Annonce
Melfar Posten

Fremtidens musikstjerner kan være fra ungdomshuset Walker i Middelfart

Middelfart-bandet Kalaset kan være på vej mod et gennembrud på musikscenen. Efter sejren i Odense lørdag skal de nu optræde i finalen i Quasar på Jelling Musikfestival til sommer. Foto: Mads Bilgrav-Nielsen
Spændende fremtid venter ungt band fra Middelfart, efter succes i talentkonkurrencen Quasar Live på Posten i Odense, hvor 6 bands fra Region Syddanmark dystede om dommernes stemmer og publikums hjerter.
Annonce

I lørdags fandt første runde af Quasar Live sted på Posten i Odense. Her spillede 6 regionale unge talentfulde bands små showcases for at vise hvad de har at byde på, og der var især et band, som løb med opmærksomheden og både dommernes og publikums stemmer.

Kalaset fra Middelfart, som til dagligt øver på ungdomshuset Walker, gav så overbevisende et show, at et dommerpanel bestående af pladeselskaber, bookere og managementagenter, alle var enige om, at bandet har en god chance for at kunne bryde igennem på den danske musikscene. Stærkt ført an af forsanger Morten Holm Ørsager, der med stor personlighed fangede publikums opmærksomhed med bandets dansksprogede og poetiske indie-rock univers, gjorde Kalaset så stærkt et indtryk, at der aldrig rigtig var tvivl om udfaldet.

”Jeg tror det er første gang i Quasar Live, at der har været enighed blandt både dommere og publikum. Publikumsstemmerne er jo lidt en popularitets konkurrence, hvor dem der har taget flest venner med, plejer at vinde. Men sådan var det altså ikke i Lørdags. Der kunne alle 200 gæster i salen høre at Kalaset var det

bedste bud på en vinder”, siger Jacob Kromann-Gallop, som er leder af Quasar og som også overhørte dommernes ros til bandet. ”De sagde blandt andet at det var en massiv energi og performance, som kom ud over scenekanten, og at niveauet i sangskrivningen var helt eminent og godt pakket ind i flotte arrangementer. De var meget begejstrede for Mortens udstråling og kaldte dem professionelle og klar til både at kunne varme op for de store navne, men også til at stå selv på scenerne rundt om i Danmark”.

Nu venter der Kalaset et spændende forløb frem imod finalen på Jelling Musikfestival, hvor de skal gennemgå et mentorforløb og spille en række små koncerter rundt omkring i Region Syddanmark, inden de måske kan løbe med hovedpræmien og musikbranchens opmærksomhed.

Men et mentorforløb er ikke helt fremmed for Kalaset. Sidste år søgte bandet ind i Quasar Live, men blev ikke udvalgt til at deltage. Juryen i Quasar kunne dog høre det store potentiale i bandet, og tildelte dem et helt års mentorforløb, som en del af Quasars bobler tiltag, hvor man understøtter særligt talentfulde bands med vejledning, coaching og producer-hjælp.

Arrangementet på Posten I lørdags var den første af fire indledende runder i Quasar Live. Allerede 24. januar kan man opleve Quasar Live på Bygningen i Vejle, hvor seks lokale bands igen dyster om endnu en plads i finalen på Jelling Musikfestival. De sidste to runder foregår i februar på Godset i Kolding og på Sønderborghus. Quasar er foruden Jelling Musikfestival drevet af de Regionale spillesteder og får støtte fra Region Syddanmark, KODA, Den Jyske Kunstfond og Tuborgfondet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce