King Cole

Melfar Posten

Mød The Potmaster på Clay

Annonce