Annonce
Melfar Posten

Fra Rusland og Amsterdam til Middelfart: Byen har fået et nyt galleri

Per Oscar Jensen åbner galleri i Middelfart. Oscar & Friends Art Gallery
Et nyt galleri har set dagens lys i Middelfart. Den 72-årige Per Oscar Jensen fik lyst til at åbne et galleri, og valget faldt på Middelfart.
Annonce

Middelfart: Man kan lige så godt prøve noget nyt, når man får lyst til det, og det fik Per Oscar Jensen, da han i efteråret havde lavet en pop-op-udstilling  i Middelfart. Udstillingen gik så godt, at han nu har lejet lokalerne på Søndergade 65.

Han har nu lavet sit eget galleri med navnet Oscar & Friends Art Gallery.

Den erfarne kunstner kender mange mennesker i branchen, og derfor ved han, at han fremover kan fylde galleriet op med spændende kunst fra hele verden.

Per Oscar Jensen kommer oprindeligt fra København men har boet i Varde de sidste to årtier, så det var lidt tilfældigt, at han havnede i Middelfart, men her lå et godt lokale, og så blev det sådan. Fremover vil galleriet i Søndergade have korte, intense udstillinger over højst tre dage. Her vil der blive udstillet kunst fra anerkendte kunstnere fra hele verden.

Per Oscar Jensen har selv udstillet i ind- og udland i mange år. Tilfældigt havnede han i nogle flotte lokaler i Middelfart, hvor han fik lyst at åbne sit eget galleri for første gang. Foto: Mia Harm Madsen

- Jeg går efter kunstnere, der har en betydelig udstillingsrække bag sig, og som har udstillet på museet, kunstgallerier og de gode art fairs ( en udstilling med udvalgte værker. red.) både i Danmark og udlandet. Jeg vil have et højt niveau i kunsten, siger han.

Annonce

Kunst fra hele verden

Det bliver kunst fra mange afkroge af verden, som Per Oscar Jensen vil trække til Middelfart.

- Jeg kender mange kunstnere, og jeg kan få kunst til Middelfart fra Amsterdam, Paris, Bruxelles, Rusland. Det kan være både billedkunst, installationer, fotografier, og jeg vil kun lave én udstilling ad gangen, siger han.

Derfor vil der heller ikke blive brugt tid på at holde ferniseringer.  Desuden skal Per Oscar Jensen selv have tid til at lave sin egen kunst hjemme i sit atelier i Varde.

Annonce

Ad omveje

Når han er endt i Middelfart ad omveje, så er det ikke første gang, han prøver det.

Der er klar til åbningen af det nye galleri i Søndergade, og Per Oscar Jensen håber, at galleriet vil finde sin plads i byen, og at kunstinteresserede vil holde øje med de korte udstillinger. Foto: Mia Harm Madsen

- Jeg er opvokset i København, og jeg troede aldrig, jeg skulle forlade byen, men så trængte vi til at komme lidt udenfor, så min kone og jeg flyttede til Høsterkøb i Nordsjælland. Hun fik så job i Varde, og jeg vidste ikke en gang, hvor Varde lå, men det var råt der på Vestkysten, og det tiltalte mig, siger kunstneren, der nu både har luft omkring sig og et stort atelier at arbejde i.

Annonce

Livsnødvendige gallerier

Per Oscar Jensen er selv uddannet fra Kunstakademiet i København, og han har udstillet både nationalt og internationalt i mange år.

Når han åbner et galleri, så er det ikke for at udstille sine egne værker - tværtimod. På Oscar & Friends Art Gallery skal det være andre kunstnere, der skal have vægpladsen.

Et galleri som dette, altså et kommercielt galleri, var ellers noget af det, både Per Oscar Jensen og andre kunstnere undgik for flere år tilbage.

Per Oscar Jensen

Per Oscar Jensen er født i 1947 i København. Han bor nu i Varde.

Han er uddannet fra Kunstakademiet i København i 1982, men havde sin debut allerede i 1975 på den 6. Biennale der Ostsesstaden, Kunsthalle Rostock.

Siden har han udstillet i blandt andet Statens Museum for Kunst, Art Copenhagen, Kunstnernes Efterårsudstilling og gallerier i Berlin, Prag, Krakow, m.m.

- I 80'erne og 90'erne sagde vi nej tak til gallerier. Det syntes vi, var for lavt at synke. Vi ville hellere udstilles på kunstmuseerne - altså ikke de kommercielle. Men i dag kan vi kunstnere ikke leve uden de kommercielle gallerier. De er afgørende for os, siger kunstneren.

Annonce

Nyt gennembrud

Til trods for mange år i branchen står Per Oscar Jensen muligvis over for et stort gennembrud. Han er inde i et galleri i Hamborg, hvor han er godkendt som ét af de navne, der kan gå videre til kunstmessen i Basel - Art basel - der ifølge Per Oscar Jensen er den mest prestigefyldte kunstmesse i verden.

Det betyder, at hans værdi på markedet fordobles eller tredobles, hvis han kommer med på Art Basel.

Derfor skal han også hjem til Varde en gang i mellem for at arbejde på sine egne værker. Også derfor er udstillingerne i Oscar & Friends Art Gallery af tre dages varighed.

- Hvis jeg skal passe det her hele tiden, så kan jeg godt glemme alt om Art Basel. Jeg skal også nå at køre på min racercykel, siger han med et smil.

Oscar & Friends Art Gallery har åbent to-tre dage hen over en udstilling, der typisk vil ligge fra torsdag eller fredag til lørdag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tip fra bib: Dejlige Danmark

Annonce