Annonce
Melfar Posten

Fra skolelærer til halinspektør: Anders drømmer om at gøre Ejbyhallen til byens samlingssted

Selv om det til tider er megahårdt, fortryder 44-årige Anders Bærholm ikke, at han for tre år siden skiftede lærergerningen ud med et job som halinspektør. Det er allerede lykkedes ham at vende tallene på bundlinjen fra minus til plus, og nu drømmer han om at udvikle hallens rolle, så den i højere grad kan være et samlingspunkt for borgerne i Ejby.
Annonce

Ejby: Megahårdt. Sådan beskriver 44-årige Anders Bærholm sit første år som halinspektør i Ejbyhallerne, som tæller hallerne i Gelsted og i Ejby. Alt var nyt - ledelsesansvaret, regnskaberne og friheden til at sætte en retning og til at føre ideerne ud i livet.

Det er tre år siden, og der er stadig megahårde dage. Men Anders Bærholm har ikke fortrudt beslutningen om at lægge lærergerningen på hylden til fordel for en tilværelse med mere ansvar og skæve arbejdstider.

- For mig gjorde skolereformen forskellen. Jeg er 99 procent enig i den, men arbejdstidsaftalen slog jeg mig på. Jeg var ramt på min faglige stolthed, for det var en stor omvæltning ikke længere at kunne prioritere egen tid. Enten holder du kæft, eller også gør du noget andet. Jeg valgte at gøre noget andet.

Derfor greb Anders Bærholm chancen, da den tidligere halinspektør søgte nye veje.

- Det vidste jeg, fordi jeg sad i halbestyrelsen for skolen. Det første år fik jeg orlov for at finde ud af, om det var noget for mig.

Sidenhen sagde Anders Bærholm jobbet på Ejby Skole op.

Beslutningen var ikke nem, for selv om Anders Bærholm er uddannet lærer ad omveje, betyder det at arbejde med børn en hel del for ham. Og derfor har han ikke helt sluppet Ejby Skole, men træder stadig til, når der er brug for en vikar.

- Beslutningen skulle lige vendes derhjemme. Konen kunne godt mærke, at det var tid til at jeg skulle prøve noget andet. Jobbet har ofte skæve arbejdstider og weekendarbejde, heldigvis elsker mine børn at være i hallen, fortæller han.

Anders Bærholm

Anders Bærholm er 44 år og bor i Ejby sammen med sin kone og to børn.

Han er uddannet cand. negot ved Syddansk Universitet, og har sidenhen også taget uddannelsen som lærer.

For tre år siden skiftede Anders Bærholm lærerjobbet på Ejby Skole ud og påtog sig jobbet som centerleder/halinspektør i Ejbyhallerne, som tæller hallerne i Gelsted og i Ejby.

Anders Bærholm er foreningsmand, og fritiden bruger han derfor blandt andet på motionsbadminton, fodbold og som fodboldtræner for datteren.

Annonce

- Vi ved, hvad der virker nu

I tre år har Anders Bærholm kunnet kalde sig halinspektør, og i løbet af den tid er det lykkes ham at vende Ejbyhallernes tal på bundlinjen, så de i dag er i plus.

- Skal man drive en hal med overskud, nytter det ikke at sidde på kontoret. Man skal være en del af holdet, som også vasker op og skænker snaps, ellers giver det minus, fortæller Anders Bærholm, som derfor ofte giver et hånd i køkkenet, når der er travlt.

Allerede efter et år blev der plads til nye ideer og til at udvikle. Noget, som passer Anders Bærholm godt. Han har derfor forsøgt sig med både fællesspisninger, smagninger af forskellig art - og så er der blevet etableret e-sport-hold i et af de lokaler, han tidligere havde store udfordringer med at leje ud.

- Der kom ingen til fællesspisningerne. Det er svært at samle Ejby-borgerne. Jeg tror ikke, der er nok ildsjæle i forhold til byens størrelse, fortæller han og fremhæver en undersøgelse, som viser, at det er nemmere at samle borgerne i mindre landsbyer, end det er i byer på størrelse med Ejby.

- Vi har til gengæld lært, at hvis vi laver smagninger - for eksempel på alkohol, så kan vi sælge 200 billetter. Vi ved, hvad der virker nu.

Ifølge halinspektøren behøver alle begivenhederne i hallen ikke handle om en form for sport.

- Det handler om god service og de rigtige priser, og så spreder det sig som ringe i vandet, forklarer han og tilføjer, at han og resten af holdet har haft held med at gøre landsdækkende organisationer opmærksomme på hallens centrale placering i landet. Eksempelvis afholder Danmarks Jægerforbund, biavlere og hundeklubber deres møder og generalforsamlinger i Ejbyhallens lokaler.

Annonce

Vil gøre noget for Ejby

Til spørgsmålet om, hvad der driver Anders Bærholm, svarer han lidt tøvende:

- Jeg tror, det handler om, at man vil gøre noget - være noget for Ejby. Jeg vil gerne prøve at få sat en retning for hallen og for foreningerne.

Anders Bærholm fortæller, at han som halinspektør drømmer om at være med til at optimere hallen i Gelsted. Også den hal håber han i fremtiden kan komme til at spille en større rolle i lokalområdet. Han oplever nemlig, at der allerede nu er efterspørgsel efter noget mere - og muligvis også noget andet.

- Og så drømmer jeg lidt om, at man kommer tilbage til dengang for 20 år siden, hvor man gik i cafeteriet i hallen efter en øl eller en sodavand bagefter.

For det gør man ifølge halinspektøren ikke i lige så høj grad længere, og derfor er det faktisk en underskudsforretning at holde cafeteriet åbent om aftenen.

Anders Bærholm fortæller, at mange forældre afleverer deres børn ude foran og henter dem igen efter håndboldtræningen, e-sport-træningen eller noget tredje. De bliver ikke hængende i caféen - heller ikke når de selv har været til træning.

Og det er årsagen til, at der om aftenen nu er høflig selvbetjening og betaling via MobilePay, mens der i dagtimerne er personale på - blandt andet til at betjene eleverne fra Ejby Skole, som bruger cafeteriet som skolebod i frikvartererne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tip fra bib: Dejlige Danmark

Annonce