Annonce
Melfar Posten

Fra tempofyldt lederjob til frisk grønt: Mads har lavet en forretning ud af grøntsager

Mads Salling valgte en helt anden vej i sit arbejdsliv, da han blev fyret fra sit job. Før var han chef med mange ansatte under sig. Nu fylder han hver morgen sine syv grøntsagsboder op. Han har aldrig arbejdet hårdere, end han gør nu, siger han, men til gengæld er han rigtig glad. Foto: Mia Harm Madsen
Coronaen tager, og coronaen giver. Mads Salling mistede sit job på grund af coronaen, men hurtigt var han klar med en anden idé, der falder godt i tråd med det, coronaen har fået os til at gøre: Tænke og handle lokalt. Derfor har han nu åbnet syv vejboder med lokale grøntsager.
Annonce

Middelfart: Når kriser raser, bygger nogle mennesker læhegn, og andre bygger vindmøller. Mads Salling byggede syv grøntsagsboder.

40-årige Mads Salling har været vant til chefjobs, jakkesæt og mange ansatte under sig. Lige inden coronaen fik sat sit aftryk på verden, startede han i et nyt job. Men da pandemien rullede ind over Danmark, forsvandt også grundlaget for den stilling, han var ansat i. Så stod han i stedet med en fyreseddel i hånden og skulle finde på noget nyt.

- Jeg var nået til et punkt, hvor jeg havde lyst til at gøre noget andet. Jeg tænkte: Hvad fanden skal der ske? Det ville være det nemmeste at gøre det, jeg gjorde i forvejen og søge et lederjob, men en ven, som dyrker moreller, sagde til mig, at jeg da skulle starte en grøntsagsbod. Jeg sagde: "Ja, det skal jeg", forklarer Mads Salling.

Så han gik i gang med at hamre og banke, og sammen med sin far fik han lavet syv boder. De står nu rundt omkring i Middelfart.

- Jeg ville gerne tilbage til det gamle købmandsskab. Jeg har valgt stederne ud fra, hvor der erhvervsmæssigt er en synergieffekt, siger han om placeringerne.

De syv boder er placeret ved Vin & Vin på Strandvejen, Galsklint Camping, Vejlby Fed Strand Camping, Ronæs Strand Camping, Slagteren i Strib, Estate på Odensevej og hjemme hos sig selv på Hollændervej 141.

Jacob Demant er indehaver af Vin & Vin på Strandvejen og ville gerne lade Mads Salling have sin bod stående ved sin butik. Det giver præcis den synergieffekt, som Mads Salling er ude efter: At handlende får lyst til at købe flere varer lokalt. Selv handler Jacob Demant også i boden. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce

Jordbær og bobler

Samarbejdet med Vin & Vin passer indehaveren af vinbutikken vældig godt. Jacob Demant er glad for den trafik, det giver, for hvis man skal have friske grøntsager, skal man måske også have en god flaske vin til maden.

- Det trækker kunder og trafik til. Og biler på parkeringspladsen avler flere biler. Jeg har mange kunder, der starter med at kigge i boden, så kommer de ind til mig og køber en flaske vin, og så går de ud og handler i boden bagefter. Det fungerer rigtig godt, og vi vil gerne dyrke det lokale. Jeg handler der selv, siger Jacob Demant, der kan holde øje med boden i løbet at dagen og ringe efter Mads Salling, hvis der er ved at være udsolgt.

Inden længe vil jordbærsæsonen begynde, og her øjner grønthandleren og vinmanden gode muligheder for salg.

- Vi glæder os til der kommer jordbær. Så skal man have bobler til. Jeg tænker da, at vi laver et pakketilbud med jordbær og nogle bobler, siger Jacob Demant, der også har oplevet stor opbakning fra lokale under coronakrisen.

Annonce

Lokale grøntsager

Om man kan leve af at sælge grøntsager på den måde, ved Mads Salling ikke endnu. Boderne er først kommet op i slutningen af april, og der er mange faktorer, der endnu kan spille ind på, om salget går godt.

Filosofien er, at det skal være lokale grøntsager, og lige i øjeblikket kan Mads Salling holde sig til at have fynske leverandører, men når grøntsagerne for alvor begynder at være klar til at spise, skal det kun være helt lokale grøntsager, der sælges fra hans boder. Lige nu er hovedleverandøren fra Asperup.

- Jeg skal have fundet ud af, hvordan ugedagene, vejr og vind spiller ind på salget, og så skal jeg sikre mig, at der ikke er svind. Jeg skal have tilpasset mængden af varer til den enkelte bod, siger Mads Salling, der ved, at han ikke helt vil kunne undgå svind. Især én slags svind kan han ikke gøre noget ved:

- En dag, hvor jeg skulle fylde op i min bod, kom der et par i en stor Mercedes og købte noget i boden. Jeg ville ikke gå hen til dem, mens de handlede, det skulle de have lov at gøre i fred. Så ventede jeg på, at der kom en betaling ind på MobilePay. Den kom ikke, og de havde heller ikke lagt kontanter i boden, siger han.

Grøntsagerne er lokale og friske. Skulle man have lyst til at købe stort ind, er Mads Salling også leveringsdygtig. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce

Mange tanker

De seks boder kan sagtens blive til flere, og da tankerne altid kværner løs i hovedet på Mads Salling, har han allerede flere idéer, som han vil prøve af i sin nye forretning.

- Det kan være, jeg kan sælge græskar til halloween. Måske skal jeg lave det til en lille franchise-kæde på hele Fyn, for der er også gode varer at sælge i Nyborg, Svendborg, Kerteminde og så videre. Jeg tænker også på at lave firmaaftaler, så en virksomheds medarbejdere kan handle frisk grønt på bestemte ugedage eller at kunne levere til større selskaber, siger han.

I første omgang kan du finde boderne med friske grøntsager i Middelfart og omegn.

På Facebook kan du også følge med i, hvordan det går med butikkerne. Søg på "Grønt Middelfart og omegn".

Mads Saling kører selv rundt og fylder boderne op hver morgen. Foto: Mia Harm Madsen
Foto: Mia Harm Madsen
Foto: Mia Harm Madsen
Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce